Звіти

Мажоритарники Дніпропетровщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 24, 25, 31)

Мажоритарники Дніпропетровщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 24, 25, 31)

Представляємо аналітичний звіт трьох одномандатних виборчих округів Дніпропетровської області, від яких було делеговано у Верховну Раду Якова Безбаха (ОВО № 24), Максима Курячого (ОВО № 25) та Костянтина Павлова (ОВО № 31). Інформація, запропонована в звіті описує діяльність згаданих депутатів у своїх округах у травні, а саме: роботу з виборцями у приймальні, шляхи вирішення проблем округу та характер висвітлення роботи депутата у ЗМІ.

Центральна громадська приймальня Якова Безбаха (ОВО № 24), що на вул. Косіора, 27К, працювала постійно згідно з графіком роботи, в якій помічники реєстрували звернення громадян та на запит надавали необхідну інформацію. Яків Безбах постійно проживає в Дніпропетровську, тому часто відвідує приймальню та проводить особисті прийоми. У травні депутат відвідав один публічний захід, влаштований НТЗ «Інтерпайп», та взяв участь у громадських слуханнях щодо проблем ЖКХ. На слуханнях повідомив про свої депутатські запити у відповідні установи, щодо необхідності повернення у державну власність майна Придніпровської залізниці. Також, на своїй сторінці Фейсбук, депутат зазначив про домовленість, досягнуту на громадських слуханнях щодо передачі на баланс м. Дніпропетровськ водопровідних мереж. (детальна інформація про ОВО 24 на сайті rada.oporaua.org)

На 25 ОВО працює приймальня Максима Курячого в безпосередній наближеності до ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова», захистом якого займається депутат. Громадська приймальня працює стабільно, згідно з графіком роботи. В травні Максим Курячий відвідав округ один раз з нагоди святкування Дня Перемоги, але особистий прийом громадян не проводив. За досліджуваний період Максим Курячий не подав жодного депутатського запиту, але здійснив 6 законодавчих ініціатив, які стосувалися оподаткування земельних ділянок, лікування дітей із зони АТО, електроенергетики та соціально незахищених верств населення. Депутат повідомляє про свою діяльність та звітує на офіційному сайті та на сторінці Фейсбук (через своїх помічників). (детальна інформація про ОВО 25 на сайті rada.oporaua.org)

Костянтин Павлов (ОВО № 31) у травні здійснював прийом громадян два дні з числа днів, визначених Верховною Радою України для роботи з виборцями. Особистий прийом громадян відбувся у Жовтневій районній у місті Кривий Ріг раді: попередньо громадяни мали заповнити бланки, в яких зазначали суть (проблематику) свого звернення. Також, Павлов постійно присутній на урочистих, святкових та пам’ятних заходах міста, де зазвичай виголошує вітальне слово та відкриває захід. До святкування Дня Перемоги депутат допомагав виборцям округу, роздаючи продуктові набори багатодітним сім'ям, ветеранам та інвалідам. У газетах «Червоний гірник» та «Пульс» журналісти роблять особливий акцент, що заходи відбуваються завдяки підтримці народного депутата. Через згадані газети ведеться інформування про діяльність депутата та графік роботи приймальні, що постійно змінюється. (детальна інформація про ОВО 31 на сайті rada.oporaua.org)