Лише вісім комітетів вчасно оприлюднили протоколи засідань липня

Лише вісім комітетів вчасно оприлюднили протоколи засідань липня

Лише вісім комітетів Верховної Ради України на своїх веб-ресурсах вчасно оприлюднили протоколи засідань, що відбулись у липні 2017 року. Два комітети частково оприлюднили необхідну інформацію вчасно, натомість дванадцять комітетів опублікували протоколи своїх засідань із запізненням чи станом на початок серпня не оприлюднили взагалі.

Відповідно до статті 15 розпорядження Голови Верховної Ради України "Про веб-ресурси Верховної Ради України" №699 від 19 травня 2015 року протокол, стенограма та аудіозапис засідання Комітету мають розміщуватися на веб-ресурсах комітету упродовж п'яти робочих днів після проведення засідання.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, яким чином парламентські комітети виконували дане розпорядження в липні.

Відтак вісім комітетів Верховної Ради (з питань культури і духовності, з питань національної безпеки і оборони, з питань правової політики та правосуддя, з питань свободи слова та інформаційної політики, з питань соціальної політики, з питань зайнятості та пенсійного забезпечення, з питань транспорту та комітети у закордонних справах та у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю) вчасно оприлюднили на своїх веб-ресурсах протоколи засідань.

Ще два комітети виконали розпорядження частково: комітет з питань бюджету вчасно оприлюднив лише один із шести протоколів засідань, натомість комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України вчасно оприлюднив п’ять із дев’яти відповідних документів.

Дванадцять комітетів Верховної Ради (з питань аграрної політики та земельних відносин, з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, з питань європейської інтеграції, з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань інформатизації та зв'язку, з питань науки і освіти, з питань охорони здоров'я, з питань податкової та митної політики, з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, з питань фінансової політики і банківської діяльності) оприлюднили протоколи своїх засідань із запізненням чи не оприлюднили взагалі станом на початок серпня.

Також варто відзначити, що комітети з питань економічної політики, а також з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки не проводили засідань у липні. Натомість для комітетів з питань запобігання і протидії корупції, з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також з питань промислової політики та підприємництва неможливо коректно визначити точну дату оприлюднення протоколів.

Матеріал підготовлено в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

тел: 066 29 28 784

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.