Звіти

Політична мапа  одномандатного виборчого округу № 113 (Луганська обл.)

Політична мапа одномандатного виборчого округу № 113 (Луганська обл.)

Опис одномандатного виборчого округу

Адміністративно-територіальні одиниці округу

Виборчий округ № 113 з центром у м. Сватово складається переважно з сільських територій, до складу якоговходять Білокуракинський, Кремінський, Новоайдарський, Сватівський, Старобільський, Троїцький райони Луганської області. Орієнтовна кількість виборців округу складає 153 500 осіб. Найбільшою адміністративно-територіальною одиницею округу є Старобільський район (понад 45 тис. населення), найменшою – Білокуракінський район (майже 20 тис. населення). Загальна чисельність населення в окрузі – 188 тис. 223 особи, натомість орієнтовна кількість виборців становить 153 тис. 500 осіб.

Соціально-економічна структура округу

До ключових галузей економіки округу входить сільське господарство та переробна промисловість. За орієнтовними підрахунками у сільському господарстві зайнято 54,6 тис. осіб, в переробній промисловості – 12,0 тис. осіб., при цьому працевлаштовано в межах близько 95 тис. осіб. В окрузі функціонує 150 сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, площа сільськогосподарських угідь складає 1 651,9 тис. га.

Середній розмір заробітної плати в окрузі: 5 000 грн. Найбільші заробітні плати – в сфері торгівлі, надання послуг, найменші – на державній службі, роботі в органах місцевого самоврядування, соціальних установах. 

Військово-політичне протистояння в Луганській області призвело до часткового руйнування економічних зв’язків між населеними пунктами округу та окупованими територіями. Округ включає перспективні сільськогосподарські угіддя та розвинений фермерський рух, але основні споживачі сільськогосподарської продукції залишилися в індустріальних центрах області, підконтрольних незаконним збройним формуванням. Крім цього, в регіоні діє офіційна заборона на торгівельні зв’язки з окупованими територіями. Негативні тенденції фіксуються і у малому та середньому бізнесі, в основному це стосується того сектору, що забезпечував поставки товарів у нині окуповані міста, роздрібну та гуртову  торгівлю, транспортування, страхування тощо.

Військові дії спричинили значне зростання безробіття, а на ринок праці суттєво впливає велика кількість вимушених переселенців (лише за офіційними даними, в межах округу перебуває понад 17 тис. переселенців.). Продовження бойових дій в Луганській області загрожує поглибленням економічної кризи в окрузі та загостренням соціальної ситуації.

Суспільно-політична ситуація в окрузі

Партійний склад місцевих рад у виборчому окрузі суттєво не змінився після позачергових президентських та парламентських виборів. Депутати, які на місцевих виборах 2010 р. висувалися Партією регіонів, залишаються домінуючим гравцем на політичній арені Луганщини, інтегрувавшись до політичної партії «Опозиційний блок». На суспільно-політичну ситуацію в окрузі також впливають місцеві осередки політичних партій «Блок Петра Порошенка», ВО «Батьківщина», «Народний Фронт»,  Об’єднання  «Самопоміч». Інші політичні партії значної активності на теренах округу не проявляють, існують формально, на цей час реальної публічної діяльності не проводять. Результати позачергових парламентських виборів 2014 року засвідчили, що в окрузі найвищі електоральні рейтинги має партія «Опозиційний блок».

На суспільно-політичну ситуацію в окрузі впливає специфіка системи управління Луганською областю. Указом Президента України створено Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію, натомість обласна рада фактично непрацездатна та вже майже рік не збиралась на власні засідання.

          До основних груп впливу в регіоні входять групи: Олександра Єфремова; Рината Ахметова;  Дмитра Фірташа, Юрія Бойка, Івана Аврамова.

З іноземних фінансово-промислових груп на ситуацію в регіоні та окрузі впливають корпорація «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД), «ТНК-ВР», «Енергетичний стандарт» (Костянтин Григоришин).

Медійна ситуація у виборчому окрузі

Телерадіокомпанії

Телерадіомовлення Луганщини, яке охоплює територію виборчого округу,  налічує 14 суб’єктів діяльності усіх форм власності (8 – телерадіо-, 1 – теле- та 5 – радіокомпаній). Телевізійний сигнал забезпечується 9 ретрансляторами, розміщеними на неокупованій території Луганської області, охоплюючи мовленням до 50 % території області.

У вересні 2014 року з Луганська до Сєверодонецька евакуйовано відому в регіоні ТРК «ІРТА», яка забезпечує мовлення на всій неокупованій території (до 3 годин на добу). На території м. Сєверодонецьк функціонує ТРК СТВ (транслює на всю Луганську область). У м. Рубіжне ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВР» ретранслює інформаційний контент загальноукраїнських ТРК на всю Луганську область (власного контенту не має).

У квітні 2015 року Луганська ОДТРК відновила своє мовлення у цифровому та аналоговому форматах, але відсутність належних ресурсів поки ускладнює вироблення власного контенту. Обласне державне телебачення поки формує власну програму за рахунок контенту всеукраїнських телемовників.

На підконтрольній Україні території Луганської області залишилися лише 5 радіостанцій (MusicРадио, Русское Радио Украина, Хит FM, СТВ, Люкс FM). З них тільки дві  радіостанції мають власні редакції в регіоні.

На окупованій території Луганської області залишилось 13 телерадіокомпаній регіонального значення, які використовуються для ретрансляції контенту російського ТБ, а також незаконного контенту.

Крім цього, на окупованій території під контролем бойовиків знаходиться 22 редакції всеукраїнських радіостанції. Більшість з цих радіостанцій було вимкнено незаконними формуваннями, а мовлення здійснюють дві радіостанції із сепаратистським контентом.  Варто відзначити, що на території округу можна також прослуховувати ці частоти. На підконтрольній Україні території залишилися лише 5 радіостанцій (MusicРадио, Русское Радио Украина, Хит FM, СТВ, Люкс FM). З них тільки дві власних редакції розташовані в регіоні (інші здійснюють мовлення з позицій м. Київ та Харків).

Інформаційна мапа Луганської області засвідчує, окуповані промислові міста регіону повністю виключені з українського інформаційного простору і знаходяться під тотальним впливом російської пропаганди. У той же час російські та сепаратистські ЗМІ частково здійснюють мовлення  на підконтрольні державі території Луганщини.

Станом на травень 2015 р. складається негативна ситуація і з цифровим телебаченням на неокупованій території Луганської області – на цей час цифровим сигналом національних телерадіомовників не охоплені значні частини Білокуракинського, Сватівського, Троїцького, Старобільського та Кремінського районів. Це призводить до ще більшої диспропорції між кількістю російських та українських інформаційних ресурсів, що мають вплив на мешканців вказаних територій у зазначеному виборчому окрузі.  

Відновлення українського інформаційного простору у виборчому окрузі ускладнюється такими проблемами:

  • Неповне відновлення роботи обласної  державної ТРК, яка була переведена з окупованих територій;
  • Трансляція  російського ТБ та радіо у  прифронтових районах Луганської області;
  • Невиконання вимог державних органів щодо посилення потужності передавачів з метою поширення українського інформаційного контенту на окуповану територію;
  • відсутність корпунктів українських ТРК на неокупованій території Луганської області (крім ТРК «Донбас» та ТРК «Україна») і ведення роботи виключно з позицій мобільних груп, які цікавляться, здебільшого, військовою тематикою, але не висвітлюють інші аспекти життя громадян України в регіоні.

Друковані ЗМІ

Серед зареєстрованих 695 друкованих видань, на неокупованій території постійно виходять лише 37, з яких лише 20 (з них 16 – комунальні) висвітлюють суспільно-політичну проблематику (решта 17 є рекламними). Водночас фіксуються негативні прояви у функціонуванні комунальних ЗМІ, які можуть негативно вплинути на висвітлення подій органів місцевого самоврядування та інформування місцевих жителів Луганської області щодо ситуації у регіоні. Так, через відсутність належного фінансування, а також існування заборгованості перед редакціями за підписку газет у мережі «Укрпошти» (загалом до 1,2 млн грн по всій не окупованій території), під загрозою припинення роботи знаходяться газети міського та районного значення, що виходять на території цього виборчого округу,  зокрема, «Вісник Старобільщини», «Вісник Новоайдарщини», «Новини Сватівщини».

Водночас на окупованих територіях в інтересах терористичних організацій відновлено роботу цілої низки газет.

Основні проблеми в сфері друкованих ЗМІ Луганської області:

  • відсутність друкованих ЗМІ для масового споживача (більшість місцевої преси складають комунальні місцеві видання, які виходять малим накладом і не користуються популярністю у населення);
  • збитковість комунальних видань та спрямованість редакційної політики лише на висвітлення офіційної інформації, пов’язаної із діяльністю органів місцевого самоврядування;
  • нерегулярний друк популярних комерційних обласних видань, здебільшого у передвиборчий період;
  • нерентабельність місцевих поліграфічних підприємств, які обслуговують виключно потреби державних установ у бланковій продукції (у зв’язку з цим, більшість газет друкуються у Харківській області).

Інформаційні агенції та Інтернет-ресурси виборчого округу

На Інтернет-користувачів Луганської області орієнтовано більше 20 зареєстрованих інформаційних агентств. Серед них найбільш популярними є: «Остров» (www.ostro.org), «Схід-інфо» (www.cxid.info), «Восточный корреспондент» (www.eastkorr.net), «Сити-ньюз» (www.citynews.net.ua). Редакції більшості з них фізично знаходяться поза межами Луганської області. 

В регіоні продовжують роботу сайти «Остров», «Донбасс-комментарии», «Луганский радар», «Сіті-ньюз», «Трибун» тощо. Водночас на інформаційну ситуацію в окрузі продовжують впливати Інтернет-ресурси незаконних збройних формувань.

Функціонування Інтернет-ресурсів у Луганській області ускладнюється переміщенням редакцій популярних проукраїнських сайтів за межі регіону, низьким рівнем охоплення Інтернетом сільських районів регіону.

Дані про народного депутата України

Політична історія народного депутата України

Курило Віталій Семенович, народився 02 лютого 1957 р. в смт Білокуракіно Луганської обл., освіта вища, на момент обрання займав посаду ректора Луганського національного університету. У Верховній Раді України VIII скликання займає посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, входить до складу депутатської фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка», позапартійний.

Віталій Курило брав участь у позачергових виборах народних депутатів України 2014 р. шляхом самовисування. У виборчому окрузі № 113 Курило здобув депутатський мандат, перемігши Валерія Голенка, голову Луганської обласної ради, члена «Опозиційного блоку», та міського голову Сватово Євгена Рибалка від Радикальної партії. Народний депутат не вперше обирається до Парламенту. У 2008 р. Курило вперше був обраний народним депутатом України за виборчим списком ВО «Батьківщина», однак в 2010 р., після перемоги Віктора Януковича на виборах Президента України, вийшов з лав фракції партії «Батьківщина». До завершення каденції Парламенту політик залишався позафракційним, однак тодішня опозиція нерідко звинувачувала його у спільних голосуваннях з пропрезидентською більшістю.

Особливості професійної (неполітичної) кар’єри народного депутата України

Професійна кар’єра Віталія Курила пов’язана виключно із системою вищої освіти в Україні. У 1982 р. народний депутат закінчив історичний факультет Луганського державного педагогічного інституту ім. Т. Шевченка. Працював в 1974 – 1980 р. вчителем історії в школі в смт Білокуракіно та м. Старобільск Луганської області. У 1983–96 р. вчився в аспірантурі, а після закінчення, працював на посадах асистента, доцента, заступника декана історичного факультету, проректора з навчальної роботи. В 1996 р. займав посаду голови управління освіти й науки Луганської облдержадміністрації. В 1997 р. став ректором Луганського державного педагогічного університету ім. Т. Шевченка.

Бізнес-інтереси народного депутата України

Попередня діяльність народного депутата України Віталя Курила була пов’язана виключно із освітньою сферою.

 Особливості взаємодії народного депутата України із місцевою елітою

Політична діяльність народного депутата України Віталія Курила супроводжується безконфліктною взаємодією із органами влади та владними групами.  Під час прем’єрства Юлії Тимошенко народний депутат працював із ВО «Батьківщина». Після програшу Тимошенко на виборах Президента України, Курило вийшов з фракції  ВО «Батьківщина» та опосередковано був лояльний до влади В. Януковича, що дозволило йому зберегти посаду президента університету. Після повалення режиму Віктора Януковича, Віталій Курило  здобув мандат як позапартійний та приєднався до депутатської фракції «Блоку Петра Порошенка».  Жодних прямих конфліктів не було і з  місцевою владою. У той же час у 2014 р. під час виступів сепаратистів та початку військових дій на території області Курило зайняв чітку проукраїнську позицію та організував евакуацію Луганського національного університету з окупованого обласного центру.

На території виборчого округу (№ 113) за участю депутата функціонує «Народна громадська рада», до складу якої входять місцеві громадські організації. В межах цього неформального органу за участю посадових осіб місцевих органів влади обговорюються проблеми локального розвитку.

Медіавпливи народного депутата України

Двічі на місяць на території округу розповсюджується газета «За Луганщину», в якій висвітлюється діяльність народного депутата, робота його громадських приймалень. Про вплив на інші ЗМІ з боку Віталія Курила інформації немає.

Попередній зріз активності народного депутата України

Створення та функціонування постійно діючої громадської приймальні народного депутата України у виборчому окрузі 

Народний депутат України Віталій Курило створив у виборчому окрузі п’ять громадських приймалень (смт Білокуракине, м. Кремінна, м. Сватове, м. Старобільськ, смт Троїцьке).

Таблиця 1. Контакти громадських приймалень народного депутата України Віталія Курила

Адреса Телефон/e-mail Контактна особа Години прийому

Луганська область, Білокуракинській район, смт Білокуракине, вул. Чапаєва, 66, кім.311.

тел. + 38-095-118-53-00,         06462 – 2-12-70,                                    е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Леонов Олексій Олександрович. Вт.-Пт. – з 9:00 до 16:00; Сб. – з 9:00 до 14:00; Нд.-Пн. – вихідний.

Луганська область, м. Кремінна, вул. Титова, 7,

тел. + 38-095-577-04-13,          е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Кладко Володимир Миколайович. Вт.-Пт. – з 9:00 до 16:00; Сб. – з 9:00 до 14:00; Нд.-Пн. – вихідний.

Луганська область, Новоайдарський район, смт Новоайдар, вул. Банківська, 16.

тел. + 38-099-514-65-82,          е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Шопін Ігор Вікторович. Вт.-Пт. – з 9:00 до 16:00; Сб. – з 9:00 до 14:00; Нд.-Пн. – вихідний.

Луганська область, м. Сватове, вул. Радянська, 25, каб. 219.

тел. + 38-050-577-03-01,                 е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Либа Олексій Васильович.

Вт.-Пт. – з 9:00 до 16:00; Сб. – з 9:00 до 14:00; Нд.-Пн. – вихідний.

Луганська область, Старобільський район, м. Старобільськ, вул. Трудова, 12-а.

тел. + 38-095-1614915,                   е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Солошенко Олександр Семенович. Вт.-Пт. – з 9:00 до 16:00; Сб. – з 9:00 до 14:00; Нд.-Пн. – вихідний.
Луганська область, Троїцький район, смт. Троїцьке, проспект Перемоги, 60, каб.309. тел. + 38-099-906-50-85,          е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Колєснікова Інна Миколаївна. Вт.-Пт. – з 9:00 до 16:00; Сб. – з 9:00 до 14:00; Нд.-Пн. – вихідний.

Інформування виборців про діяльність громадських приймалень народного депутата України здійснюється через місцеві друковані ЗМІ та розповсюдження тематичної газети «За Луганщину» двічі на місяць.

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За попередніми оцінками, особиста активність народного депутата України Віталія Курила у виборчому окрузі є достатньо інтенсивною. Депутат  регулярно знаходиться на території округу, проводить особисті зустрічі з виборцями в громадських приймальнях.  Найчастіше Віталій  Курило відвідує м. Старобільск, до якого було переведено Луганський національний університет.

До основних форм активності народного депутата належать: зустрічі з виборцями в трудових колективах або в приймальнях депутатів; розміщення в ЗМІ інформації про діяльність народного депутата.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Народний депутат Віталій Курило за  період 27.11.2014 – 01.06.2015 рр. подав один депутатський запит, який стосувався проведення тендерних процедур Службою автомобільних доріг у Луганській області.

Віталій Курило самостійно або в співавторстві з іншими депутатами ініціював 7 законопроектів, а також запропонував власні поправки до трьох законопроектів. Частина з цих законопроектів безпосередньо стосувалися  проблем його виборчого округу. Зокрема, Віталій Курило та ціла низка інших депутатів внесли законопроект № 2831 про  внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки вищих навчальних закладів та наукових установ державної форм власності, евакуйованих із тимчасово окупованої території Донецької або Луганської областей.

Звітування депутата за результатами 100  днів діяльності

Народний депутат України Віталій Курило не забезпечував спеціального звітування за 100 днів діяльності парламенту або за інший період. Водночас депутат регулярно зустрічається із виборцями та розміщує інформацію про свою діяльність у місцевих ЗМІ.

Присутність народного депутата України у ЗМІ

На території виборчого округу за сприяння народного депутата Віталія Курила випускається та розповсюджується газета «За Луганщину», в якій  висвітлюється робота народного депутата України. Також тематичні матеріали про діяльність депутата висвітлюються в місцевих комунальних ЗМІ (не менше 10 матеріалів у місяць).

Таблиця 2. Партійність керівників місцевих органів влади

АТО (область, місто, район) Голова держадміністрації (обласної,  районної, міської) Голова ради (обласної, районної, міської, селищної)

Примітки

 

ПІП голови Партійність голови ПІБ голови Партійність голови
Луганська ОДА Генадій Москаль Позапартійний Валерій Голенко Партія регіонів («Опозиційний Блок»)  
Сватово  (ВО № 113)

Голова РДА – ПЕТІК

Олександр Владиславович (дата призначення 21.04.15)

Позапартійний БЕРВЕНО
Тетяна Василівна
Партія регіонів  
Старобільск (ВО № 113) Голова РДА – ГАРКАВИЙ
Анатолій Іванович (дата призначення 03.05.14)
Позапартійний КУЛАЧКА
Микола Олександрович
Партія регіонів  
Троїцьке  (ВО № 113) Голова РДА – ІВАНОВ 
Олександр Миколайович(дата призначення 29.12.14)
Позапартійний

ТЕРЕЩЕНКО

Сергій Іванович

Позапартійний  
Новоайдар (ВО № 113)

КОВАЛЕНКО 
Сергій Михайлович – керівник Новоайдарської районної військово-цивільної адміністрації Луганської області

(утворено військово-цивільні адміністрації сіл Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине та Оріхове-Донецьке Новоайдарського району Луганської області) дата призначення – 11.11.14

Позапартійний ГЛАЙБОРОДА
Анатолій Григорович
виконуючий обов’язки голови, заступник голови ради
Партія регіонів  
Білокуракіно (ВО № 113)

Голова РДА – ІВАНЮЧЕНКО

Сергій Іванович  (дата призначення 06.03.15 )

Позапартійний БОНДАРЕНКО
Костянтин Іванович
Партія регіонів  
Кремінне (ВО № 113)

Вакансія

перший заступник голови  ГОРІН Олександр Васильович

Позапартійний

НАЗАРЕНКО

Юлія Іванівна

Партія регіонів  
Біловодськ  (ВО № 114) Голова РДА – ГРАЧОВ 
Андрій Сергійович (дата призначення 29.12.14)
Позапартійний САМОЙЛОВ
Петро Миколайович
Партія регіонів  
Марківська селищна рада  (ВО № 114) Голова РДА – ЧЕРНІК
Віктор Олександрович (дата призначення 11.04.14)
Позапартійний ЖИТІН
Олександр Вікторович
Партія регіонів Ігор Дзюба – голова селищної ради
Новопсков  (ВО № 114) Голова РДА – БЄЛІК
Сергій Петрович (дата призначення 24.01.15)
Позапартійний ЧЕРНЯВСЬКИЙ
Станіслав Степанович
Партія регіонів  
Мілове (ВО № 114) Голова РДА –МИРНИЙ
Володимир Іванович (дата призначення 17.04.14)
Позапартійний ВЕЛИКІЦЬКИЙ
Володимир Павлович
Партія регіонів  
Станично-Луганський  (ВО № 114) ЗОЛКІН Юрій Олексійович – керівник Станично-Луганської районної військово-цивільної адміністрації Луганської області (дата призначення – 20.03.15 ) Позапартійний

БУРМІСТРОВ

Ігор Миколайович

керуючий справами районної ради

Партія регіонів  
Cловяносербськ (ВО № 114) відповідно до Розпорядження КМУ від 07.11.2014 № 1085-р
не здійснюють свої повноваження
  відповідно до Розпорядження КМУ від 07.11.2014 № 1085-р
не здійснюють свої повноваження
   
Попасна (ВО № 114)

ВЛАСЕНКО
Роман Геннадійович – керівник Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації Луганської області

(утворено військово-цивільні адміністрації селища Новотошківське та сіл Жолобок, Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району Луганської області)

дата призначення – 29.12.14

Позапартійний

ЖЕЛДАКОВ

Костянтин Миколайович

Партія регіонів  
АТО (місто обласного підпорядкування) Міський голова Секретар ради Примітки
ПІП голови Партійність голови ПІП секретаря Партійність секретаря  
Северодонецьк  (ВО № 106) Валентин Казаков Партія регіонів Андрій Гавриленко  Партія регіонів  

Таблиця 3. Особиста активність народного депутата України Курила Віталія Семеновича у виборчому окрузі № 113

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст
114 26 квітня 2015 р. с. Розсипне Розсипнянської сільської радм Троїцький район Луганської обл. Виїзний прийом громадян Сільські мешканці

В. Курило  у Троїцькому районі провів виїзний прийом громадян в с. Розсипне Розсипнянської сільської ради разом з головою райдержадміністрації Івановим О.М., заступником голови райдержадміністрації Терещенком С.І., та помічником-консультантом Троїцької районної громадської приймальні Тітовою М.М.  Були й інші керівники державних структур району.

  19 квітня 2015 р. м. Кремінне

Зустріч  з виборцями в приймальні

Приймальня «Блоку Петра Порошенка» та народного депутата України Віталія Курила у Кременському р-ні

92905 Луганська обл. м. Кремінна вул. Титова буд.7

тел.0955770413

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

виборці

Зустріч  з виборцями в приймальні

  17 квітня м. Білокуракіно

Приймальня «Блоку Петра Порошенка» та народного депутата України Віталія Курила у Білокуракинському р-ні

Білокуракинська громадська приймальня народного депутата Курила Віталія Семеновича. Адреса:вул. Чапаєва,66. кімната 311. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

06462-2-12-70 моб. 095-11-85-300

виборці

Зустріч  з виборцями в приймальні

  16 квітня м. Сватово

Приймальня «Блоку Петра Порошенка» та народного депутата України Віталія Курила у Сватівському р-ні

922600 Сватове, пл. Радянська, 25. к. 219.

т. 3-29-58

Либа Олексій Васильович

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

виборці

Зустріч  з виборцями в приймальні

  20 квітня

м. Троїцьке

Зустріч  з виборцями в приймальні

92100, смт Троїцьке, пр. Перемоги, буд. 60, к.309, тел.(06456) 2-10-83, е-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Сільскі мешканці Проводив зустрічі з виборцями у найпівнічнішому районі Луганщини – Троїцькому. Разом з місцевою владою. Головою РДА Олександром Івановим і головою райради Сергієм Терещенко.
  21 березня м. Новоайдар Проведення громадської акції за сприяння народного депутата Виборці

Акція «Зробимо наше селище чистіше»

В субботу 21 марта в поселке Новоайдар на территории соснового парка прошла акция «Сделаем наш поселок чище». Цели акции: это уборка нашего прекрасного парка, а также показать скептикам, что объединив усилия можно сделать хорошее дело.

Организатор акции - руководитель общественной приемной народного депутата Украины Курило Виталия Семеновича(Блок Петра Порошенко)

  11 березня 2015 р. М. Сватово Проведення наради з органами місцевого самоврядування округу Органи місцевої влади округу

Народний депутат України Курило Віталій Семенович провів робочі зустрічі із міськими, сільськими та селищними головами окремих районів півночі Луганської обл.

Віталій Семенович Курило проінформував представників територіальних громад  про особливості нового Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».