Звіти

За які законопроекти депутати голосували у березні найчастіше

За які законопроекти депутати голосували у березні найчастіше

У березні 2018 року у Верховній Раді відбулося 399 голосувань за включення питань до порядку денного сесії та розгляд їх по суті. 106 з них були результативними, тобто набрали щонайменше 226 голосів.

Голосування щодо низки законопроектів відбувалися по декілька разів. У більшості випадків – це голосування стосовно процедурних питань (пропозиції щодо розгляду законопроекту за скороченою процедурою, повернення до розгляду), включення до порядку денного та проміжні голосування (направлення на повторне друге читання, повернення на доопрацювання).

Найбільше голосувань у березні відбулося щодо законопроектів: №2702, який стосується удосконалення регулювання зовнішньої реклами, – дванадцять; №6391 – щодо забезпечення комерційного обліку природного газу – одинадцять. По дев'ять разів парламент голосував за законопроекти: №7547 – щодо удосконалення кримінального судочинства, зокрема відміни поправки Лозового; №8120, що має на меті відтермінувати е-декларування для громадських активістів. Що стосується останнього, то у всіх випадках голосування відбувалися за включення цього питання до порядку денного і у всіх випадках, незважаючи на зусилля Голови ВР Андрія Парубія, безуспішно.

Також до ТОП-6 за кількістю голосувань потрапили законопроекти №0175 та №6079. За них відбулося по вісім голосувань у сесійній залі. Перший стосувався спільного контролю з Молдовою у пунктах пропуску, а другий – змін до ст. 242 Кримінального процесуального кодексу України (щодо статевого повноліття).

marchbillsvoted 1

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

тел.: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)