Профільний комітет відправив законопроекти про місцеві вибори до Верховної Ради

У середу, 17 червня, відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя. На порядку денному засідання Комітету були 4 законопроекти про місцеві вибори. Проте члени Комітету не стали визначатися з рекомендацією до ВР, який саме законопроект включити до порядку денного, фактично знявши з себе відповідальність за прийняття рішення.

На початку засідання голова Комітету Руслан Князевич висловив зауваження секретарю Комітету Андрію Лозовому, який, за словами пана Князевича, «традиційно пропускає засідання». Головою секретаріату Комітету обрали Руслана Сидоровича.  Щоправда, представник «Радикальної партії», хоч і з запізненням, але на засідання Комітету прийшов. Він, до слова, був не єдиний, хто запізнився на початок засідання, але у підсумку члени Комітету показали високу явку – 28 чоловік.

Руслан Князевич запропонував перенести розгляд 5, 6, 7, 8 та 9 питань на наступне засідання, адже вони пропонують зміни до чинного закону про місцеві вибори. «Оскільки 18 червня Верховна Рада має розглянути 4 законопроекти і один з них, очевидно, буде проголосований за основу, то ми будемо пропонувати решту законопроектів, що стосуються змін до чинного закону, відхилити».

На засіданні комітету були представлені 4 законопроекти про місцеві вибори: №2831 (автори н.д. Ю.Тимошенко та ін.), №2831-1 (н.д. М.Федорук), №2831-2 (н.д. А.Парубій та ін.) та №2831-3 (н.д. В.Денисенко та ін.).

Представник ВО «Батьківщини» Сергій Соболєв, представляючи законопроект №2831, співавтором якого він є, зазначив, що проект передбачає проведення виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у містах рад за пропорційною системою з відкритими списками. Законопроект передбачає обов’язковість закріплення відповідними місцевими партійними організаціями кандидатів в депутати обласних, районних, міських, районних у містах рад за конкретними територіями, а також обов’язковість опублікування в регіональних друкованих ЗМІ та на партійних сайтах списків кандидатів. Остаточний порядок розміщення кандидатів у партійних списках визначається зборами (конференціями) відповідної місцевої організації партії за офіційними результатами голосування виборців за кандидатів виборчого списку, які надаються партійній організації відповідною територіальною виборчою комісією.

На зауваження Василя Німченка, про те, що у законопроекті громадські об'єднання чи трудові колективи не можуть бути суб’єктом висунення можуть бути лише політичні партії, Сергій Соболєв відповів, що згідно з українським законодавством саме політичні партії є тими об’єднаннями громадян. Він додав, що політичні партії можуть висувати й позапартійних кандидатів.

Варто зазначити, що згідно з висновком Головного науково-експертного управління в цьому законопроекті є норми, які не узгоджуються з ідеєю «відкритих списків». Зокрема, те, що лідери виборчого списку потрапляють до остаточного виборчого списку і отримують депутатські мандати попри те, що за них персонально виборці не голосують й те, що «остаточний список» від місцевої організації політичної партії, який дає право на одержання депутатських мандатів конкретними кандидатами, не формується автоматично залежно від волевиявлення виборців, а «затверджується» рішенням місцевої організації політичної партії.

Автор законопроекту №2831-1 Микола Федорук зазначив, що законопроект був розроблений Асоціацією міст України.

«Він, зокрема,передбачає пропорційну систему виборів з відкритими партійними списками для категорії обласних центрів, міст з населенням більше 300 тисяч осіб. Таких міст близько 31 по Україні. Щодо інших населених пунктів – це мажоритарна система.

За словами Миколи Федорука, законопроект також передбачає самовисування кандидатів, а також вибори мерів міст в два тури (якщо різниця між кандидатами складе 20% чи більше, то другій тур не пропонують не проводити).

Законопроект №2831-2 представляв його співавтор, депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Черненко. Він розповів, що даний законопроект підписаний 18-ма депутатами з фракцій парламентської коаліції й був розроблений за участі кращих експертів з виборчого права, зокрема Громадянської мережі ОПОРА, КВУ, IFES та інших.

Олександр Черненко зазначив, що законопроект передбачає розширення пропорційної системи з відкритими списками не лише на міста з населенням понад 300 тисяч, а на великі міста з населенням понад 90 тисяч, а також на всіх обласні ради.

«На інших рівнях – також багатомандатна мажоритарна система, де на округах розігрується від 2 до 4 мандатів. Можливе як висування партіями, так і самовисування», - говорить Олександр Черненко.

Олександр Черненко додав, що законопроект також передбачає значне скорочення кількості депутатів місцевих рад.

Співавтор законопроекту №2831-3 Вадим Денисенко зауважив, що в основі документу лежить модель, яка передбачає можливість максимально спростити виборчий процес як для виборця, так і для виборчих комісій.

«Для депутатів сільських та селищних рад пропонується зберегти чинну мажоритарну систему, а для депутатів обласних, міських та районних рад пропонується пропорційна система. Міських голів у містах з населенням понад 90 тисяч пропонується обирати за мажоритарною системою абсолютною більшістю, тобто 50% +1 голос», - пояснив він.

Як додав Вадим Денисенко, законопроект передбачає як участь партій, так і блоків. Для партій пропонується 5% прохідний бар’єр, а для блоків – 7%.

Після представлення законопроектів члени комітету вирішили відправити їх усі на розгляд Верховної Ради без заперечень та рекомендацій.

Як зазначив голова Комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич, що після того як Верховна Рада підтримає за основу один із законопроектів при підготовці його до другого читання будуть враховані норми і положення трьох інших законодавчих ініціатив.

При цьому члени комітету Антон Кіссе та Сергій Міщенко висловили сумнів, що Верховна Рада назбирає необхідну кількість голосів для прийняття хоча б якогось закону.

До порядку денного Верховної Ради України були внесені усі 4 законопроекти. Не зважаючи на заклики профільних громадських організацій, зокрема, Громадянської мережа ОПОРА підтримати законопроект №2831-2, 271 народні депутати у першому читанні підтримали інший законопроект - №2831-3. Тепер проект закону про місцеві вибори розглядатиметься у другому читанні, яке передбачає постатейне обговорення законопроекту та можливість для депутатів вносити свої правки та пропозиції.

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.