Чи ефективні законодавці одеські мажоритарники?

11 мажоритарників Одеської області достатньо активно користуються своїм правом законодавчої ініціативи. Загалом, з грудня 2014 року ними подано самостійно або в співавторстві 213 законопроектів. Втім, по мірі розгляду профільними комітетами, значна частка проектів законів або знімається з розгляду самим ініціаторами, або відхиляється комітетами. Рідше – законопроектам не вистачає голосів для включення до порядку денного вже під час пленарних засідань.

Найбільша доля безрезультатних законодавчих ініціатив значиться у доробку нардепа групи «партія Відродження» Віталія Барвіненко (В.О. 141), в якого таких законопроектів вже 45%. У нардепа Івана Фурсіна з групи «Воля народу» (В.О. 138) 32% з поданих законопроектів відхилені, або зняті з розгляду.  Також значна часта законопроектів вже відхилені або зняті з розгляду у позафракційного Сергія Ківалова, обраного у В.О. 135 (29%), 26% - в теж позафракційного Едуарда Матвійчука (В.О. 133), 23% - в член групи «партія Відродження» Антона Кіссе (В.О. 142).

Безрезультатними виявились 17 % законодавчих ініціатив члена групи «партія Відродження» Олександра Пресмана (В.О. 139), 15% - члена БПП Дмитра Голубова (В.О. 136), 14%  - також в члена БПП Геннадія Чекіти (В.О. 134), 11% - члена фракції Блок Петра Порошенка Олександра Урбанського (В.О. 143), а 5% - у члена групи «партія Відродження» Василя Гуляєва (В.О. 140).

Жодного законопроекту не було відхилено, або знято з розгляду з числа тих, що були подані Леонідом Клімовим (В.О. 137), членом групи «партія Відродження». Втім, зазначений нардеп за поточну каденцію став автором, або співавтором всього чотирьох законопроектів.

Кардинально інша ситуація з законодавчими ініціативами одеських нардепів, котрі потрапляють на розгляд народних обранців в сесійній залі і навіть стають законами.

Так, з усіх законопроектів, які були подані одеськими мажоритарниками, стали законами лише два. Перший – законопроект, співавтором якого є Віталій Барвіненко, щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей. Другий – співавторства Олександра Урбанського, яким внесено зміни до Регламенту Верховної Ради в частині розгляду питань, пов’язаних з внесенням змін до Конституції.

Також не значна часта законодавчих ініціатив одеських мажоритарників була прийнята в першому читанні та очікує наступної стадії розгляду в Раді. Зокрема, два таких законопроекти на рахунку Геннадія Чекіти. Перший – запропоновані зміни до законодавства щодо мінімального строку оренди, на яких проводиться гідротехнічна меліорація, другий – зміни до законодавства, які стосуються передачі гуртожитків у власність територіальних громад. Співавтором зазначеного законопроекту є ще один одеський мажоритарник – Олександр Урбанський.

Також до другого читання готується проект закону «Про споживче кредитування», співавтором якого виступив Іван Фурсін та зміни до Кодексу законів Про працю щодо випробування при прийнятті на роботу, співавторства Віталя Барвіненка.

Розгляд законодавчих ініціатив одеських мажоритарників

odeski zakonoproekty

За коментарями звертайтеся:
Анастасія Матвієнко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області
тел. 097 356 58 35, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.