Звіт щодо активності народного депутата України Пресмана Олександра Семеновича у виборчому окрузі № 139 за період з 16 квітня по 31 травня.

Звіт щодо активності народного депутата України Пресмана Олександра Семеновича у виборчому окрузі № 139 за період з 16 квітня по 31 травня.

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Народний депутат в останній тиждень травня 2015 р., відведений для роботи з виборцями, провів особистий прийом у двох своїх приймальнях: у м. Одеса та в смт. Фрунзівка. В інших приймальнях у зазначений період народний депутат особистий прийом не проводив. Прийом у м. Одеса громадським консультантом ОПОРИ було відвідано особисто.

За результатами серії регулярних дзвінків до приймалень депутата впродовж травня можна стверджувати: у приймальнях інформація щодо часу та місця особистого прийому громадян депутатом надається безперешкодно та у повному обсязі.

У квітні–травні О. Пресман проводив зустрічі з виборцями в двох районах свого виборчого округу, а також особисті прийоми виборців у двох приймальнях. Зустрічі з виборцями проводились у селах із жителями цих населених пунктів. Теми для обговорення під час зустрічей – сприяння вирішенню основних проблем населених пунктів.

28 травня представником ОПОРИ було відвідано особистий прийом виборців, який проводив Олександр Пресман в м. Одеса. На прийомі, окрім народного депутата, були присутні також троє його помічників і двоє виборців. Виборці прийшли зі зверненнями на рахунок необхідності зміни розкладу руху одного з приміських автобусних маршрутів. Депутат пообіцяв звернутись із відповідним зверненням до автоперевізників.

Таблиця 1: Особиста активність народного депутата України Пресмана Олександра Семеновича у виборчому окрузі № 139 у період з 16 квітня по 31 травня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
  26.05.2015 м. Одеса, пр-т Шевченка, 4, Одеська обласна адміністрація Особистий прийом виборців Виборці Народний депутат провів особистий прийом виборців За словами самого народного депутата
  28.05.2015 м. Одеса, пр-т Шевченка, 4, Одеська обласна адміністрація Особистий прийом виборців Виборці Народний депутат провів особистий прийом виборців Особисте відвідування прийому виборців
  30.05.2015 Села Роздільнянського, Великомихайлівського,  Біляївського районів Зустрічі з виборцями Виборці Обговорення проблем виборців в селах зазначених районів. За словами самого народного депутата
  30.05.2015 Одеська обл., смт Фрунзівка, вул. Леніна, 71, Районний Будинок культури Особистий прийом виборців Виборці Народний депутат провів особистий прийом виборців За словами самого народного депутата

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Адреса приймальні Дата Час візиту Чи відкрита приймальня
Одеська область, м. Южне, вул. Леніна, 19/3 20 травня 2015 р. 12:00 Відкрита
м. Одеса, пр-т Шевченка, 4, Одеська обласна адміністрація 28 травня 2015 р. 11:00 Відкрита

Приймальні функціонують з часів попередньої каденції народного депутата. Приймальні і в м. Южне, і в м. Одеса знаходяться у центрі міст, хоча приймальню в м. Южне знайти не легко за відсутності відповідної вивіски. Під час відвідування в приймальні в м. Южне був один працівник. У зазначеній приймальні не знають, як часто Олександр Пресман відвідує Южне і сусідні населені пункти, не пам’ятають коли останній раз був у цих місцях. У приймальні в м. Одеса під час відвідування знаходилось троє помічників і сам народний депутат, який проводив особистий прийом. Обидві приймальні забезпечені технікою на належному рівні.

Основна тематика звернень від громадян – це необхідність в юридичних консультаціях та матеріальна допомога. Облік звернень в южненській приймальні не ведеться. Зі слів працівника приймальні, в місяць приймальня опрацьовує близько 15 звернень. Серед іншого в южненській приймальні повідомили, що всі звернення громадян, які надійшли до Олександра Пресмана, намагаються вирішити за допомогою депутатів Южненської міської ради, які наразі входять у новостворену групу «Опозиційний блок». За словами Олександра Пресмана, працівники його приймалень допомагають виборцям оформити звернення до місцевих органів влади та контролюють їх реакцію на такі звернення. Більш конкретну відповідь щодо звернень виборців, або їх кількості, а також звернень народного депутата працівники обох приймалень надати не змогли.

За словами народного депутата, населені пункти свого виборчого округу він відвідує кожен місяць.

З п’яти приймалень, інформація щодо яких надана на офіційному сайті народного депутата, та які не відвідувались, підтверджено роботу лише трьох – у смт. Фрунзівка, смт. Великомихайлівка та в м. Роздільна. Номери телефонів приймалень у Комінтернівському та Біляївському районах не є актуальними та не працюють. Висновок щодо цього було зроблено з огляду на серію регулярних телефонних дзвінків представника ОПОРИ у ці приймальні, на жоден з яких не було отримано відповіді.

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу

У період з 16 квітня по 26 травня народний депутат не подавав запитів та законопроектів.

Відомо, що працівники приймалень народного депутата надають допомогу в вирішенні індивідуальних проблем у відповідь на звернення виборців. Періодично, від імені народного депутата надається матеріальна допомога на закупівлю обладнання, ремонти тощо, для соціальних об’єктів у населених пунктах виборчого округу.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Інформація щодо звітування народного депутата в період з 16 квітня по 26 травня відсутня.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

У другій половині квітня–травні поточного року на офіційному сайті народного депутата з’явилось лише дев’ять публікацій, більшість з яких є привітаннями зі святковими та пам’ятними датами. Також за вказаний період на веб-сторінці розміщено декілька повідомлень про благодійну діяльність народного депутата.

У соціальних мережах, незважаючи на наявність зареєстрованих сторінок у Facebook та Вконтакті, народний депутат активності не проявляє.

Таблиця 2. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України Пресмана Олександра Семеновича у період з 16 квітня по 26 травня 2015 р.

Адреса сайту/сторінки http://presman.com.ua Перелік назв публікацій на сайті (з розділу «Новини»)
Кількість усіх публікацій 9
  1. 1.     Дорогі співвітчизники!
  2. 2.     Напередодні Дня перемоги (це потрібно не мертвим – це  потрібно живим)
  3. 3.     На благо людей
  4. 4.     Випуски телеканалу ВМ СТБ «Центр» (9-10)
  5. 5.     Ще 30 дітей відправлені в санаторій «Люстдорф»
  6. 6.     Напередодні великої дати
  7. 7.     Дорогі Співвітчизники!
  8. 8.     Випуски телеканалу ВМ СТБ «Центр» (8-7)
  9. 9.     Якщо людям потрібна допомога
 
Кількість  публікацій за тематиками:  

Привітання зі святами/заява з приводу події

4
Передрук повідомлення ЗМІ про депутата 2
Повідомлення про благодійну діяльність народного депутата 3

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У період з 16 квітня по 26 травня 2015 р. у місцевих районних газетах публікувались лише привітання народного депутата з Днем Перемоги. Інші згадки про Олександра Пресмана за вказаний період відсутні.

Таблиця 3:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Пресмана Олександра Семеновича у місцевих ЗМІ виборчого округу № 139 у період з 16 квітня по 27 травня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  9.05.2015 Новини Южного «Дорогі ветерани, южненці» Привітання зі святом Нейтральне Привітання від імені народного депутата з Днем Перемоги!  
  7.05.2015 Новини Фрунзівщини «Дорогі співвітчизники!»
Привітання зі святом
Нейтральне Привітання від імені народного депутата з Днем Перемоги  
  9.05.2015 Вперед! «Дорогі земляки»
Привітання зі святом
Нейтральне Привітання від імені народного депутата з Днем Перемоги  

Висновок

Діяльність Олександра Пресмана в другій половині квітня–травня не можна назвати активною. Народний депутат не подавав депутатських запитів та законопроектів у звітний період, провів декілька особистих прийомів виборців та декілька зустрічей із виборцями в селах свого виборчого округу. Зазначені заходи відбулися в дні, відведені Верховною Радою для роботи з виборцями. В ЗМІ округу народний депутат у вказаний період виступав з привітаннями з численними святами. В той же час помічники народного депутата організовують набагато більше зустрічей з виборцями в населених пунктах округу, а також проводять прийоми громадян у приймальнях народного депутата.