Профільний Комітет не підтримав об’єднання громад в обхід чинному законодавству

24 квітня відбулося засідання Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, під час якого було розглянуто проект Закону про державно-правовий експеримент з проведення реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади на території Калуського району та м. Калуша Івано-Франківської області. У ході обговорення депутати зняли дане питання з розгляду. За відповідне рішення проголосували всі присутні члени Комітету, окрім одного, який утримався.

Проект закону, автором якого є народний депутат Ігор Насалик (Блок Петра Порошенка), передбачає об’єднання міста Калуша та інших населених пунктів Калушсього району Івано-Франківської області в одну територіальну громаду. У законопроекті зазначено, що набуття ним чинності є підставою для припинення юридичних осіб сільських, селищної, міської рад та їх виконавчих органів, які приймають участь в експерименті. Згідно проекту, після цього Івано-Франківська обласна рада має прийняти рішення про ліквідацію відповідних органів місцевого самоврядування та оголосити вибори депутатів новоутвореної територіальної громади та відповідно її голови з врахуванням рівного представництва від міста та сільських територій.

Проект закону передбачає створення нової системи місцевого самоврядування. Відповідно до ст.20 проекту органами місцевого самоврядування громади є: 1) рада громади – міська рада; 2) виконавчі органи ради громади; посадові особи місцевого самоврядування: 1) голова громади — міський голова; 2) секретар ради; 3) староста; 4) інші посадові особи, що обираються чи призначаються на свою посаду відповідно до Закону чи статуту громади радою громади. Також у проекті пропонується запровадити: виконавчий орган ради громади – управу громади; територіальні органи управління ради громади – селищні та сільські управи, посаду керівника селищної, сільської управи.

У висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради до законопроекту зазначено, що система місцевого самоврядування визначена на конституційному рівні і таких її елементів, як «старости», «управа громади», «територіальні органи управління ради громади», «селищні та сільські управи» у Конституції України не передбачено. Відтак, запропонований експеримент матиме ознаки неконституційності, а його результати, навіть в разі його успіху, не можуть бути реалізовані і поширені на всю територію України без внесення змін до Конституції.

Окрім цього, у ст. 1 зазначено, що у проекті закону термін «територіальна громада» розуміється як сукупність жителів населених пунктів, що входять до складу адміністративно-територіальної одиниці громади. Головне науково-експертне управління ВР у своїх висновках звертає увагу на те, що якщо Конституція України під територіальною громадою розуміє жителів, то законопроект – територію.

У процесі розгляду законопроекту у депутатів-членів Комітету виникли сумніви у його доцільності, адже у лютому 2015 року Верховна Рада ухвалила ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад», де детально описаний порядок добровільного об’єднання територіальних громад. Зокрема, у ст. 6 та 7 Закону зазначено, що спершу відповідна рада приймає рішення про надання згоди на добровільне об’єднання, потім пропозиція про об’єднання надсилається до суміжної територіальної громади; там пропозиція вивчається щодо доцільності такого об’єднання і відбуваються громадські обговорення; далі рада приймає рішення про надання згоди на об’єднання територіальних громад, створюється спільна робоча група з підготовки проектів рішень щодо об’єднання громад. Після цього, у територіальних громадах, які планують об’єднатися, відбуваються громадські обговорення проектів рішень щодо добровільного об’єднання, які були підготовлені спільною робочою групою. Ці проекти рішень виносяться на розгляд сесії рад територіальних громад, що об’єднуються та після їх прийняття надсилаються до Рада міністрів АР Крим, обласної державної адміністрації, які готують відповідний висновок, що затверджується постановою Ради міністрів АР Крим, розпорядженням голови обласної державної адміністрації. На завершальному етапі Верховна Рада АР Крим, обласна рада розглядає подання про утворення об’єднаної територіальної громади та приймає відповідне рішення.

Проти запропонованого народним депутатом законопроекту також висловилися сільські та селищні голови Калуського району, які надіслали до Комітету звернення з проханням відхилити даний проект Закону.

Варто зазначити, що основною відмінністю чинного ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад та проекту закону розробленого Ігорем Насаликом є те, що у першому випадку об’єднання відбувається з залучення до цього процесу мешканців територіальних громад, позицію яких щодо об’єднання вивчається за допомогою громадських обговорень, а у другому – територіальна громада повністю виключена з процесу об’єднання.