Звіти

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у липні

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у липні

 Протягом липня 2018 року в стінах комітетів Верховної Ради України було проведено 45 засідань. Це на десять зібрань менше, ніж у червні. Найчастіше цього місяця збирались представники Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики – чотири рази.  У свою чергу члени Комітету з питань економічної політики цього місяця не засідали жодного разу.

У липні середній показник відвідуваності народними депутатами засідань профільних комітетів становив 66,9%.

У розрізі фракцій найстараннішими виявилися представники “Народного фронту”, які відвідали 88,1% засідань профільних комітетів. На другому місці народні обранці від Радикальної партії Олега Ляшка – 76,7% та Об’єднання “Самопоміч” – 76,2%. У свою чергу парламентарі від “Блоку Петра Порошенка” відвідали 68,2% засідань, а представники ВО “Батьківщина” – 62,9%. Менш дисциплінованими були позафракційні нардепи – 59,4% та члени депутатської групи “Партія “Відродження” – 51,4%. Найгірше ж протягом липня в комітетах працювали представники “Опозиційного блоку” – 40,9% та групи “Воля народу” – 35,7%.

committee липень

Також у липні, уже традиційно, жінки більш старанно відвідували засідання профільних комітетів, ніж чоловіки, – 75,6% проти 65,6%.

У свою чергу середній відсоток відвідуваності засідань депутатами-списочниками становив 71,4%, у той час як мажоритарники “можуть похизуватися” показником лише у 61,3%.

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

тел.: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.