Звіт щодо активності народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі № 24 за період з 1.06.2015 р. по 30.06.2015 р.

Звіт щодо активності народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі № 24 за період з 1.06.2015 р. по 30.06.2015 р.

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

У червні громадська приймальня народного депутата Якова Безбаха продовжує працювати стабільно та за графіком. У зв’язку з проведенням запланованих публічних заходів ОПОРИ 9 червня, її відвідав громадський консультант, якому вдалося зустріти Якова Безбаха та запросити його на прес-конференцію ОПОРИ;  під час візиту 24 червня у приймальні вже був присутній лише помічник-консультант Олексій Капінус.

Яків Безбах значну частину свого часу проводить на окрузі та, за його словами, «виконує брудну роботу особисто», пиляє дерева, латає дороги у дворах  та ін.

Таблиця 1. Особистий прийом народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі № 24 у період з 1.06.2015 р. по 30.06.2015 р. (дані надані приймальнями депутатів)

Дата і час візиту Адреса, телефон приймальні Чи була надана інформація Де приймає депутат Формат зустрічі Примітки
1. 9.06.2015 16:00

вул. Косіора, 27К

т.(0562) 35–89–07

Інформація надана вул. Косіора, 27К Особистий прийом, робота в приймальні  
2. 24.06.2015 13:00

вул. Косіора, 27К

т.(0562) 35–89–07

Інформація надана - - За словами помічника-консультанта Олексія Капінуса, 24.06.2015 Яків Безбах перебував в Києві, інші дні тижня він планував провести на окрузі

 Таблиця 2:  Особиста активність народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі № 24 у період з 1.06.2015 р. по 30.06.2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 12.06.2015р. ІА «Днепр-Пост» Прес-конференція ГМ «Опора» Жителі міста та округу Яків Безбах та його помічник Олексій Капінус завітали на прес-конференцію ГМ «ОПОРА». Після виступу доповідачів, Яків Безбах мав виступ перед журналістами та активістами  

 Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Громадська приймальня депутата працює на постійній основі, хоча там досі немає інформаційної дошки про місцезнаходження приймальні, громадяни звертаються регулярно, оскільки приймальня є загальновідомою. Більшість звернень стосуються матеріальної допомоги, проте, за словами народного депутата Якова Безбаха, після скорочення виплат народним депутатам на утримання приймалень він ледве може утримувати свою, тож йому довелося скоротити штат працівників. Натомість НТЗ «Інтерпайп» та Віктор Пінчук, до сфери впливу якого відносять народного депутата Якова Безбаха, часто виступає спонсором великих громадських заходів у приміщенні БК «Металург», де і знаходиться приймальня.

Адреса приймальні Дата Час візиту Чи відкрита приймальня

вул. Косіора, 27К

т.(0562) 35–89–07

9.06.2015 16:00 Відкрита

вул. Косіора, 27К

т.(0562) 35–89–07

24.06.2015 13:00 Відкрита

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Якова Безбаха продовжує турбувати тема реформування ЖКГ у м. Дніпропетровськ та водопостачання на ж/м Північний (ОВО № 24). Як він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, 3 червня у м. Київ у приміщенні Національної комісії, яка проводить регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, пройшла зустріч представників Комісії, першого заступника міського голови м. Дніпропетровськ Анатолія Крупського, представників Придніпровської залізничної дороги, КП «Дніпроводоканал» та Якова Безбаха. Нагадаємо, водопостачання на ж/м Північний здійснюється Придніпровською залізничною дорогою, яка в останні кілька місяців різко підвищила тарифи на водопостачання для населення, що викликало незадоволення серед жителів міста. Яків Безбах на громадських слуханнях з цього приводу заявив, що докладе усіх зусиль, аби передати право на постачання води «Дніпроводоканалу» та  зробити тариф для ж/м Північний (ОВО № 24)  таким, як у інших жителів м. Дніпропетровськ.

За звітній період Яків Безбах надіслав 15 депутатських запитів до різних установ і відомств: щодо можливого порушення законодавства при наданні житлово-комунальних послуг мешканцям міста Дніпропетровськ; стосовно необхідності перевірки обставин порушення споживачами правил користування електричною енергією; щодо перегляду тарифів на водопостачання та водовідведення.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Яків Безбах розмістив на своїй сторінці відео з прес-конференції ОПОРИ у м. Дніпропетровськ, де йдеться про його діяльність у Верховній Раді та на окрузі. Згодом, відео 11 каналу по матеріалах прес-конференції з’явилося у Youtube та на офіційному сайті Якова Безбаха.

 Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

Після проведення представниками ОПОРИ прес-конференції щодо мети моніторингової кампанії ОПОРИ у Дніпропетровській області, її перших результатів та критеріїв оцінки якості роботи народного депутата у окрузі, активність Якова Безбаха, який був особисто присутній на заході, у соціальній мережі та на офіційному сайті значно підвищилась. Хоч кількість публікацій зросла, проте значна частина з них стосується привітань із професійними святами. Як і в попередній звітний період Яків Безбах робить посилання на місцеві ЗМІ, які пишуть про реформування ЖКГ. Цікаво, що з 40 публікацій за червень, 10 стосуються діяльності ОПОРИ; 2 посилання з 10 – це звіти ОПОРИ, зокрема щодо півріччя діяльності Верховної Ради України та посилання на телепередачу «Дорогі депутати», всі інші стосувалися проведення проміжної прес-конференції у Дніпропетровській області.

Таблиця 3. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі № 24 у період з 1.06.2015 р. по 30.06.2015 р.

Адреса сайту/сторінки http://www.bezbah.com.ua/ Перелік назв публікацій на сайті (з розділу «Новини»)
Кількість усіх публікацій 10
  1. 1.       Транспортный сбор с 1 июля 2015 г.
  2. 2.       Искренне поздравляю вас с профессиональным праздником - Днем государственной службы
  3. 3.       Поздравление с Днем медицинского работника
  4. 4.       Сегодня в Украине отмечают профессиональный праздник – День участкового инспектора милиции
  5. 5.       Народный депутат Украины Я.Я. Безбах – рабата в округе и отчетность перед избирателями
  6. 6.       Информация. Вопросы и ответы по дачным участкам
  7. 7.       Уважаемые журналисты! Поздравляю всех вас профессиональным праздником
  8. 8.       Встреча с жителями по вопросу тарифов на воду
  9. 9.       Поздравление с Днем Конституции Украины
  10. 10.    Отчет по работе рабочей группы по проверке оглашенных Госфиниспекцией сообщений про финансовые нарушения
Кількість публікацій за тематиками:  
Повідомлення про діяльність депутата у окрузі 1

Привітання зі святами/заява з приводу події

5
Відео (напр. з участю депутата у ток-шоу) 2
Корисна інформація 2

 Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Місцеві ЗМІ малоактивно висвітлюють роботу народного депутата Якова Безбаха. Щодо відеосюжету 11 та 34 телеканалів, які вийшли за результатами прес-конференції ОПОРИ 12 червня, то їх перегляд заблокований, хоча інші сюжети того дня доступні.

Таблиця 4: Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Безбаха Якова Яковича у виборчому окрузі № 24 у період з 1.06.2015 р. по 30.06.2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 30.06.2015р. «Лица» Представителей Безбаха и Павлова не волнует продуктивное сотрудничество с избирателями? Стаття за результатами круглого столу, організованим ГМ «Опора» 30.06.2015р. Критичне Короткий опис діяльності ГМ Опора над проектом «РАДА». В статті зазначається, що представники Якова Безбаха не з’явилися на зустріч з громадою http://www.litsa.com.ua/show/a/23896
2 01.07.2015р. 0564.ua Активисты пытались обратиться к нардепу от Кривого Рога Константину Павлову и не смогли Стаття за результатами круглого столу, організованим ГМ «Опора» 30.06.2015р. Критичне Передрук «Лица». http://www.0564.ua/news/875789
3 26.06.2015р. Газета.dp.ua «Водяные» тарифы для поселка Северный – на контроле у депутата Стаття про діяльність депутата в окрузі

Схвальне

Стаття за результатами зустрічі у Києві представників Комісії, яка проводить регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, першого заступника міського голови м. Дніпропетровськ Анатолія Крупського, представників Придніпровської залізної дороги, КП «Дніпроводоканал» та Якова Безбаха.

http://goo.gl/6CA9Ll 
4 26.06.2015р.

Fresh News

Свежие Актуальные Новости

«Водяные» тарифы для поселка Северный – на контроле у депутата Стаття про діяльність депутата в окрузі Схвальне

Передрук

Газета.dp.ua

http://goo.gl/LsB3wt

Висновок

Загалом, діяльність народного депутата Якова Безбаха на окрузі можна назвати успішною. На круглому столі експерти зазначали, що Яків Безбах чи не єдиний в м. Дніпропетровськ, хто активно працює на окрузі. У звітній період зросла активність на офіційному сайті народного депутата, щоправда, лише за кількісними показниками. На своїй сторінці Фейсбук Яків Безбах активно поширював матеріали ОПОРИ щодо діяльності ВРУ та окремих депутатів. Громадська приймальня Якова Безбаха, що на вул. Косіора, 27К, працювала постійно з 9:00 до 18:00, працівники приймальні були ввічливими та надавали всю запитувану інформацію.