Проміжні підсумки законодавчої діяльності одеських мажоритарників

Хто з одеських мажоритарників активно користувався своїм законодавчим правом, чиї законопроекти співвідносяться з передвиборчими програмами та хто зареєстрував найбільшу кількість законопроектів з початку роботи Верховної Ради поточного скликання.

Аналіз законодавчої активності нардепів-мажоритарників Одещини свідчить про те, що в більшості законодавчі ініціативи на вирішення проблем Одеської області та свого виборчого округу та на виконання пунктів передвиборчої програми не є пріоритетними, кількість самостійних законодавчих ініціатив є незначною, а загальна кількість зареєстрованих законопроектів ще не є ознакою продуктивності законотворчості нардепів.

Так, Едуард Матвійчук (В.О. 133) у вказаний період зареєстрував 42 законопроекти, ні в одному з яких нардеп не є єдиним автором. Жоден з цих проектів закону не був прийнятий Верховною Радою.

Нардепом зареєстровано 6 законопроектів, що співвідносяться з проблемами Одеської області. Так, Едуард Матвійчук з іншими представниками Одещини – Антоном Кіссе (В.О. 142) і Сергієм Ківаловим (В.О. 135) подали проект закону Про економічний експерименті на території Одеси (1786), метою якого автори вбачали створення сприятливих умов для залучення інвестицій в місто. Законопроектом передбачувалось створення пільгових умов для реалізації інвестиційних проектів, для чого, на думку авторів, необхідне створення спеціальної юридичної особи, до повноважень якої  пропонувалось включення можливості розпоряджатись  міським майном і земельними ресурсами.  Супровідним до цього законопроекту виступав проект змін до Податкового кодексу (1787), який передбачає звільнення від оподаткування суб'єктів господарювання, які беруть участь в «економічному експерименті». Сам законопроект про «економічний експеримент» відхилений, а зміни до Податкового кодексу – знаходяться на розгляді профільного комітету.

Також співвідноситься з специфікою Одеської області проект закону Про внесення змін до закону «Про морські порти України» (2839), який передбачає включення морських портів до переліку стратегічних об'єктів задля недопущення їх відчуження з держвласності. Законопроект знаходиться на розгляді в профільному комітеті.

Законопроектом «Про загальні засади створення і функціонування вільних митних зон промислового типу та здійснення на їх територіях промислово-виробничої діяльності» (3264) передбачається створення нового інституту - вільних митних зон промислового типу: умов і процедур створення вільної митної зони промислового типу, вимоги до території зони, власника цієї території; вимог, прав і обов'язків економічного агента вільної митної зони промислового типу; змісту і порядку укладення угод, а також умови ведення господарської діяльності агентами; повноваження державних органів влади зі створення, супроводу і закриття вільної митної зони промислового типу і т. п. Два інших законопроекти про внесення змін до Податкового (3265) і Митного (3266) кодекси передбачають створення відповідних норм задля реалізації положень вищевказаного законопроекту. Ці законопроекти також знаходяться на розгляді профільного комітету.

Жоден проект закону нардепа не відповідає передвиборній програмі депутата.

Геннадій Чекіта (В.О. 134) у зазначений період зареєстрував 27 законопроектів. Єдиним ініціатором нардеп виступав лише в одному законопроекті. Також один законопроект став чинним нормативним актом: проект змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування (4809) передбачає надання права суб`єктам літакобудування, які забезпечують виконання Україною міжнародних зобов'язань  з реалізації міжнародних контрактів з розробки, постачання, виробництва і ремонту авіаційної техніки та авіаційних двигунів, бути засновниками та/або учасниками суб’єктів господарювання, у тому числі за участю іноземних суб’єктів господарської діяльності.

Чотири законопроекти, зареєстровані нардепом, відповідають пунктам його передвиборної програми, один – специфіці регіону.

Співвідноситься з пунктом програми щодо "Зменшення податкових ставок" запропоновані нардепом зміни до Податкового кодексу (1063-2), якими передбачається зниження мінімальної орендної плати за землю  для орендаторів земельних ділянок сільгосппризначення. Цей проект, наразі вже доопрацьований, знаходиться на розгляді профільного комітету.

Ще одному пункту програми “Ініціювати зміни у законодавство в частині реформування радянської системи гуртожитків з подальшим дозволом приватизувати в них власне житло" відповідають запропоновані Геннадієм Чекітою зміни у деякі законодавчі акти (1076) щодо уточнення порядку передачі гуртожитків у власність територіальних громад. Цей законопроект був схвалений Верховною Радою, проте ветований Президентом, а отже наразі очікує чергового розгляду.

Опосередкованим механізмом реалізації пункту програми “Створити умови для зміцнення єдиного гуманітарного українського простору в мовно-культурній сфері, сферах середньої і вищої освіти, де обов’язково враховуватиметься специфіка кожного регіону" може бути проект закону "Про державний фонд гуманітарного розвитку України" (3597), доповненням до якого слугує проект змін до Бюджетного кодексу (3598).Законопроектом передбачається створення Фонду гуманітарного розвитку, який здійснюватиме відбір і реалізацію проектів у сферах культури і мистецтва, освіти і науки, фізкультури і спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, підтримки вітчизняного туризму. Змінами ж до Бюджетного кодексу передбачається віднесення до доходів Фонду гуманітарного розвитку 1% акцизних зборів з алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну. Законопроект, щодо створення Фонду, профільний комітет рекомендував прийняти у першому читанні, тому він очікує свого розгляду у сесійній залі. Зміни до бюджету знаходяться на розгляді профільного комітету.

Що ж стосується законопроектів щодо проблем регіону, Геннадій Чекіта пропонував внести зміни до закону «Про спеціальну економічну зону Порто-Франко на території Одеського морського порту» (1642). Законопроектом передбачається збільшити територію СЕЗ на території морського порту, приєднати до СЕЗ території «Полів зрошування», а також продовжити термін дії СЕЗ до 30 років. Ця законодавча ініціатива була відхилена профільним комітетом.

Сергій Ківалов (В.О. 135) у вказаний період зареєстрував 20 проектів закону. Єдиним автором депутат виступає в чотирьох законодавчих ініціативах. Жоден законопроект не став чинним нормативним актом.

Чотири законопроекти Сергія Ківалова співвідносяться із пунктами передвиборної програми і чотири – з проблемами виборчого округу або загалом Одеської області.

Зокрема з обіцянкою “Продовжити створення ефективної системи безоплатної правової допомоги, розвиток юридичних клінік" співвідноситься законопроект (2319), який передбачає надання юридичним клінікам статусу суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги. Втім, Сергій Ківалов цей законопроект відкликав.

Ще два законопроекти, ініційовані нардепом, співвідносяться з пунктом програми  щодо "Продовження роботи на судовою реформою". Проектом змін в закон “Про Конституційний Суд України” (2602) депутат пропонує наділити Конституційний Суд повноваженнями щодо надання висновків відносно ряду статей Конституції. З цією ж обіцянкою співвідноситься законопроект про внесення змін до Кодексу Адміністративного судочинства (2652), якими пропонуються зміни порядку оскарження рішень місцевих загальних судів у справах, що стосуються суб’єктів владних повноважень. Обидва законопроекти на даний час опрацьовуються в комітетах.

Разом з Едуардом Матвійчуком і Антоном Кіссе Сергій Ківалов зареєстрував вже вище згадувані проекти законів «Про економічний експеримент на території Одеси» (1786) і зміни в «Податковий кодекс» (1787).

Також народний депутат від Одеси зареєстрував у співавторстві з Антоном Кіссе проект закону про Економічний експеримент на території міста Одеси (4169), але пізніше цей законопроект був відкликаний. Натомість Сергій Ківалов і Антон Кіссе разом із ще одним нардепом від Одещини - Олександром Пресманом (ВО 139) зареєстрували схожий проект закону – "Про вільну (спеціальну) економічну зону "Порто-франко" (4245). Даним законопроектом пропонується створити вільну економічну зону на території Одеського морського торговельного порту з особливими порядком оподаткування підприємницької діяльності і порядком руху товарів та послуг через кордон. Цей проект закону співвідноситься з пунктом передвиборної програми “Відмінити законодавчі і адміністративні обмеження, які не дозволяють розвиватися Одеському морському порту”. Наразі проект закону опрацьовується профільним комітетом.

Дмитро Голубов (В.О. 136) зареєстрував п’ятнадцять законопроектів, в більшості з яких – тринадцяти, виступає єдиним ініціатором.

З усіх законодавчих ініціатив народного депутата одна співвідноситься з пунктом передвиборчої програми “Скорочення контролюючих органів, щоб зменшити фіскальний і адміністративний тиск на суб’єктів господарювання”: це положення програми нардепа співвідноситься з запропонованими нардепом змінами в закон “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” (3228), якими передбачається можливість продовження строку дії раніше виданого документа дозвільного характеру.

Жоден законопроект, зареєстрований нардепом, не співвідноситься з проблемами його виборчого округу або Одеської області в цілому.

Леонід Клімов (В.О. 137)  зареєстрував шість законопроектів, в жодному з яких депутат не є єдиним ініціатором.

Жоден законопроект нардепа не став чинним актом, не співвідноситься з проблемами округу і передвиборною програмою депутата.

Іван Фурсін (В.О. 138) виступив ініціатором 38 законопроектів, лише в двох з яких нардеп виступає єдиним ініціатором. Також жоден з цих законопроектів не став нормативним актом.

Два законопроекти, зареєстровані Іваном Фурсіним, співвідносяться з передвиборною програмою нардепа. Так, проект змін до деяких законів (2147а), яким пропонується дозволити продаж лікарських препаратів фельдшерським і фельдшерсько-акушерським пунктам, де відсутні аптеки, співвідноситься з обіцянкою “Добиватися на законодавчому рівні права для окремих сільських фельдшерсько-акушерських пунктів продавати ліки жителям на території обслуговування”. Однак, профільний комітет рекомендував відхилити цей законопроект з причини наявності в законодавстві норм, що регулюють це питання.

А проект змін до закону “Про освіту” (2968), яким пропонується надання дозволу навчальним закладам здавати в оренду без права викупу земельні ділянки, якими вони не користуються, опосередковано може бути співвіднесений з пунктом програми “Добиватися оформлення Державним земельним агентством правовстановлюючих документів на шкільні землі”. Ця законодавча ініціатива знаходиться на розгляді профільного комітету.

Жодна законодавча ініціатива Івана Фурсіна не співвідноситься з проблемами виборчого округу нардепа або Одеської області.

Олександр Пресман (В.О. 139) всього подав шість проектів закону, з яких чотири було відкликано, та ще два розглядаються профільними комітетами. Більшість законопроектів нардеп подавав разом з депутатами від Одещини (Миколою Скоріком, Антоном Кіссе, Василем Гуляєвим, Віталієм Барвіненком). З одним пунктом програми про збільшення об’єму інвестицій можуть бути співвіднесені одразу чотири законопроекти:  про вільну економічну зону «Порто-франко» (1731), про внесення змін до Митного (1732) та Податкового (1733) кодексів України щодо врегулювання інвестиційної діяльності на території «Порто-франко»,  та ще один проект закону про вільну економічну зону «Порто-франко» (4245). Лише останній законопроект наразі розглядається комітетом, всі інші були відкликані.

Василь Гуляєв (В.О. 140) подав 31 законопроект. Жоден з поданих депутатом законопроектів не співвідноситься з пунктами його передвиборчої програми або з проблемами регіону.

Віталій Барвіненко (В.О. 141) подав 28 проектів. Два законопроекти схвалені Верховною Радою та підписані Президентом, один був прийнятий у першому читанні. Підписаний Президентом закон (1639) вносить зміни до Кодексу законів Про працю відносно норм щодо випробування при прийнятті на роботу, другий (3303) вносить зміни до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їх сімей. Жоден з зареєстрованих проектів законів не може бути співвіднесений з пунктами програми. Також законопроекти не відображаються специфічних проблем виборчого округу народного депутата, або Одеської області в цілому.

Антон Кіссе (В.О. 142) подав 15 законопроектів. Одразу 2 законопроекти можуть бути співвіднесені з пунктами програми нардепа про захист інтересів громадян, які опинились у складних умовах (ветерани, інваліди, пенсіонери, діти війни, безробітні, одинокі матері, багатодітні сім’ї): проект змін до закону «Про пенсійне забезпечення» (2405) щодо повернення редакції закону, яка передбачувала більш низький пенсійний вік для жінок та тривалість страхового стажу, необхідного для призначення пільгових пенсій, щодо цього проекту закону було вручено подання Комітету про доопрацювання.  Та проект про внесення змін до ЗУ «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (4207) щодо встановлення обов’язкового мінімуму виплат на дітей одиноким матерям (батькам), який наразі опрацьовується профільним комітетом.

Ще один пункт програми про підтримку законів, націлених на децентралізацію, розширення прав регіонів  знайшов відображення у проекті закону щодо змін до ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (2240а). Цей проект було подано у співавторстві з Василем Гуляєвим, Віталієм Барвіненком та Олександром Пресманом. Також опрацьовується в профільному комітеті.

Разом з Едуардом Матвійчуком та Сергієм Ківаловим, Антон Кіссе зареєстрував проект закону Про економічний експеримент на території міста Одеси (1786), який потім було відхилено. Та Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реалізації норм Закону України "Про Економічний експеримент на території міста Одеси") (1787), який розглядається профільним комітетом. Ще один законопроект, що також опрацьовується комітетом, Про спеціальну економічну зону "Порто-франко" (4245) було подано у співавторстві з Олександром Пресманом та Сергієм Ківаловим. Ці законопроекти можуть бути співвіднесені з проблемами регіону.

Жоден законопроект нардеп не подав самостійно, частіше – у співавторстві з Василем Гуляєвим.   

Олександр Урбанський (В.О. 143) всього зареєстрував 20 законопроектів, один законопроект було відкликано самостійно нардепом (в якому він виступав єдиним автором), один  був прийнятий у першому читанні та очікує на розгляд в другому, та ще один законопроект був підписаний Президентом. Законопроект, що став законом, було подано авторським колективом з 17 народних депутатів, в тому числі і Олександром Урбанським та передбачає зміни процедури розгляду змін до Конституції України.

Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ізольованого баласту (1504) , автором якого був нардеп, співвідноситься з пунктом передвиборчої програми про укріплення економіки Придунав’я – створення умов для стабільної роботи підприємств морегосподарскього комплексу, транспорту та промисловості, про проект було відкликано самим нардепом. Також з цим пунктом програми співвідносяться ще шість законопроектів: зміни до Кодексу торгівельного мореплавання (2712); зміни до Митного кодексу (2713); законопроект «Про внутрішній водний транспорт» (2475а), а також законопроект (3264) про загальні засади створення і функціонування вільних митних зон промислового типу та здійснення на їх територіях промислово-виробничої діяльності і два законопроекти про внесення змін до Податкового (3265) та Митного (3266) кодексів щодо особливостей оподаткування у вільних митних зонах промислового типу. Всі законопроекти розглядаються та опрацьовуються профільними комітетами.  

Також зміни, запропоновані нардепом, до Кодексу торгівельного мореплавання (2712) та Митного кодексу (2713) співвідносяться з пунктом програми про зведення кількості дозволів та ліцензій до розумного мінімуму. Нардеп, разом з Василем Гуляєвим та авторським колективом з ще 112 народних депутатів, також зареєстрував проект змін до Податкового кодексу (3357) стосовно податкової лібералізації, що співвідноситься з обіцянкою про зниження кількості податків та спрощення їх адміністрування. Наразі цей законопроект опрацьовується профільним комітетом.

Ще два законопроекти щодо внесення змін до ЗУ «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» (4014а) та до Бюджетного Кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі (4015а) можуть бути опосередковано співвіднесені з пунктом програми про капітальний ремонт та реконструкцію автомобільних доріг в населених пунктах Придунав’я, напрямків регіонального та державного значення. Авторський колектив першого законопроекту нараховує 70 народних депутатів, другого – 69, обидва проекти опрацьовуються комітетами.

 В цілому десять законопроектів співвідносяться с пунктами програми нардепа та з проблемами регіону.  

За коментарями звертайтеся:

Анастасія Матвієнко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Одеській області

тел. 097 356 58 35, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.