ОПОРА роз’яснила, як KHARKIV.RADA4YOU.ORG рахує відвідуваність депутатів

ОПОРА роз’яснила, як KHARKIV.RADA4YOU.ORG рахує відвідуваність депутатів

Сервіс KHARKIV.RADA4YOU.ORG - не засіб масової інформації. Це інструмент.  Він обраховує дані автоматично, за заданим алгоритмом. Тому не варто ображатися на нього, як, наприклад, на комп’ютер чи калькулятор.

Про це повідомили у прес-службі команди Rada4you.org Громадянської мережі ОПОРА.

Алгоритм, за яким рахується відвідуваність, бере до уваги усі голосування усіх депутатів з моменту набуття повноважень міськради VII скликання. Відповідно, якщо депутат прийшов до влади пізніше, робот зарахував усі попередні голосування у групу тих, на яких конкретного депутата не було.

Формально це правда. Роботу не поясниш, що для цього були об’єктивні причини і депутат ще не був депутатом.

Запускаючи  сервіс, члени  команди Rada4you.org Громадянської мережі ОПОРА це озвучували  під час воркшопу з використання  KHARKIV.RADA4YOU.ORG. Також у розділі “Про проект” у підрозділі “Відповідальність” на сайті зазначено, що “Сервіс автоматично опрацьовує дані, оприлюднені Харківською міською радою. За тлумачення результатів окремими користувачами команда Rada4you.org Громадянської мережі ОПОРА відповідальності не несе.”

Ми також додатково наголосили той аспект, що відвідуваність за певних умов може відображатись некоректно.

Без імені

Так само під час презентації було зазначено, що сервіс тільки-но запущено і у його роботі можуть бути неточності, тож ми просили тоді і просимо зараз повідомляти нас про всі виявлені недоліки на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Але ми розуміємо, що не всі були присутні на презентації та воркшопі, чи читали рубрику “Про проект”. Тому наші програмісти внесуть правки для всіх наших локальних сервісів - відвідуваність рахуватиметься з моменту набуття депутатами повноважень.  Ці зміни будуть запущені через два тижні. Ми дуже дякуємо депутатам, які звернули увагу на цей нюанс і допомагають нам стати кращими.

Ще раз наголошуємо, що, працюючи з цифрами, завжди варто брати до уваги контекст.

З усіх питань просимо писати нам на пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Контактна особа у Харкові - Катерина Мінкіна (066 55975 66).

 

*Примітка. Онлайн-сервіс “Rada4you: вони голосують для тебе” та його локальні версії розроблено в рамках кампанії «IT tools help to monitor elected officials/ІТ-інструменти допомагають моніторити народних обранців» Громадянською мережею ОПОРА у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин за фінансової підтримки Уряду Канади.