Результати роботи харківських депутатів-мажоритарників у парламенті за березень 2016

У березні харківські депутати неодноразово користувалися правом законодавчої ініціативи. Загалом було запропоновано 20 законопроектів, а найбільш поширеними стали соціальні, податкові теми та проблеми ЖКГ.

Найактивнішим законодавцем у березні став народний депутат Євгеній Мураєв (ВО №181). У доробку нардепа – 8 законопроектів на різну тематику, які передбачають внесення змін до Кримінального та Податкового кодексу, реформу правосуддя, реорганізацію закладів охорони здоров’я, забезпечення прав на житло. Усі законопроекти були подані Євгенієм Мураєвим особисто, де він виступив єдиним ініціатором.

Народний депутат Олександр Кірш (ВО №169) зареєстрував 4 законопроекти у співавторстві, які вміщують основні пропозиції по організації Фінансової поліції, внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів.  

З соціальними ініціативами виступив нардеп Валерій Писаренко (ВО №168): за березень ним було зареєстровано 3 законопроекти. Пропозиції стосовно державної підтримки жінок із званням «Мати-героїня» та збільшення пенсії внаслідок підвищення розміру прожиткового мінімуму складені депутатом особисто, а необхідність внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді визначена  у авторському колективі.

Проблеми, порушені у 2 колективних законопроектах Володимира Мисика (ВО №172), стосуються внесення змін у Кодекс України про адміністративні правопорушення та встановлення нового порядку амністії для окремих осіб в залежності від злочину.

Нардепи Дмитро Святаш (ВО №170), Віталій Хомутиннік (ВО №171), Володимир Кацуба (ВО №175), Віктор Остапчук (ВО №177) та Олександр Біловол (ВО №180) подали 2 законопроекти у співавторстві. Головними питаннями стали соціальне забезпечення та необхідність оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги.

Народний депутат Олександр Фельдман (ВО №174) звернувся до Верховної Ради з рекомендаціями провести  парламентські слухання на тему дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території.

Пасивна законотворча діяльність притаманна 4 народним депутатам: Анатолію Денисенко (ВО №173), Дмитру Шенцеву (ВО №176), Дмитру Добкіну (ВО №178) та Анатолію Гіршфельду (ВО №179). За березень жодної законодавчої ініціативи нардепів не було подано до розгляду у Верховній Раді.

Слід зазначити, що жоден із законопроектів не став законом. Ініціативи народних депутатів Харківщини наразі знаходяться у стадії розгляду.

За коментарями звертайтеся:
Катерина Мінкіна, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області
тел.: 066 559 75 66, 098 399 98 17
email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.