Звіти

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у червні

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у червні

Протягом червня 2018 року в стінах комітетів Верховної Ради України було проведено 55 засідань. Це на чотири зібрання більше, ніж у травні. Найчастіше цього місяця збирались представники регламентного комітету – п’ять разів.  У свою чергу члени комітету з питань  прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та комітету з питань транспорту цього місяця не засідали жодного разу.

У червні середній показник відвідуваності народними депутатами засідань профільних комітетів становив 71,8%.

У розрізі фракцій найстараннішими виявилися представники “Блоку Петра Порошенка”, які відвідали 83,9% засідань профільних комітетів. На другому місці народні обранці від “Народного фронту” – 82,8%. У свою чергу парламентарі від Радикальної партії Олега Ляшка відвідали 81,4% засідань, члени Об’єднання “Самопоміч” – 75%, а представники ВО “Батьківщина” – 67,6%. Набагато менш дисциплінованими були позафракційні нардепи – 56,2%, члени депутатських груп “Партія “Відродження” – 54,2% та “Воля народу” – 52,6%. Найгірше ж протягом червня в комітетах працювали нардепи із “Опозиційного блоку” – 46,5%.

18 07 2018 vidviduvanist komitetiv cherven

Також у червні, уже традиційно, жінки більш старанно відвідували засідання профільних комітетів, ніж чоловіки, – 79,8% проти 70,6%.

У розрізі областей найбільш дисциплінованими виявилися мажоритарники із Тернопільщини. Представники цього регіону не пропустили жодного засідання свого профільного комітету. У свою чергу середній відсоток відвідуваності засідань депутатами-списочниками становив 74,2%, у той час як мажоритарники “можуть похизуватися” показником лише у 68,9%.

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

тел.: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.