Звіт щодо діяльності народного депутата України Бурбака Максима Юрійовича у виборчому окрузі №204 за період з 1-го липня по 30 вересня

Звіт щодо діяльності народного депутата України Бурбака Максима Юрійовича у виборчому окрузі №204 за період з 1-го липня по 30 вересня

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

В період з 1-го липня по 30-те вересня Максим Бурбак відвідував округ не часто, але здійснював прийом виборців у всі визначені для цього дні. Один із візитів народного депутата до округу був в рамках заходу ГМ Опора «Громадянин та народний депутат: як продуктивно співпрацювати» під час якого активісти презентували роботу депутата в парламенті та на окрузі. Чимало присутніх людей ставили депутату запитання, цікавились поточною роботою, а також адресували йому свої звернення. Депутат вислухав всіх і відповів на всі запитання.

Таблиця 1:  Особиста активність народного депутата України Бурбака Максима Юрійовича у виборчому окрузі №204 у період з 1-го липня по 30 вересня 2015р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
  4.07 м. Чернівці   Мешканці вул. Б. Хмельницького м. Чернівці Максим Бурбак разом з активістами ГО "Старе місто" проінспектував ремонтні роботи на вулиці Б.Хмельницького. http://goo.gl/DfNS00
  5.07 М. Чернівці Купальські гуляння Діти школи-інтернат Громадська організація "Народний фронт молоді" організувала для дітей, молоді і дорослих Купальські гуляння. На початку всі учасники заходу розвернули велетенський український прапор та заспівали гімн України. У Музеї під відкритим небом були виступи танцюристів і співаків, веселі конкурси, цікаві забави, купальське вогнище. Максим Бурбак був присутній на заході . http://goo.gl/QBs9zH
  21.08 м. Хотин Громадянин та народний депутат: як продуктивно співпрацювати» Мешканці м. Хотин Презентація результатів діяльності народного депутата Максима Бурбака ГМ Опора.  
  09.09 м. Чернівці Прес-конференція Журналісти Прес-конференція Максима Бурбака щодо роботи в парламенті.  
  10.08 м. Чернівці Пленер художньої кераміки Митці

Максим Бурбак відкрив у Чернівцях міжнародний пленер художньої кераміки 

 
  28.09.2015 м. Чернівці, м. Заставна Особистий прийом громадян Громадяни   Приймальня депутата
  29.09.2015

смт. Кельменці, м. Сокиряни

м. Новодністровськ

Особистий прийом громадян Громадяни   Приймальня депутата
  30.09.2015 м. Хотин Особистий прийом громадян Громадяни   Приймальня депутата

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

З червня місяця в Максима Бурбака діє 11 громадських приймалень на території Чернівецької області, з них 4 знаходяться на території 204-го округу, 3 в районних центрах (окрім м. Сокиряни) і 1 в місті обласного значення - Новодністровськ. Проте на сайті Верховної Ради і досі розміщена інформація тільки про одну громадську приймальню в м. Чернівці. Депутат має таку велику кількість приймалень, оскільки за сумісництвом є керівником обласного штабу партії “Народний фронт” і всі його приймальні знаходяться в приміщеннях районних штабів цієї політичної сили. На них розміщені інформаційні дошки як штабу, так і громадської приймальні народного депутата.

У вересні місяці представнику ОПОРА вдалось відвідати громадську приймальню Максима Бурбака у м. Хотин. На момент візиту там знаходилась одна працівниця. Серед роздаткових матеріалів в приймальні були тільки інформаційні листівки виготовлені ГМ Опора в рамках проекту “РАДА”. Приймальня в м. Хотин розпочала свою роботу з червня 2015 р., обладнана офісною технікою. Працівниця приймальні люб'язно надала всю необхідну інформацію щодо роботи депутата і повідомила, що в період з липня по 26 вересня народний депутат тричі відвідував Хотин.

В період з 1-го липня по 30-те вересня всі громадські приймальні отримали 99 звернень громадян. На основі звернень було підготовлено 87 депутатських звернень. Питання, які найчастіше піднімаються в зверненнях громадян, це — порушення чинного законодавства з боку посадовців різного рангу, благоустрій населених пунктів, отримання державних актів на право власності на землю, ремонт доріг, про соціальний захист (виплата пенсій, поновлення на роботі, призначення субсидій) тощо.

Найбільш резонансним можна назвати звернення від жителів територіальної громади Сокирянського району, яке підписали 342 людини. В ньому мова йшла про перешкоджання голови Сокирянської районної ради Козака В.В. об’єднанню територіальних громад Сокирянського району. У відповідь на це звернення народний депутат підготував 2 депутатські запити.

Депутат завжди відвідує округ в період відведений ВР для роботи в окрузі, за звітний період депутат провів 7 прийомів та поспілкувався з 52-ма виборцями. Крім того Максим Бурбак постійно відвідує райони Чернівецької області, які не входять до меж його округу і бере участь в багатьох подіях в м. Чернівці.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За звітний період Максим Бурбак подав 6 законодавчих ініціатив, з них 2 стали чинними актами. З них більшість ініціатив стосуються роботи в профільному комітеті Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, зокрема: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності в частині працевлаштування людей з інвалідністю»; про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих; про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих. Один законопроект стосувався утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області і ще один  внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Тільки одна з законодавчих ініціатив була спрямована на вирішення питання з яким до народного депутата звернулися мешканці 204-го округу, а саме законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення виконання повноважень законно обраними представниками територіальної громади, які досягли пенсійного віку).

За звітний період Максим Бурбак подав 4 запити, 2 з них щодо законності будівництва та функціонування туристичного комплексу "Услад" та причалу на річці Дністер у селі Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області. За непідтвердженими даними, цей туристичний комплекс належить голові Сокирянської районної ради Казаку В.В. з яким у Максима Бурбака часто виникають конфлікти. Запит був направлений міністру внутрішніх справ та Генеральному прокурору України.

Інші 2 запити щодо незаконного перешкоджання об'єднанню територіальних громад керівництвом Сокирянського району Чернівецької області були направлені голові Чернівецької ОДА та голові Чернівецької обласної ради.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Зазвичай Максим Бурбак щомісяця проводить прес-конференції на яких звітує про свою роботу як народного депутата, проте в серпні місяці така прес-конференція не проводилась, а відбулась вже 7-го вересня (https://www.youtube.com/watch?v=lS09zwEoUgo), на ній депутат традиційно поділився своїми напрацюваннями в стінах ВР та за її межами, а також обговорив загальнонаціональні проблеми. Прес-конференція проводилась для журналістів, а перед звичайними виборцями Максим Бурбак звітував в ході заходу ГМ ОПОРА в м. Хотин «Громадянин та народний депутат: як продуктивно співпрацювати».

 Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

Максим Бурбак регулярно інформує про свою роботу в мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/maksym.burbak?fref=ts). На його сторінці, принаймні раз в два дні з’являються повідомлення. Депутат повідомляє як про участь у різних святкових заходах, так і про поточну парламентську роботу.

Нещодавно народний депутат поділився на своїй сторінці історією збереження центру крові у м. Хотин. Установу продовжили фінансувати з обласного бюджету після звернення працівників центру до народного депутата, в результаті медики змогли виготовити на закупленому обладнанні лікувальні препарати, для сертифікації яких потрібно 200 тис. грн. Максим Бурбак звернувся до обласної ради з пропозицією виділити і ці кошти.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Діяльність депутата широко висвітлюється в ЗМІ. Фактично кожен надісланий депутатом запит публікується в газетах та на інформаційних-сайтах. Також через ЗМІ Максим Бурбак повідомляє про успішні законопроекти та дає оголошення про прийом громадян. Багато повідомлень щодо роботи депутата в червні місяці були написані на основі результатів аналізу ГМ «ОПОРА» роботи депутатів-мажоритарників від Чернівецької області у ВР.

На інформаційних ресурсах м. Чернівці добре простежується велика поляризованість. Одні ЗМІ регулярно виступають з схвальними матеріалами про депутата, а інші подають виключно інформацію в негативному світлі.
До ЗМІ, які є лояльні до депутата можна віднести: ТВА, Молодий буковинець, БукНьюз. До ЗМІ, які показують роботу депутата виключно з негативної сторони відносяться: Чернівецький промінь, Chernivtsi News.

Таблиця 2:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботи народного депутата України Бурбака Максима Юрійовича у виборчому окрузі №204 у період з 1-го липня по 30 вересня 2015р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  28.09 BukNews

Голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак розповів, як врегулювати питання ринку землі

Думка депутата про шляхи вирішення проблеми ринку землі схвальне Депутат висловив думку стосовно зняття мораторію: це можна робити лише після запровадження певних обмежувальних заходів, як, наприклад, продаж землі лише громадянам України та обмеження кількості землі "в одні руки", щоб ми зараз не створили собі земельних олігархів. http://buknews.com.ua/page/holova-fraktsii-narodnoho-frontu-maksym-burbak-rozpoviv-koly-bude-vrehulovane-pytannia-rynku-zemli.html
  27.09 BukNews

Українські парламентарі зустрілися з румунськими українцями і подарували книжки для місцевої української бібліотеки

Стаття про візит депутат в Румунію Схвальне Депутат відвідав українську бібліотеку в Румунії і подарував книжки. http://buknews.com.ua/page/ukrainski-parlamentari-zustrilysia-z-rumunskymy-ukraintsiamy-i-podaruvaly-knygky-dlia-mistsevoi-ukrainskoi-biblioteky.html
  26.09  

Нардепи Бурбак і Федорук говорили у Бухаресті про авіаційне сполучення, спрощений прикордонний рух і тролейбуси для Чернівців

Стаття про візит депутат в Румунію Схвальне Депутати обговорили шляхи покращення транспортного сполучення між Україною та Румунією. http://buknews.com.ua/page/nardepy-burbak-i-fedoruk-hovoryly-u-bukharesti-pro-aviatsiine-spoluchennia-sproshchenyi-prykordonnyi-rukh-i-troleibusy-dlia-chernivtsiv.html
  15.09  

Зарплати і пенсії підвищать 12 мільйонам українців - Максим Бурбак

Стаття про роботу депутата у Верховній Раді Схвальне Повідомлення про законопроект згідно з яким соціальні виплати збільшаться на 18% http://buknews.com.ua/page/zarplaty-i-pensii-pidvyshchat-12-milionam-ukraintsiv-maksym-burbak.html
  10.08   Провідне буковинське видання тричі повідомило, що Максим Бурбак не має ніякого відношення до контрабанди. Стаття щодо причетності народного депутата до контрабанди на Буковині Негативна В статті завуальовано вказується на причетність Максима Бурбака до контрабанди на Буковині. http://times.cv.ua/2015/08/10/providne-bukovynske-vydannya-trychi-povidomylo-scho-maksym-burbak-ne-maje-niyakoho-vidnoshennya-do-kontrabandy-i-pro-deduktsiyu/
  28.08 Молодий Буковинець

"Народний фронт" зосереджується на реформах, а не на виборах, - Бурбак

Стаття про неучасть партії Народний фронт у виборчих перегонах Нейтральна Повідомлення Максима Бурбака про те, що Народний фронт зосереджується на проведенні реформ, а не на участі у місцевих виборах. http://molbuk.ua/chernovtsy_news/97482-narodnyy-front-zoseredzhuyetsya-na-reformakh-a-ne-na-vyborakh-burbak.html
  3.09 bukmaidan.com.ua

Максим Бурбак домігся звільнення екс-регіонала Петра Брижака

Стаття про роботу депутата в Чернівецькій області. Схвальне Народний депутат відреагував на обурення людей, щодо призначення екс-регіонала на посаду директора Сторожинецького лісового коледжу. http://www.bukmaidan.com.ua/?p=5938
  28.09 bukinfo

Нардеп Бурбак загляне у забуті Богом і Фищуком Кельменці та інші райцентри

Повідомлення про прийом громадян на окрузі. Нейтральне Графік прийому депутатом виборців. http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=65540
  10.09 Час

В Ізраїлі зустрілися четверо буковинців - Бурбак, Федорук, Петренко і Ендельштейн

Стаття про візит депутата до Ізраїлю Нейтральна Повідомлення про зустріч народного депутата з головою Ізраїльського парламенту. http://www.chas.cv.ua/27369-v-zrayil-zustrlisya-chetvero-bukovincv-burbak-fedoruk-petrenko-endelshteyn.html
  14.09 4esno

Бурбак обурився, чому керувати Чернівецькою МВК буде людина Михайлішина

Окрема думка депутата щодо голови Чернівецької МВК Нейтральна Обурення народного депутата щодо призначення головою Чернівецької МВК людини, яка працювала в команді регіонала Міхайлішина. http://4esno.com.ua/burbak-oburivsya-chomu-keruvati-cherniveckoyu-mvk-bude-lyudina-mixajlishina/
  8.09 ТВА

Які дороги відремонтують у Чернівецькій області за рахунок митних надходжень?

Стаття щодо роботи депутата в парламенті. Схвальна Про внесення змін до законопроекту щодо ремонту доріг в Чернівецькій області. http://tva.ua/show/news?id=576091
  7.09 Чернівецький промінь

За що Максим Бурбак так не любить Михаїла Саакашвілі?

Критика думок народного депутата. Негативна Матеріал про критику депутатом роботи Михіїла Саакашвілі. http://promin.cv.ua/2015/09/07/za-shcho-maksym-burbak-tak-ne-liubyt-mykhaila-saakashvili.html

Висновок

За звітний період народний депутат Максим Бурбак підготував 6 законодавчих ініціатив та відправив 4 депутатські запити. У вересні всі приймальні депутата активно працювали, меншою була активність у серпні місяці. Депутат отримав 99 звернень від громадян на основі яких підготував 87 депутатських звернення. Всі визначені Верховною Радою дні для роботи на території округу Максим Бурбак здійснював прийом громадян. Він активно висвітлює всю свою діяльність через соціальні мережі та в ЗМІ. Загалом, роботу депутат можна оцінити як задовільну.