Вісім нардепів Харківщини не підтримують зняття недоторканності з народних депутатів

12 та 14 липня відбулось 12 голосувань за зняття недоторканності з депутатів. Народні обранці Харківщини переважно не голосували за те, щоб зняти недоторканність із Борислава Розенблата, Максима Полякова, Олеся Довгого, Євгена Дейдея та Андрія Лозового, Михайла Добкіна та дозволити притягнути їх до відповідальності.

Вісім народних депутатів Харківщини жодного разу не голосували за зняття недоторканності. Це Валерій Писаренко, Дмитро Святаш, Анатолій Денисенко, Володимир Мисик, Олександр Фельдман, Володимир Кацуба, Євгеній Мураєв, Сергій Тригубенко.

Максимально та послідовно «за» голосували Ярослав Маркевич, Роман Семенуха, Антон Геращенко. Переважно «за» – Олександр Кірш, Альона Кошелєва, Михайло Кобцев, Ірина Єфремова, Ігор Котвіцький.

Суміш «за» та «проти» спостерігається у голосуваннях Віктора Остапчука, Віталія Хомутинніка, Анатолія Гіршфельда, Михайла Добкіна, Олександра Біловола. Переважно не голосували Дмитро Шенцев та Дмитро Добкін.

Деякі народні депутати висловлюються з приводу недостатньої доказової бази для притягнення депутатів до відповідальності. Так, Олександр Кірш у своєму блозі написав: «абсолютно никого не интересовало, так это скудная ничтожность доказательной базы во всем, что наковырял Генпрокурор. Доказательства были только по Р-блату, по остальным их просто вопиюще тупо не было вообще».

З повним списком голосувань за зняття недоторканності з народних депутатів можна ознайомитись за посиланням: https://rada4you.org/policies/119

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Катерина Мінкіна, громадська консультантка ОПОРИ у Харківській області

тел.: 066 559 75 66, 098 399 98 17

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.