ОПОРА проаналізувала ефективність законодавчої роботи депутатів-мажоритарників Чернівецької області

За даними сайту Верховної Ради чернівецькі депутати-мажоритарники під час роботи 8-го скликання зареєстрували 252 законопроекти. Проте тільки 33 з них були прийняті Верховною Радою, що становить 13%.

Основною функцією роботи депутатів Верховної Ради є законотворча діяльність, але, як правило, виборці не звертають особливої уваги на цей аспект. Тож громадські консультанти ОПОРИ вирішили порахувати ефективність законотворчої діяльності чернівецьких депутатів-мажоритарників співставивши кількість зареєстрованих ними законопроектів із числом тих, які стали законами.

Згідно з даними ОПОРИ найбільш ефективнішим законотворцем серед депутатів-мажоритарників Чернівецької області виявився Максим Бурбак – 23,2% поданих ним законопроектів були прийняті депутатами Верховної Ради. Всього Максим Бурбак зареєстрував 73 законопроекти й 17 з них стали чинними законодавчими актами.

Найбільше законопроектів було подано Іваном Рибаком. Він зареєстрував 97 законопроектів, але тільки 9 з них стали чинними актами, що становить 9,2%.

На другому місці за продуктивністю законотворчої діяльності – Микола Федорук, ним було подано 47 законопроектів. Верховна Рада прийняла 5 з них, що становить 10,6%.

Найменше поданих та прийнятих законопроектів у Григорія Тіміша. Під час роботи Верховної Ради 8-го скликання, ним було зареєстровано 35 законопроектів і тільки два з них були прийняті.

Таким чином, за ефективністю законотворчої роботи, наших депутатів можна розмістити в наступному порядку:

  1. Максим Бурбак – 23,2%
  2. Микола Федорук – 10,6%
  3. Іван Рибак – 9,2%
  4. Григорій Тіміш – 5,7%

Моніторинг здійснюється ОПОРОЮ в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, громадський консультант ОПОРИ в Чернівецькій області

тел.: +38095 490 0504

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.