Як народні депутати Харкова відвідують засідання своїх комітетів

Робота у комітетах є необхідним компонентом для підготовки якісних законопроектів, які виносяться на розгляд Верховної Ради. Проте мажоритарники Харківщини переважно ігнорують засідання, демонструючи низький процент відвідуваності. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала як народні обранці Харкова відвідують засідання своїх комітетів.

Серед харківських депутатів-мажоритарників активну участь у розробці законопроектів на засіданнях комітету бере Олександр Кірш – голова підкомітету з питань удосконалення Податкового кодексу України в частині загального податкового адміністрування, податкового боргу та спеціальних податкових режимів Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. За час 6 сесії депутат відвідав 10 з 11 засідань комітету.

Дмитро Святаш та Володимир Мисик відвідали лише 60% засідань комітетів, до яких вони належать. Так, Дмитро Святаш, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, був присутнім на 7 з 11 засідань. Володимир Мисик є головою підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Депутат був присутнім на 6 з 10 засідань.

Yak Kharkivski majorytarnyky vidvidyjut zasidannja komitetiv

Анатолій Денисенко має 50% показник відвідуваності – 3 засідання з 6. Народний депутат є головою підкомітету з питань приватизації державного і комунального майна, націоналізації, реприватизації, банкрутства, застави, лізингу, концесії, оренди, розподілу продукції, управління майном, що перебуває у державній та комунальній власності Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики

Валерій Писаренко, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя відвідав 37% засідань (3 з 8). Олександр Фельдман був присутній на 3 з 10 засіданнях, що складає 30%. Народний депутат займає посаду голови підкомітету з питань громадянства, міграційної політики та етнічних груп України Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Найменше уваги роботі в комітетах приділяв Віталій Хомутиннік – член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Депутат має лише 9% відвідуваності – 1 з 11 засідань.

Згідно зі ст. 24 п. 9 Закону України «Про статус народного депутата», народний депутат зобов’язаний бути присутнім на засіданнях комітету та підкомітету, до складу яких його обрано, та брати участь у їх роботі.

За коментарями звертайтеся:

Катерина Мінкіна, громадська консультантка ОПОРИ в Харківській області

тел.: 066 559 75 66

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.