У квітні чернівецькі мажоритарники напрацювали 22 законопроекти та 34 депутатських запити

У квітні чернівецькі мажоритарники напрацювали 22 законопроекти та 34 депутатських запити

22 законопроекти та 34 депутатські запити — такий доробок чернівецьких народних депутатів-мажоритарників в квітні 2016 року. Це найкращий кількісний показник за період з лютого 2016 року, коли Громадянська мережа ОПОРА розпочала новий етап моніторингу діяльності народних обранців.   Найбільше законопроектів зареєстрував нардеп від 204 виборчого округу Максим Бурбак — сім, а найбільше (кількісно) депутатських запитів — у Івана Рибака від 202 виборчого округу (23).

З початку роботи парламенту нового скликання нардепи з Чернівецької області зареєстрували 188 законопроектів, 40 з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Микола Федорук, обраний до Верховної Ради від Народного фронту у виборчому окрузі 201 (м. Чернівці), зареєстрував протягом квітня шість законопроектів (про роботу Кабміну, про перейменування, розширення видів містобудівної документації на місцевому рівні, зарахування плати за надання адміністративних послуг до бюджетів об'єднаних територіальних громад, індексації орендної плати за користування державним та комунальним майном). Наразі ні один не став чинним актом. Нардеп традиційно не зареєстрував жодного депутатського запиту.  Загалом з початку каденції народним депутатом зареєстровано 65 законопроектів, 18 з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Іван Рибак, обраний до Верховної ради від БПП Солідарність у виборчому окрузі 202 (Вижницький, Кіцманський, Путильський, частина Сторожинецького районів), зареєстрував протягом квітня п'ять  законопроектів, жоден з яких ще не став чинним. Законопроекти стосуються розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості ґрунтів, роботи Кабміну, ввезення на митну територію України спеціальних транспортних засобів, охорони пралісів згідно Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж.

Нардеп зареєстрував до різних інстанцій 23 депутатські запити, які повторюються (по змісту шість). Вони стосувались вжиття заходів з приведення систем енергопостачання Сторожинецького району Чернівецької області до належного технічного стану, виділення з державного бюджету України коштів на будівництво школи у селі Глиниця Кіцманського району Чернівецької області, виділення з державного бюджету коштів для забезпечення протипожежною технікою Вижницького, Путильського, Кіцманського та Сторожинецького районів Чернівецької області, необхідності фінансування з Державного бюджету України проведення ремонтних робіт доріг загального користування місцевого значення Вижницького району Чернівецької області,  вжиття невідкладних заходів для погашення існуючої в райавтодорах Вижницького, Путильського, Кіцманського та Сторожинецького районів Чернівецької області заборгованості із виплати заробітної плати,  негайне припинення зволікань із реалізацією цільових (зелених) інвестицій пов'язаних з реалізацією зобов'язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Загалом з початку роботи в парламенті Іваном Рибаком зареєстровано 55 законопроектів, три з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Григорій Тіміш, обраний до Верховної Ради від БПП Солідарність у виборчому окрузі 203 (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький, частина Сторожинецького району), на відміну від березня, коли не зареєстрував жодного, в квітні подав чотири законопроекти. Вони стосувались розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, проведення парламентських слухань, охорони пралісів згідно Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат,  відновлення виробництва і реалізації альтернативних видів палива.

Народний депутат подав сім різних депутатських запитів щодо фінансування проведення ремонту доріг у Глибоцькому районі Чернівецької області, сприяння у наданні Глибоцькому районному Центру первинної медико-санітарної допомоги спеціалізованих транспортних засобів, вжиття термінових заходів для усунення негативних наслідків роботи КП "Чернівціводоканал" в с. Магала Новоселицького району Чернівецької області, які спричиняють забруднення ґрунту та ґрунтових вод, оприлюднення стенограми та протоколу пленарного засідання позачергової третьої сесії Київської обласної ради від 20 квітня 2016 року, вжиття заходів для реалізації Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", перевірки повноти сплати податків громадянином Семенюком А.О. до державного бюджету та бюджету Мамалигівської територіальної громади Чернівецької області за користування нерухомим майном та землею, що знаходяться на території Драницької сільської ради, надання інформації з Головного управління держгеокадастр у Чернівецькій області.

З початку каденції народним депутатом зареєстровано 21 законопроект, шість з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Масим Бурбак, обраний до Верховної Ради від Народного фронту у виборчому окрузі 204 (Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський та Хотинський райони), у співавторстві з колегами зареєстрував протягом квітня сім законопроектів (2 постанови, одна з яких про  Кабмін стала чинною (хоча тексту ще не оприлюднено з 14 квітня по 13 травня) та 5 законопроектів, три з яких стосуються проекту закону про гуманітарну допомогу в кризових ситуаціях, а два інших - звільнення від оподаткування ввізним митом автомобілів легкових, що використовувалися, роботи Кабміну.

Нардеп подав чотири депутатських запити (щодо розслідування порушень виборчого законодавства під час проведення виборів старости Великокучурівської сільської об'єднаної громади Сторожинецького району Чернівецької області 10 квітня 2016 року, щодо об'єктивного та неупередженого розслідування блокування роботи рикордонників на україно-румунському кордоні в пункті пропуску "Красноїльськ", щодо забезпечення препаратами для лікування онклогічно хворих дітей у Чернівецькій області, щодо незаконного перешкоджання об'єднанню територіальних громад керівництвом Сокирянського району Чернівецької області). З початку роботи Верховної Ради восьмого скликання Максимом Бурбаком зареєстровано 47 законопроектів, 13 з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Якщо порівнювати роботу мажоритарників з минулими місяцями, то в квітні вони напрацювали більше законопроектів і запитів. Більшість запитів стосуються проблем округу, а законопроекти — переважно тематики комітетів, до складу яких входять нардепи, а також питання Кабміну, яке в квітні було дуже актуальним. Народні обранці з Чернівецької області традиційно відзначаються дисциплінованістю відвідин пленарних засідань. Про діяльність чернівецьких мажоритраників можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА.

Для того, аби дізнатись, як народні депутати голосували за важливі для українців питання, можете відвідати новий сайт ОПОРИ «Вони голосують для тебе» https://rada4you.org/ . Ввівши у пошук прізвище народного депутата, ви дізнаєтесь, чи той голосує за лінією фракції, а чи проти, з ким «дружить» під час голосувань, а також, наскільки його слова співвідносяться з ділом (голосуванням).

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.

За деталями звертайтесь

Надія Вірна, тел. +380502104847 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.