Мажоритарники Львівщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 117, 118, 122)

Мажоритарники Львівщини: робота в окрузі у травні (ОВО № 117, 118, 122)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує вести спостереження та аналізувати діяльність депутатів мажоритарників в окремих виборчих округах України. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, як депутати взаємодіють з виборцями, вирішують актуальні проблеми округу та інформують громадськість про результати своєї роботи у Верховній Раді.

Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів мажоритарників Львівської області – Оксани Юринець (ОВО № 117, фракція «Блок Петра Порошенка»), Богдана Дубневича (ОВО № 118, фракція «Блок Петра Порошенка»), Володимира Парасюка (ОВО № 122, позафракційний) у травні 2015 року.

Оксана Юринець активно комунікує з виборцями округу, є відкритою до зустрічей та обговорення проблемних питань у межах округу і в області загалом. Окремо варто відзначити проведення періодичних зустрічей зі студентами львівських вишів, інформування громадськості про роботу народного депутата, публічного обговорення законопроектів і прийнятих законів. Протягом травня депутатка брала активну участь у роботі парламентського Комітету – організовувала комітетські слухання, долучалася до тематичних зустрічей, представляла позицію Комітету на загальнонаціональних та місцевих телеканалах. (детальна інформація про ОВО 117 на сайті rada.oporaua.org)

Богдан Дубневич періодично відвідує округ та намагається підтримувати зв’язок із виборцями і виконувати свої передвиборчі зобов’язання. Головним чином це проявляється в діяльності благодійної організації «Фонд Братів Дубневичів», через яку депутат надає матеріальну допомогу як у відповідь на індивідуальні звернення виборців, так і на колективні звернення про купівлю устаткування, ремонт шкіл, з якими звертаються виборці. Також депутат інформує виборців про свою діяльність щодо вирішення проблем округу, розміщуючи власні депутатські звернення та отримані відповіді на них у соціальних мережах. Позитивним прикладом публічності депутата є започаткування практики інформування виборців про підсумки пленарних засідань за тиждень (перелік проголосованих законопроектів та коротке пояснення змісту законів). (детальна інформація про ОВО 118 на сайті rada.oporaua.org)

Діяльність Володимира Парасюка на Львівщині більше пов’язана з його волонтерською роботою та збором коштів для допомоги на проведення АТО. Аналізуючи його візити в округ у травні, можна зробити висновок про їх спонтанний характер, який має на меті донесення та відстоювання власної позиції, а не вирішення поточних проблем округу через взаємодію з виборцями та органами місцевого самоврядування. (детальна інформація про ОВО 122 на сайті rada.oporaua.org)