Резюме. Чернівецька область. Вересень 2015 року

Резюме. Чернівецька область. Вересень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на діяльності  депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Чернівецької області – Івана Рибака (ОВО №202), Григорія Тіміша (ОВО №203) та Максима Бурбака (ОВО №204).

Народний депутат Іван Рибак протягом липня-вересня провів дев’ять прийомів громадян (по три в районних центрах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів). Окрім того, у звітний період депутат зустрічався з керівництвом Кіцманського району (головою райдержадміністрації, головою райради, міським та селищними головами), де були обговорені норми добровільного об’єднання громад. Протягом моніторингового періоду Іван Рибак зареєстрував  вісім законопроектів, що стосувалися екологічної безпеки округу та 12 запитів до органів державної влади щодо будівництва водогону Лужани – Кіцмань, дошкільну освіту, незаконні забудови та виділення коштів на будівництво моста в урочищі Зубринець, селища Берегомет.

 Григорій Тіміш, який представляє в парламенті виборчий округ №203, протягом липня-вересня провів вісім офіційних особистих прийомів громадян. Окрім того, активність Григорія Тіміша в окрузі протягом звітного періоду знаменувалась підтримкою та фінансуванням заходів приурочених до Дня молоді, зустрічами з місією ОБСЄ в місті Чернівці та румунськими сенаторами на будівництві переходу на україно-румунському кордоні в селі Дяківці, Герцаївського району, Чернівецької області та участю в організованій Громадянською мережею ОПОРА публічній дискусії на тему «Громадянин та народний депутат: як продуктивно співпрацювати» у Новоселиці.

Максим Бурбак весь час, вільний від комітетів та ВРУ, перебуває в Чернівецькій області на окрузі. У всі визначені ВР дні для роботи з виборцями, Максим Бурбак здійснював прийом громадян у своїх приймальнях або в органах місцевої влади. За звітний період Максим Бурбак подав 6 законодавчих ініціатив, з них 2 стали чинними актами. Більшість ініціатив стосуються роботи в профільному комітеті Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, зокрема були подані законопроекти про працевлаштування людей з інвалідністю, статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту та щодо виплати грошової допомоги волонтерам та добровольцям. Депутат у вересні традиційно провів щомісячну прес-конференцію де поділився своїми напрацюваннями в стінах ВР та за її межами, а також обговорив загальнонаціональні проблеми.

Читайте звіти з округів:  204, 203, 202.