Резюме. Вінницька область. Жовтень 2015 року

Резюме. Вінницька область. Жовтень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Вінницької області у жовтні місяці 2015 р.: Олексія Порошенка (ОВО №12), Івана Мельничука (ОВО №14) та Руслана Демчака (ОВО №18).

Народний депутат Олексій Порошенко на окрузі №12 у жовтні місяці відвідав велику кількість заходів, зокрема: взяв участь у відкритті теплопункту, передав безпілотник і гуманітарний вантаж у зону АТО, провів виїзні прийоми в селах Вінницької області та зустрівся з виборцями, де відповів на поставлені запитання. За моніторинговий період Олексій Порошенко у співавторстві з іншими народними депутатами зареєстрував законотворчу ініціативу щодо податкової лібералізації. Депутат не є активним користувачем соціальної мережі Facebook, тому про його діяльність переважно повідомляє веб-сайт Вінницької територіальної організації «БПП «Солідарність».

Протягом жовтня Іван Мельничук відвідав округ №14 та вирішив проблему з водогонами в селах Мала Жмеринка та Уяринці. Крім того, у місті Літин помічники Івана Мельничука провели прийом громадян, під час якого зареєстрували звернення до народного депутата. У Парламенті Іван Мельничук, у співавторстві з колегами, подав 3 законопроекти: «Про ринок природного газу» щодо відповідності якості природного газу європейським стандартам; щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв, тютюнових виробів та щодо податкової лібералізації. Також депутат активно інформує виборців про свою діяльність через соціальну мережу Facebook.

За звітний період, протягом жовтня 2015 року, Руслан Демчак зустрічався із головами селищних та сільських рад, вчителями загальноосвітніх шкіл, керівниками та лікарями фельдшерсько-акушерських пунктів, директорами дитячих навчальних закладів. На зустрічах депутат обговорював та роз’яснював питання об’єднання територіальних громад та їх перспективи, порядок отримання субсидій та регулювання цін на комунальні послуги, можливості дотацій на медицину та прогнози на валютному ринку. Щодо парламентської діяльності, Руслан Демчак, у співавторстві з іншими народними депутатами, подав проекти Законів щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції та щодо податкової лібералізації.