Троє з чотирьох чернівецьких мажоритарників увійшли в ТОП-10 рейтингу ОПОРИ

Троє з чотирьох чернівецьких мажоритарників увійшли в ТОП-10 рейтингу ОПОРИ

Троє з чотирьох чернівецьких депутатів-мажоритарників увійшли в топ-10 рейтингу ОПОРИ. Такі результати моніторингу презентували на прес-конференції 6 вересня в Чернівцях.

Як зазначив громадський консультант ОПОРИ Прокоп Тарас, оцінка здійснювалася за двома ключовими критеріями: 1) законотворча робота в парламенті; 2) активність у виборчому окрузі. На основі вимірювання 24 показників роботи депутата складалися щомісячні рейтинги активності народних обранців.

Отже, лідерами піврічного рейтингу ОПОРИ стали депутат  з Хмельниччини Роман Мацола (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") з показником 100 балів, Максим Бурбак з Чернівецької області (фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ") з показником 93 бали, Андрій Шинькович з Хмельницької області (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") з показником 92 бали та Іван Рибак з Чернівецької області (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") з показником 86 балів.

6 09 2017 reityng piv roky Chernivtsi photo2

Максим Бурбак отримав третю позицію за показником законодавчої діяльності і четверту за критерієм роботи в окрузі. Серед іншого, це зумовлено його активною участю в пленарних засіданнях, зокрема найбільшою кількістю сутнісних виступів у стінах парламенту (89 разів), розгалуженою мережею приймалень та кількістю особисто проведених прийомів (25).

Іван Рибак посів 21-шу сходинку за законодавчу роботу, 2-гу за роботу в окрузі та 3-тю за кількістю виступів (33) під час пленарних засідань.

Депутат від 201-го округу - Микола Федорук (фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ") став лідером рейтингу за відвідуваністю засідань комітету. Він не пропустив жодного засідання комітету та брав участь у всіх його голосуваннях. Проте в загальному рейтингу він посів 45-ту сходинку, оскільки не проявляв особливої активності в роботі з виборцями. За цим показником він зайняв 52-гу сходинку, а за законотворчу діяльність він посів 28-ме місце рейтингу.

Дещо кращі показники має Григорій Тіміш (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"). У загальному рейтингу він посів 9-ту сходинку. Окремо за законотворчість зайняв 18-те місце, а за роботу з виборцями – 11-те.

6 09 2017 reityng piv roky Chernivtsi photo3

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Детальніше про методологію читайте тут. Рейтинг діяльності всіх 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за посиланням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, громадський консультант ОПОРИ в Чернівецькій області

тел.: +38 095 490 0504

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.