Мажоритарники з Чернівецької області у березні зареєстрували 11 законопроектів

У березні народні депутати, обрані до парламенту в мажоритарних округах Чернівецької області, зареєстрували 11 законопроектів, п’ять з яких зареєстрував нардеп від 204 виборчого округу Максим Бурбак. Ще по три законодавчі ініціативи зареєстрували Микола Федорук та Іван Рибак. Жодного законопроекту протягом березня не зареєстровано Григорієм Тімішем. Десять з 11 законодавчих ініціатив були підготовлені народними депутатами у співавторстві. Народні депутати з Чернівецької області своїми законопроектами переважно пропонують зміни до існуючих нормативно-правових актів (законів, Податкового, Митного та Бюджетного кодексів України). Ще чотири законопроекти – це проекти постанов. Один проект нового закону стосувався державних символів України та порядку їх використання і захисту.

З початку роботи парламенту нового скликання нардепи з Чернівецької області зареєстрували 166 законопроектів, 39 з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Микола Федорук, обраний до Верховної Ради від Народного фронту у виборчому окрузі 201 (м. Чернівці), зареєстрував протягом березня три законопроекти. Йому належить авторство проекту закону про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України щодо фінансування закладів соціально-культурної сфери в селах, селищах, містах районного значення. Окрім цього нардеп виступив співавтором ще двох законодавчих ініціатив: проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель; та проекту постанови про віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення. Загалом з початку каденції народним депутатом зареєстровано 59 законопроектів, 18 з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Іван Рибак, обраний до Верховної ради від БПП Солідарність у виборчому окрузі 202 (Вижницький, Кіцманський, Путильський, частина Сторожинецького районів), зареєстрував протягом березня три законопроекти. Усі вони були підготовлені у співавторстві та стосувалися внесення змін до вже існуючих:  перехідних положень Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України товарів, що використовуються у лісовому господарстві; прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України щодо особливостей оподаткування ввізним митом товарів, що використовуються у лісовому господарстві; деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості ґрунтів. Загалом з початку роботи в парламенті Іваном Рибаком зареєстровано 50 законопроектів, три з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Григорій Тіміш, обраний до Верховної Ради від БПП Солідарність у виборчому окрузі 203 (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький, частина Сторожинецького району), не відзначився протягом березня жодним законопроектом. З початку каденції народним депутатом зареєстровано 17 законопроектів, шість з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Масим Бурбак, обраний до Верховної Ради від Народного фронту у виборчому окрузі 204 (Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський та Хотинський райони), у співавторстві з колегами зареєстрував протягом березня п'ять законопроектів. Один з них є проектом нового закону про державні символи України, порядок їх використання та захисту. Дві законодавчі ініціативи стосувалися внесення змін до законодавства України щодо посилення захисту державних символів України і уточнення обставин їх використання, та участі представників органів місцевого самоврядування у діяльності конкурсного комітету органу виконавчої влади. Дві інші ініціативи депутата та його колег – проекти постанов, які стосуються відзначення 75-річчя з дня народження Богдана Ступки, та заходів з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України. З початку роботи Верховної Ради восьмого скликання Максимом Бурбаком зареєстровано 40 законопроектів, 12 з яких стали чинними нормативно-правовими актами.

Варто зауважити, що законотворча діяльність народних депутатів переважно стосується тематики комітетів, до складу яких вони входять. Окрім того народні обранці з Чернівецької області відзначаються дисциплінованістю відвідин пленарних засідань.

Для того, аби дізнатись, як народні депутати голосували за важливі для українців питання, можете відвідати новий сайт ОПОРИ «Вони голосують для тебе» https://rada4you.org/ . Ввівши у пошук прізвище народного депутата, ви дізнаєтесь, чи той голосує за лінією фракції, а чи проти, з ким «дружить» під час голосувань, а також, наскільки його слова співвідносяться з ділом (голосуванням).

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.

За деталями звертайтесь:

Владислав Баранський 0669053642, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Надія Вірна, тел. +380502104847 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.