Звіти

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у квітні

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у квітні

Протягом квітня 2018 року в стінах комітетів Верховної Ради України було проведено 49 засідань. Це на одне зібрання більше, ніж у березні. Найчастіше цього місяця збирались представники бюджетного комітету – чотири рази.  У свою чергу члени комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи не засідали жодного разу.

У квітні середній показник відвідуваності народними депутатами засідань профільних комітетів становив, як і попереднього місяця, 69%.

У розрізі фракцій найстараннішими виявилися представники “Народного фронту”, які відвідали 84,7% засідань профільних комітетів. На другому місці народні обранці від “Блоку Петра Порошенка” – 79%. У свою чергу парламентарі від Радикальної партії Олега Ляшка відвідали 73,5% засідань, представники ВО “Батьківщина” – 73%, а члени Об’єднання “Самопоміч” – 72,3%. Набагато менш дисциплінованими були позафракційні нардепи – 54,4% та члени депутатської групи “Партія “Відродження” – 54,3%. Найгірше ж протягом квітня в комітетах працювали нардепи “Опозиційного блоку” – 42,7% та представники депутатської групи “Воля народу” – 36,4%.

Також у квітні, уже традиційно, жінки більш старанно відвідували засідання профільних комітетів, ніж чоловіки, – 81,7% проти 67,3%.

У розрізі областей найбільш дисциплінованими виявилися мажоритарники із Львівщини та Рівненщини. Представники цих регіонів не пропустили жодного засідання свого профільного комітету. У свою чергу середній відсоток відвідуваності засідань депутатами-списочниками становив 74,3%, у той час як депутати-мажоритарники “можуть похизуватися” показником лише у 63%.

committee квітень 2

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

тел.: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.