Як працювали депутати-мажоритарники Харкова у своїх округах у квітні

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала показники роботи депутатів-мажоритарників м. Харкова в округах у квітні.  Найбільш дисциплінованими у роботі з виборцями виявилися Валерій Писаренко, Дмитро Святаш, Олександр Фельдман та Олександр Кірш.

Згідно з Законом «Про статус народного депутата України» кожен народний обранець зобов’язаний комунікувати зі своїми виборцями: інформувати їх про свою діяльність через ЗМІ та під час особистих зустрічей щонайменше двічі на рік, розглядати їхні звернення та реагувати на них, проводити особисті прийоми громадян. Час для роботи з виборцями передбачено в календарному плані проведення сесії, зокрема у квітні він становив п'ять робочих днів.

Найбільш активними у своїх округах були Валерій Писаренко (ВО №168), Дмитро Святаш (ВО №170), Олександр Фельдман (ВО №174) та Олександр Кірш (ВО №169).

Народний депутат Валерій Писаренко відвідував округ виключно в тиждень, відведений Верховною Радою для роботи з виборцями. Так, 24 квітня нардеп брав участь у відкритті Центру надання соціальних послуг «Прозорий офіс» та засіданні Правління Асоціації міст України.  25 квітня депутат зустрічався зі студентами ХНЕУ імені С. Кузнеця, провів зустріч із жителями будинку по вулиці Космічній, буд. 11 та особистий прийом. Валерій Писаренко активно коментував проведення медичної реформи в Україні, ситуацію з будівництвом метро в Харкові, повернення пільг для ветеранів МВС на місцевому телебаченні. В межах округу працює одна приймальня депутата. Звітування про роботу нардепа ведеться на його власному сайті, у місцевих ЗМІ та на сторінці Facebook.

У квітні в окрузі працював і Дмитро Святаш. 24 квітня він, разом із Валерієм Писаренко, відвідав відкриття Центру надання соціальних послуг «Прозорий офіс» та засідання Правління Асоціації міст України. Також депутат брав участь у нагородженні фіналістів конкурсу «Мы с мамой лучшие», який відбувся у Московському районі м. Харкова за ініціативи народного депутата. Приймальня нардепа працює із виборцями за встановленим графіком. Дмитро Святаш інформує виборців про свою діяльність через ЗМІ та власний сайт.

Народний депутат Олександр Фельдман двічі відвідав округ протягом квітня. За словами помічниці депутата, Олександр Фельдман 10 квітня провів особистий прийом громадян та зустрівся з депутатами Харківської міської та обласної ради фракції «НАШ КРАЙ». 24 квітня народний депутат відвідав округ та зустрічався із громадським активом. У 174 окрузі м. Харкова працює одна приймальня народного депутата. Олександр Фельдман використовує особистий сайт та сторінку на Facebook для звітування перед виборцями.

Депутат-мажоритарник Олександр Кірш провів дві зустрічі з виборцями протягом квітня. 1 квітня народний депутат зустрівся з виборцями в районі Молодіжного жилого комплексу «Інтернаціоналіст». На зустрічі депутат роздав присутнім свій письмовий звіт та обговорив із виборцями актуальні місцеві проблеми. Наступна зустріч з виборцями відбулась 22 квітня по вул. Барабашова 38 – 38 а. Інформація про діяльність депутата регулярно з’являється на особистій сторінці  Олександра Кірша на Facebook. В окрузі працює дві приймальні народного депутата.

Віталій Хомутиннік (ВО №171), Володимир Мисик (ВО №172) та Анатолій Денисенко (ВО №173) в округах не працювали. У дні, визначені календарним планом проведення сесії для роботи з виборцями, особисті прийоми громадян, а також зустрічі з виборцями за дорученням нардепа традиційно здійснювали його помічники. Звітування про діяльність Віталія Хомутинніка та його помічників проводиться на регіональному сайті політичної партії «Відродження». Діяльність Анатолія Денисенка та його команди висвітлюється на сторінці депутата у Facebook та на його власному сайті. Інформація про активність Володимира Мисика у відкритих джерелах відсутня.

Моніторинг проходить у рамках проекту Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за підтримки Фонду Східна Європа.

 

За коментарями звертайтеся:

Катерина Мінкіна, громадська консультантка Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області

тел.: 066 559 75 66, 098 399 98 17

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.