Мажоритарники Одещини: робота в окрузі у червні 2015 року (ОВО № 135, 139, 143)

Мажоритарники Одещини: робота в окрузі у червні 2015 року (ОВО № 135, 139, 143)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, чи дотримуються народні обранці норми закону щодо особистого прийому громадян, яку роботу проводять у окрузі, як функціонують їх приймальні тощо. 

Вашій увазі пропонуємо огляд активності у червні 2015 р. трьох депутатів-мажоритарників Одеської області – Сергія Ківалова (ОВО №135), Олександра Пресмана (ОВО №139) та Олександра Урбанського (ОВО № 143).

У червні діяльність народного депутата Сергія Ківалова не була активною щодо взаємодії з виборцями округу, що підтверджується відсутністю інформації про проведення ним особистих прийомів виборців, а також участі у публічних заходах, й, в тому числі, відсутністю інформування про його діяльність на офіційному веб-сайті. У той самий час, Сергій Ківалов продовжує використовувати можливість подання депутатських запитів, які співвідносяться з його передвиборчою програмою та однією з проблем виборчого округу.

Згідно з наявною інформацією про діяльність Олександра Пресмана у червні, можна зробити висновок про його невисоку активність, враховуючи відсутність інформації про проведення особистого прийому, а також відсутність будь-яких парламентських ініціатив, у тому числі, й таких, які мають на меті вирішення проблем виборчого округу, або таких, що відповідають його передвиборчій програмі. У червні народний депутат лише одноразово відвідав виборчий округ для участі в молебні при будівництві церкви, яке відбувається за його спонсорування.

У червні активність народного депутата по роботі в виборчому окрузі зменшилась у порівнянні з попередніми періодами, зокрема, Олександр Урбанський лише тричі побував в окрузі за місяць, два дні приділивши особистому прийому виборців, та ще один день — урочистому відкриттю паркового об’єкту, збудованого за його сприяння. Особистий прийом виборців, за наявною інформацією, народний депутат другий місяць поспіль проводить не у дні, відведені для роботи з виборцями. Під час роботи у Верховній Раді народний депутат не продемонстрував нових ініціатив по вирішенню проблем свого виборчого округу, або виконання своєї передвиборчої програми. У той самий час, для вирішення проблем свого виборчого округу Олександр Урбанський у червні подав два депутатських звернення.