Звіти

Звіт щодо діяльності народного депутата України Гарбуза Юрія Григорійовича у виборчому окрузі № 114 за період з 1 по 30 вересня 2015 року

Звіт щодо діяльності народного депутата України Гарбуза Юрія Григорійовича у виборчому окрузі № 114 за період з 1 по 30 вересня 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Народний депутат України Юрій Гарбуз у вересні провів одну зустріч з виборцями на території свого округу в м. Мілове Луганської області 27 вересня 2015 р та прийняв участь у місцевому святкуванні Міжнародного дня людей похилого віку. Також, 26 вересня 2015 р. народний депутат України Юрій Гарбуз прийняв участь у виїзному засіданні парламентського комітету по боротьбі з корупцією в м. Сєверодонецьк разом з іншими народними депутатами Блоку Петра Порошенко, партії «Самопоміч» та керівником УМВС України в Луганській області Анатолієм Науменко. Депутат відвідав захід не дивлячись на те, що місто Сєверодонецьк не належить до території округу депутата.

Помічник народного депутата Вікторія Височин підтвердила, що інших особистих зустрічей Юрія Гарбуза з виборцями в окрузі у вересні не було, у той же час помічники регулярно зустрічаються з виборцями в приймальнях народного депутата Юрія Гарбуза.

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Приймальні Юрія Гарбуза працювали у вересні 2015 року, але лише 2 дні на місяць по 4 години. У той же час, на думку помічника народного депутата Вікторії Височин, цього достатньо, оскільки іноді бувають дні, коли взагалі виборці не звертаються до приймалень, відповідно, черг зі зверненнями до народного депутата немає.

За звітний період представником ОПОРИ було здійснено візит у громадські приймальні народного депутата. Приміщення приймалень розташоване у будівлях місцевих РДА. Громадська приймальня облаштована необхідними для роботи помічника-консультанта матеріально-технічними засобами. За результатами перевірки роботи приймалень встановлено, що установи працюють згідно з графіком, працівники завжди відповідають на телефонні дзвінки. Що стосується тематики звернень громадян, то, як повідомили помічники депутата, найчастіше виборці звертаються за матеріальною допомогою.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

У вересні 2015 р. народний депутат України Юрій Гарбуз подав 2 законопроекти. Першим законопроектом «Про фармацевтичне самоврядування» передбачається можливість забезпечення підвищення професійного рівня представників фармацевтичної сфери, надання методичної допомоги, представництво професійних інтересів в органах державної влади та місцевого самоврядування, в тому числі на підприємствах, установах організаціях, а також захисту інтересів фізичних та юридичних осіб при заподіянні їм шкоди внаслідок незаконних дій або недбалості провізорів та фармацевтів при виконанні службових обов’язків. Законопроект направлений на розвиток професійного самоврядування у фармацевтичному секторі.

Другий законопроект стосувався змін до низки законів щодо захисту житлових прав внутрішньо переміщених осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Народний депутат Юрій Гарбуз не звітував перед виборцями у звітний період.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

Офіційна сторінка Юрія Гарбуза відсутня, проте він має акаунт у соціальній мережі Facebook, де за місяць зробив 1 пост, в якому написав свої враження про Всеукраїнські кінноспортивні змагання.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Повідомлень щодо діяльності Юрія Гарбуза в якості народного депутата України у вересні 2015 р. у регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ не було.

Висновок

Діяльність народного депутата Юрія Гарбуза у виборчому окрузі протягом вересня 2015 року була неактивною. Приймальні народного депутата України Юрія Гарбуза працюють лише 2 дні на місяць по 4 години (згідно з графіком, розміщеним в соціальних мережах та ЗМІ), що є недостатньо для якісної роботи з виборцями, адже належне виконання депутатських повноважень вимагає підтримання постійного міцного зв’язку депутата з виборцями. Для цього законодавство передбачає широке коло прав депутата у виборчому окрузі. У зв’язку з відсутністю значних інформаційних приводів у вересні місцеві ЗМІ не висвітлювали діяльність депутата.