Резюме. Чернівецька область. Жовтень 2015 року

Резюме. Чернівецька область. Жовтень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності депутата в окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Чернівецької області у жовтні місяці 2015 року Івана Рибака – (ОВО №202), Григорія Тіміша (ОВО №203) та Максима Бурбака (ОВО №204).

Народний депутат Іван Рибак на окрузі №202 у жовтні місяці провів два прийоми громадян: один у Вижниці і один у Кіцмані. Окрім того, депутат відвідував заходи в районах Чернівецької області, що входять до складу округу №202: Буковинський студентський форум, меморіальний футбольний турнір в Путилі; у селищі Берегомет взяв участь у "Форумі трудових колективів лісогосподарської галузі регіону". За моніторинговий період Іван Рибак подав сім законопроектів та два депутатських запити: про засади запровадження енергоефективного освітлення в Україні, щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, щодо посилення відповідальності за несанкціонований продаж спиртних напоїв, щодо спеціального водокористування, щодо податкової лібералізації, щодо охорони тваринного світу та боротьби з браконьєрством та щодо вдосконалення державного регулювання поводження з відходами.

Протягом жовтня Григорій Тіміш на окрузі №203 не проводив особистий прийом, однак спілкувався з виборцями округу. Цього місяця депутат зустрічався з представниками органів місцевого самоврядування, а під час візитів до приймалень приймав звернення громадян. За моніторинговий період Григорій Тіміш зареєстрував у співавторстві два проекти законів щодо внесення змін до Податкового кодексу: про податкову лібералізацію та щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів. Протягом жовтня Григорій Тіміш інформував про свою діяльність під час особистих зустрічей з виборцями та через особисту сторінку у соціальній мережі Facebook.

За звітний період Максим Бурбак велику увагу приділив м. Хотин та окремим селам Хотинського району. Разом з тим, депутат часто приймав участь у різноманітних заходах, що відбувалися в м. Чернівці та в районах Чернівецької області. Окрім того, у жовтні Максим Бурбак відвідав святкування Дня міста Чернівці, під час якого разом з прем'єр-міністром та окремими міністрами відкрили новий ЦНАП, пам’ятник першому ректору ЧНУ, а також оголосили набір в нову поліцію. Щодо парламентської діяльності, депутатзареєстрував чотири законопроекти: щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців з числа учасників антитерористичної операції; про громадян, які брали участь у ліквідації ядерних аварій; щодо оптимізації законодавчого процесу та щодо виділення коштів на ремонт доріг.