Профільний Комітет рекомендує включити законопроекти щодо реформування МВС до порядку денного пленарного тижня Верховної Ради України

13 травня відбулося засідання Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому, з-поміж іншого, народні депутати розглянули ряд урядових законопроектів щодо реформування Міністерства внутрішніх справ України. Зокрема, «Про Національну поліцію», «Про органи внутрішніх справ», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» та «Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України». У підсумку обговорення Комітет рекомендував включити ці законопроекти до порядку денного найближчого пленарного тижня Верховної Ради України.

На засіданні Комітету був присутній Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який і представив дані законопроекти. У проекті Закону «Про органи внутрішніх справ» визначено нову систему органів внутрішніх справ. Передбачено, що до неї увійдуть: Міністерство внутрішніх справ, центральні органи виконавчої влади (Національна поліція України, Державна прикордонна служби України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Державна міграційна служби України), Національна гвардія України та Головний центр надання сервісних послуг.

Проект Закону також передбачає визнання таким, що втратив чинність, Закон України «Про загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України». Відповідно до цього Закону загальна чисельність МВС складає 210 тисяч осіб (без урахування чисельності Національної гвардії України). В урядовому законопроекті передбачено, що чисельність Міністерства визначатиме Верховна Рада.

Також згідно з даним проектом Закону органи внутрішніх справ отримають право безпосереднього оперативного доступу до таких реєстрів: як Державного реєстру фізичних осіб – платників податків; Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів; Єдиного реєстру громадських формувань; Єдиного державного демографічного реєстру, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру виборців, Реєстру документів дозвільного характеру та інших. У своїх висновках Головне науково-експерте управління ВР звертає увагу на те, що у пропонованій нормі не визначено, які саме посадові особи тих чи інших органів внутрішніх справ мають такі широкі повноваження щодо доступу до зазначених державних реєстрів. У висновках науково-експертного управління зазначено, що у проекті відсутній комплексний законодавчий підхід щодо суб'єктів та форм контролю за діяльністю органів внутрішніх справ.

Відповідно до проекту Закону «Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України» новоутворені сервісні центри надаватимуть більше 40 видів послуг фізичним та юридичним особам. З-поміж іншого, до їх компетенції буде належати: видача реєстраційного свідоцтва на зброю встановленого зразка; видача посвідчення водія транспортного засобу; нанесення ідентифікаційного номера на зброю; державна реєстрація переобладнаних і перероблених транспортних засобів тощо. Головною метою законопроекту є зміна функцій МВС України від адміністративно-регулюючих до сервісних. У пояснювальній записці зазначено, що його прийняття викликане потребою покращення якості, підвищення оперативності та об’єктивності надання сервісних послуг з оформлення дозволів, посвідчень, свідоцтв, довідок копій, дублікатів документів органами внутрішніх справ, полегшення отримання цих послуг громадянами, запобігання проявам корупції в цій сфері.

Головне науково-експертне управління Верховної Ради вважає, що у результаті розгляду у першому читанні законопроект доцільно повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання. У висновку зазначено, що аналіз положень законопроекту дає підстави для висновку про те, що суспільні відносини, які у ньому пропонується врегулювати, не складають самостійний предмет правового регулювання, перш за все, з огляду на те, що предмет регулювання Закону України «Про адміністративні послуги» по суті поглинає предмет регулювання, визначений у проекті.

Проектом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» пропонується запровадити новий вид адміністративного стягнення (штрафні бали), повноважень щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення уповноваженим працівникам підрозділів патрульної служби міліції та працівникам відповідних підрозділів МВС, що забезпечують безпеку дорожнього руху, які мають спеціальні звання та законодавчо закріпити норму, згідно з якою відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, буде нести юридична або фізична особа, за якою зареєстровано транспортний засіб.

Проект Закону «Про Національну поліцію» передбачає створення в структурі Міністерства внутрішніх справ України нового органу – Національної поліції. Основною метою якої буде охорона прав і свобод людини, протидія злочинності, підтримання публічного порядку, громадської безпеки. Законопроект визначає правові засади організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських та порядок проходження служби в Національній поліції. У випадку його прийняття Закон «Про міліцію» втратить чинність. Законопроектом передбачено створення патрульної поліції, яка заміниться існуючу Державну автомобільну інспекцію. Відбір на службу в Національну поліцію відбуватиметься на основі відкритого конкурсу. При цьому, набір на службу і просування по службі здійснюватиметься новим органом - поліцейською комісією. Проект закону передбачає атестування поліцейських, зокрема, при призначенні на вищу посаду, якщо заміщення цієї посади здійснюється без проведення конкурсу; для вирішення питання про переміщення на нижчу чи звільнення через службову невідповідність.

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.