Звіти

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у березні

Як народні депутати відвідували засідання комітетів у березні

Протягом березня 2018 року в стінах комітетів Верховної Ради України було проведено 48 засідань. Найчастіше цього місяця збирались представники Комітету з питань податкової та митної політики, а також члени бюджетного та регламентного комітетів – по чотири рази.

У свою чергу, члени комітетів з питань правової політики та правосуддя, а також паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки у березні не засідали жодного разу.

Цього місяця середній показник відвідуваності народними депутатами засідань профільних комітетів становив 69,6%. Це приблизно на 1% нижче, ніж середній показник відвідуваності за увесь період роботи Верховної Ради VIII скликання.

У розрізі фракцій найстараннішими виявилися представники Радикальної партії Олега Ляшка, які відвідали 86,1% засідань профільних комітетів. На другому місці народні обранці від “Народного фронту” – 85,4%. У свою чергу парламентарі від “Блоку Петра Порошенка” відвідали 80% засідань, а представники Об’єднання “Самопоміч” – 75%. Набагато менш дисциплінованими були позафракційні нардепи – 55,9% та обранці від ВО “Батьківщина” – 50%. Найгірше ж протягом березня в комітетах працювали нардепи “Опозиційного блоку” – 48,1% та представники депутатських груп “Воля народу” – 44,1% та “Партія “Відродження” – 41,7%.

Vidviduvanist komitetiv berezen 2018

Також у березні, уже традиційно, жінки більш старанно відвідували засідання профільних комітетів, ніж чоловіки – 75% проти 68,8%.

У розрізі областей найдисциплінованішими виявилися депутати-мажоритарники з Рівненщини, Житомирщини та Полтавщини. Представники цього регіону не пропустили жодного засідання свого профільного комітету. У свою чергу середній відсоток відвідуваності засідань депутатами-списочниками становить 73%, у той час як депутати-мажоритарники “можуть похизуватися” показником лише у 67,4%.

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.