Рейтинги

Депутати, які найчастіше ігнорували голосування в Парламенті (в лютому 2016 року)

За підсумками лютого 2016 року шість народних депутатів не взяли участі в жодному з голосувань, які відбулися в стінах парламенту. Це позафракційні нардепи Андрій Білецький, Сергій Клюєв та Дмитро Ярош, а також Ігор Мосійчук (фракція Радикальної партії), Валерій Писаренко (група «Відродження») і Олександр Романовський («Народний Фронт»). З об’єктивних причин не брала участі в голосуваннях депутатка фракції «Батьківщина» Надія Савченко, яка як політичний заручник  утримується на території Російської Федерації.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала рівень індивідуальної участі народних депутатів в голосуваннях під час пленарних засідань парламенту. До уваги бралася присутність/відсутність депутата під час кожного з голосувань, які відбулися в парламенті. Нагадаємо, що в лютому 2016 року відбулося 8 пленарних засідань Верховної ради України в ході яких відбулося 340 голосувань. Показник участі депутатів в конкретних голосуваннях є більш показовим і точним, ніж показник відвідуваності пленарних засідань. Він демонструє реальний рівень активності народних депутатів у прийнятті законодавчих рішень, їх дисциплінованість та персональну політичну відповідальність за усі проголосовані і провалені законодавчі ініціативи.

Загалом 70 народних депутатів пропустили більше половини голосувань в парламенті протягом лютого. Найчастіше ігнорували участь в голосуваннях Владислав Бухарєв (фракція «Батьківщина»), Ігор Шкіря  (група «Відродження»), Юхим Звягільський  та Нестор Шуфрич (обидва Опозиційний блок), позафракційні Сергій Ківалов та Костянтин Живаго. 

Депутати, які не взяли участі в жодному голосуванні в Парламенті (в лютому 2016 року)

Депутати

Фракція

Андрій Білецький

позафракційний

Сергій Клюєв

позафракційний

Ігор Мосійчук

Радикальна партія

Валерій Писаренко

група "Відродження"

Олександр Романовський

Народний Фронт

Дмитро Ярош

позафракційний

ne golosuyut lyuryi

Депутати, які найчастіше ігнорували голосування в парламенті (в лютому 2016 року)

Рейтинг

Депутати

Фракція

Відсоток участі в голосуваннях

1

Владислав Бухарєв

"Батьківщина"

1,9%

2

Ігор Шкіря

група "Відродження"

2,2%

3

Юхим Звягільський

Опозиційний блок

3,4%

4

Сергій Ківалов

Позафракційний

5,3%

5

Нестор Шуфрич

Опозиційний блок

6,2%

6

Костянтин Жеваго

Позафракційний

8,7%

7

Юрій Тимошенко

Народний Фронт

10,9%

8

Едуард Матвійчук

Позафракційний

13,7%

9

Оксана Сироїд

Самопоміч

14,3%

10

Євгеній Гєллєр

група "Відродження"

18,1%

11

Андрій Денисенко

Позафракційний

19,6%

12

Ігор Луценко

"Батьківщина"

19,6%

13

Семен Семенченко

Самопоміч

21,2%

14

Юлія Тимошенко

"Батьківщина"

23,7%

15

Олександра Кужель

"Батьківщина"

24,3%

Методологія. Рейтинг сформовано на основі обрахунку  кількості голосувань під час яких депутат був відсутній у залі засідань Верховної Ради. Узагальнена (у відсотках) статистика присутності/відсутності кожного депутата під час усіх голосувань представлена  на сайті rada4you.org в індивідуальних профайлах депутатів. Докладна інформація про голосування кожного депутата («голосував», «не голосував», «відсутній») доступна на офіційному веб-порталі Верховної Ради України в профайлах депутатів (розділ «Голосування депутата»).