Результати активності нардепів Житомирщини у серпні - вересні

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила рейтинг показників діяльності 4 депутатів-мажоритарників Житомирщини у серпні - вересні. У всеукраїнському рейтингу (зі 103 народних обранців, діяльність яких моніторить ОПОРА), нардепи, обрані у одномандатних виборчих округах Житомирської області розташувались наступним чином: №4 – Павло Дзюблик, №16 – Володимир Литвин, №28 – Борислав Розенблат, №41 – Віктор Развадовський.

Павло Дзюблик (№4 у рейтингу) серпні - вересні не пропустив жодного засідання парламенту за даними електронної реєстрації, але за даними письмової реєстрації був відсутнім одне засідання. Вніс на розгляд Ради у співавторстві 1 законопроект, подав 5 депутатських запитів, 4 з яких безпосередньо пов'язані з проблемами округу, не зареєстрував жодної постанови. Протягом місяця депутат провів 2 особистих прийоми та взяв участь у 19 публічних заходах на території округу. У серпні - вересні Павло Дзюблик прозвітував про свою діяльність на публічних заходах. Отримав 76 письмових звернень від виборців округу, та для вирішення проблем направив 82 депутатських звернення.

У травні Володимир Литвин (№16 у рейтингу) в серпні - вересні за даними електронної реєстрації був відсутнім у Парламенті тричі, за даними письмової реєстрацій був відсутнім на одному засіданні. Не вніс жодного законопроекту. Подав 3 депутатські запити, один з яких має відношення до проблем округу. На рахунку Володимира Литвина 6 сутнісних виступів у парламенті. Протягом 2 місяців депутат провів 12 особистих прийомів громадян округу. Отримав від виборців 292 звернення, і як часткове вирішення цих проблем підготував і направив 211 депутатських звернень. Прозвітував про свою роботу на своїй Фейсбук-сторінці та двічі - в ефірі обласного телеканалу.  

Віктор Развадовський (№ 41 у рейтингу) у серпні - вересні 2016 року не пропустив жодного засідання парламенту. Вніс у співавторстві 1 проект постанови. Подав 3 депутатські запити, які безпосередньо пов'язані з проблемами округу. Не подав жодного законопроекту. У серпні - вересні Віктор Развадовський частково звітував про свою діяльність під час публічних заходів у окрузі, але не проводив особистих прийомів громадян, взяв участь у сесійному засіданні Чуднівської районної ради та 7 публічних заходах у окрузі.

Борислав Розенблат (№28 у рейтингу) у серпні - вересні пропустив 1 пленарне засідання Верховної Ради (29 вересня) за даними електронної реєстрації, але за даними письмової реєстрації був присутнім на усіх пленарних засіданнях. Вніс на розгляд Верховної Ради 3 законопроекти, які розроблені у співавторстві. Не подав жодного депутатського запиту, не зареєстрував жодної постанови. Протягом місяця депутат провів 2 особистих прийоми громадян, був учасником 7 публічних заходів у окрузі, повноцінно прозвітував перед виборцями про роботу за 20 місяців.

За коментарями звертайтеся:

Оксана Данильченко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області

тел. +38 067 410 19 67 

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.