Як працюють приймальні мажоритарників Одещини

Як працюють приймальні мажоритарників Одещини

Едуард Матвійчук, Сергій Ківалов, Дмитро Голубов та Віталій Барвіненко мать по одній приймальні, а Леонід Клімов взагалі не відкрив особистої приймальні. Іван Фурсін проводить особистий прийом в приміщеннях благодійного фонду «Фонд Фурсіна»,  Антон Кіссе, в свою чергу, проводить прийом у приміщеннях осередків партії «Наш край». Також у роботі всіх одеських мажоритарників можна виділити тенденцію – всі нардепи проводять особистий прийом лише за попереднім записом.

Так, Едуард Матвійчук (В.О. 133) має лише одну приймальню в м. Одесі у своєму виборчому окрузі. Постійний прийом проводять офіційні помічники нардепа, в свою чергу, на особистий прийом до народного депутата можна потрапити за попереднім записом. Інформація стосовно місця та графіку роботи приймальні відсутня на офіційному сайті народного депутата, а також на офіційній сторінці депутата у соціальній мережі Facebook.

У  Геннадія Чекіти (В.О. 134) також всі чотири приймальні розташовані в м. Одесі, та лише дві з них – у виборчому окрузі депутата. На офіційному сайті народного депутата опублікована застаріла інформація лише про дві приймальні. На особистий прийом, який проводиться у кожній з приймальнь, можна попасти також лише за попереднім записом, але у всіх приймальнях наявний графік прийому громадян, який ведуть помічники депутата. 

Сергій Ківалов (В.О. 135)  має одну приймальню у м. Одеса, яка розташована у межах виборчого округу нардепа. Прийом за участі народного депутата проводиться також за попереднім записом, постійний прийом проводять помічники депутата. Також у приміщенні приймальні працює правова допомога. На офіційному сайті нардепа наявна вичерпна інформація щодо графіку та місця роботи приймальні, а також інформація про графік запису на особистий прийом.

Дмитро Голубов (В.О. 136) має лише одну приймальню у межах свого виборчого округу. Постійний прийом проводять помічники депутата, особистий прийом депутат проводить за окремим графіком, також можна попасти на особистий прийом за попереднім записом. Попередньо інформація про приймальню нардепа була опублікована на офіційному сайті народного депутата, але на сьогодні інформація доступна лише на офіційній сторінці депутата у соціальній мережі Facebook.

Леонід Клімов (В.О. 137) єдиний з одеських мажоритарників, хто взагалі немає приймальні.

Іван Фурсін (В.О. 138) має 7 приймальнь, які розташовані у відділеннях благодійного фонду «Фонд Фурсіна». Всі 7 приймальнь знаходяться у межах виборчого округу. На офіційному сайті фонду є вичерпна інформація стосовно часу та місця роботи приймальних. Народний депутат проводить прийом по окремому графіку та за попереднім записом.

Згідно офіційного сайту народного депутата, Олександр Пресман (В.О. 139) має 4 приймальні, які розташовані у виборчому окрузі нардепа. Постійний прийом ведуть помічники депутата, на особистий прийом можна потрапити за попереднім записом.

У  Василя Гуляєва (В.О. 140) в межах округу відкрита лише одна приймальня, також працює ще одна приймальня, що розташована у м. Одесі. На офіційному сайті нардепа відсутня інформація щодо двох приймальнь. Особистий прийом нардеп проводить за попереднім записом, звернення громадян  та постійний прийом проводять помічники депутата.

У Віталія Барвіненка (В.О. 141) працює одна приймальня у м. Білгород-Дністровський, що розташований у межах округу, у робочий час. Ще одна приймальня у м. Татарбунари була нещодавно зачинена. Постійний прийом громадян ведуть офіційні помічники-консультанти нардепа. Дані про приймальню відсутні на офіційному сайті народного депутата.  

Антон Кіссе (В.О. 142) всі приймальні має у приміщеннях осередків партії «Наш край». Так, на сьогодні народний депутат має 10 приймальнь, 4 з них розташовані в окрузі, по якому обирався нардеп. Проте, слід зазначити, що всі приймальні народного депутата суміщені з приймальнями партії «Наш Край». У більшості приймалень депутат веде прийом за попереднім записом, також прийом проводять помічники нардепа. Вичерпна інформація про місце знаходження приймалень міститься на офіційному сайті народного депутата.

Олександр Урбанський (В.О. 143) має дві приймальні у межах виборчого округу, в якому було обрано нардепа, одна з приймалень суміщена з приймальнею місцевої організації партії Блок Петра Порошенка Солідарність.  Особистий прийом проводить в обох приймальнях за попереднім записом. На офіційному сайті народного депутата опублікована інформація стосовно місця розташування приймальні, але відсутній графік прийому.

Нагадаємо, що нещодавно Громадянська мережа «ОПОРА» презентувала всеукраїнську карту приймалень, за допомогою якої можна дізнатися подробиці функціонування прийомалень народних депутатів, а також місцевих осередків парламентських партій.

За коментарями звертайтеся:
Анастасія Матвієнко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Одеській області
тел. 097 356 58 35, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.