Звіти

Резюме. Дніпропетровська область. Жовтень 2015 року

Резюме. Дніпропетровська область. Жовтень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Дніпропетровської області за жовтень 2015 року – Якова Безбаха (ОВО №24), Максима Курячого (ОВО №25) та Костянтина Павлова (ОВО № 31).

На ОВО №24 народний депутат Яків Безбах, як і в попередні звітні періоди, вирізняється невеликою, але стабільною активністю в окрузі. Зокрема, в жовтні було проведено: особистий прийом виборців, Святкування Дня міста та громадські слухання щодо перейменування міста Дніпропетровськ. За моніторинговий період Яків Безбах подав 6 законопроектів та ряд депутатських запитів про військово-цивільні адміністрації, Єдиний реєстр досудових розслідувань, вільні митні зони та щодо податкової лібералізації. Діяльність народного депутата постійно висвітлюється як на власній сторінці, так і на сторінках соціальних мереж.

В ОВО №25 Максим Курячий у жовтні зосередився на виборчих перегонах, оскільки він балотувався на посаду міського голови Дніпропетровська і, на відміну від попереднього моніторингового періоду, більшість часу став проводити у місті Дніпропетровськ. Депутат активно організовував зустрічі з виборцями, як наслідок, різко зросла кількість публікацій у ЗМІ агітаційного характеру, що висвітлювали роботу Максима Курячого як кандидата на посаду мера. Зокрема, на порталах «Днепр. Главное» і «Днепр. Вечерний» за один тиждень було опубліковано близько десятка статей. Також Максим Курячий подав два законопроекти щодо фінансування капітальних ремонтів багатоквартирних будинків та щодо податкової лібералізації.

Костянтин Павлов на окрузі №31 у жовтні провів зустріч з вчителями школи №117, де виголосив ініціативу про індексацію заробітної платні за рахунок коштів з міського бюджету, а на Фестивалі національних діаспор «Єдина родина – моя Україна» депутат разом з Юрієм Вілкулом пройшовся колоною по проспекту Карла-Маркса. За досліджуваний період Костянтин Павлов не подав на розгляд парламенту жодного законопроекту. Крім того, відповідно до інформації, яка міститься на сайті Верховної Ради України, народний депутат не зареєстрував жодного депутатського запиту та не проводив звітування. У жовтні висвітленням передвиборчої діяльності Костянтина
Павлова активно займалась газета «Червоний Гірник» та інтернет-портал КРИВБАС-ONLINE.