Звіти

Аналіз ОПОРИ: виборчі округи і мажоритарщики Луганщини (ОВО № 106, 113, 114)

Аналіз ОПОРИ: виборчі округи і мажоритарщики Луганщини (ОВО № 106, 113, 114)

Пропонуємо Вашій увазі політичні мапи трьох одномандатних виборчих округів Луганської області, народними депутатами від яких є: Євген Бакулін (ВО № 106), Віталій Курило (ВО № 113), Юрія Гарбуза (ВО № 114). Політичні мапи інформують про соціально-економічні, політичні, управлінські особливості виборчих округів, а також містять інформацію про активність депутата на законодавчому та місцевому рівнях.

За результатами позачергових парламентських виборів 2014 року у виборчому окрузі № 106  (центр – м. Сєверодонецьк, частина округу знаходиться під контролем незаконних збройних формувань) депутатський мандат здобув Євген Бакулін, колишній голова правління НАК «Нафтогаз Україна». Бакулін, висунутий політичною партією «Опозиційний Блок», здобув підтримку 11 тис. 222 виборців (43,01 %). Внаслідок військових дій реальною можливістю проголосувати було охоплено не більше 61 % виборців, які включені до списку виборців у цьому виборчому окрузі. У Верховній Раді України Євген Бакулін входить до складу депутатської фракції «Опозиційний блок» та займає посаду Голови Підкомітету з питань відпочинку та оздоровлення дітей Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму. (детальна інформація про ОВО 106 на сайті rada.oporaua.org)

Самовисуванець Віталій Курило став народним депутатом України у виборчому окрузі № 113 (центр – м. Сватове), отримавши підтримку 11 тис. 206 виборців (21,40 %). Віталій Курило вже вдруге отримує депутатський мандат. До Верховної Ради України VI скликання  Курило обирався за партійним списком «Блоку Юлії Тимошенко», але  у вересні він вийшов з фракції «Блоку Юлії Тимошенко». На момент обрання народним депутатом України у жовтні 2014 року Віталій Курило займав посаду ректора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Депутат входить до складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» та є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. (детальна інформація про ОВО 113 на сайті rada.oporaua.org)

Народний депутат Юрій Гарбуз шляхом самовисування отримав депутатський мандат у виборчому окрузі № 114 (центр – смт Станиця Луганська, в частині округу не вдалося організувати голосування), здобувши підтримку 6 тис. 580 виборців або 25,56 %. Внаслідок військових дій  реальною можливість проголосувати було охоплено лише 46 % виборців цього округу. Юрій Гарбуз має досвід державної служби в органах виконавчої влади Луганської області та управління фермерськими господарствами цього регіону. Гарбуз входить до складу депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» та займає посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. (детальна інформація про ОВО 114 на сайті rada.oporaua.org)

В умовах військово-політичного протистояння на теренах Луганської області діяльність народних депутатів України у виборчих округах цього регіону розгортається в надзвичайно складних умовах, що потребує особливої уваги з боку ЗМІ та громадськості.