Мажоритарники Чернівеччини: робота в окрузі у травні (ОВО № 202, 203, 204)

Мажоритарники Чернівеччини: робота в окрузі у травні (ОВО № 202, 203, 204)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на тому, чи дотримуються народні обранці норми Закону щодо особистого прийому громадян, яку роботу проводять у окрузі, як функціонують їхні приймальні тощо. 

Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Чернівецької області: Івана Рибака (ОВО № 202), Григорія Тіміша (ОВО № 203) та Максима Бурбака (ОВО № 204).

Іван Рибак відвідує округ № 202 щодватижні, зокрема в травні відбулись особисті зустрічі з виборцями у містах Кіцмань, Вижниця та Путила; організації публічних заходів зафіксовано не було. Приймальні депутата працюють переважно один день на тиждень, прийом відбувається в чітко визначений час та день, про що повідомляється у місцевій пресі, систематизації звернень від мешканців округу, помічниками народного депутата не здійснюється. Щодо парламентської діяльності, то протягом травня 2015 року народним депутатом було зареєстровано п’ять законопроектів та шість депутатських запитів, більшість з них вирішували проблеми округу та відповідали передвиборчим обіцянкам. Найчастіше вони стосувалися екологічної тематики: захисту тваринного світу, переробки відходів, використання коштів на природоохоронні заходи тощо. (детальна інформація про ОВО 202 на сайті rada.oporaua.org)

За словами працівників громадських приймалень, Григорій Тіміш буває в окрузі № 203 кожного місяця, під час відведених для роботи з виборцями днів та інколи у вихідні дні між пленарними засіданнями. Усі три приймальні народного депутата в області функціонують задовільно та надають необхідну інформацію. Протягом звітного періоду Григорій Тіміш відзначився активною діяльністю як у Парламенті, так і під час візиту на округ. Зокрема, на травневому робочому тижні депутат здійснив прийоми громадян, зустрівся з керівництвом районів та відвідав Чернівецький центр зайнятості. Також, у травні Григорій Тіміш став співавтором двох Проектів Постанов, які стосувались запровадження візового режиму з країнами ЄС. Обидва проекти підписав Президент, вони мають безпосереднє відношення до українських громадян і, особливо, прикордонного виборчого округу, в якому був обраний народний депутат. (детальна інформація про ОВО 203 на сайті rada.oporaua.org)

На цей час у депутата Максима Бурбака діє тільки одна громадська приймальня, яка знаходиться за межами 204-го округу в м. Чернівці, проте прийом громадян здійснювався народним депутатом у визначені законодавством дні у приміщеннях районних адміністрацій. Бурбак один з небагатьох, хто провів звітну прес-конференцію за травень, де розповів про свою роботу у Парламенті та обговорив важливі питання округу. Народний депутат за останній місяць відвідав Румунію з робочим візитом, взяв участь у Маркетинговому форумі та фестивалі, відвідав сесії районних рад округу та займався просвітницької діяльністю щодо об'єднання територіальних громад. За звітний період Максим Бурбак подав 2 законодавчі ініціативи про оподаткування пенсій інвалідів війни та про порушення правил проїзду великовагових транспортних засобів. (детальна інформація про ОВО 204 на сайті rada.oporaua.org)