Які здобутки у чернівецьких депутатів-мажоритарників із початку року

Чернівецькі депутати-мажоритарники зберігають високі позиції в рейтингу Громадянської мережі ОПОРА. У квітні до кращої десятки з 88 депутатів-мажоритарників увійшли – Максим Бурбак (2-е місце) та Григорій Тіміш (7-е місце). У березні третю сходинку зайняв Максим Бурбак, а десяту – Іван Рибак. У лютому другу сходинку посів Іван Рибак, а п’яту – Максим Бурбак.

Громадянська мережа ОПОРА аналізує якість роботи 88 народних депутатів України, обраних в одномандатних виборчих округах у 13 областях. Серед них і четверо мажоритарників Чернівецької області. Розглянемо детальніше активності депутатів із початку 2017 року.

Найкраще відвідували засідання Верховної Ради Григорій Тіміш та Іван Рибак. Вони пропустили по одному засіданню згідно з письмовою реєстрацією. В той час коли Максим Бурбак пропустив 4 засідання, а Микола Федорук – 6.

Найбільш активнішим у законотворчій діяльності є Максим Бурбак. Із початку року ним було зареєстровано 12 законопроектів, 3 з яких уже стали чинними актами. На один законопроект менше подав Іван Рибак, проте жоден з ініційованих ним документів у 2017 році досі не став чинним актом. В активі Григорія Тіміша – 4 законопроекти, тоді як в Миколи Федорука – 2.

Микола Федорук лідирує за кількістю зареєстрованих постанов, яких у його активі 8. У переважній більшості, вони стосуються перейменувань населених пунктів у відповідності з процесом декомунізації.

Лідером за кількістю поданих запитів є Іван Рибак. Із 12 його запитів більшість з них стосувалися вирішення проблем виборчого округу депутата. По чотири запити подали Максим Бурбак та Григорій Тіміш. У той же час Микола Федорук з початку року не подав жодного запиту.

Досить активно чернівецькі депутати-мажоритарники працюють у своїх округах. Із лютого по квітень вони загалом провели 38 особистих прийомів виборців. Найбільше особистих прийомів у Максима Бурбака – 16. У нього в межах округу працює 4 приймальні і ще 7 приймалень поза округом. Іван Рибак провів 12 особистих прийомів, а на окрузі в нього працює 5 приймалень і одна приймальня за його межами. 7 особистих прийомів провів Григорій Тіміш, а Микола Федорук – 3. У Григорія Тіміша працює 3 приймальні, а у Миколи Федорука – 1.

Окрім особистих прийомів, депутати ще відвідували свої округи з візитами, під час яких мали зустрічі з виборцями. Найбільше таких візитів із лютого здійснив Іван Рибак – 21. У Максима Бурбака та Григорія Тіміша – по 15 і 6 – у Миколи Федорука. Проте, варто зазначити, що часто депутати відвідують свої округи в дні, які визначені для роботи депутатів у комітетах, а не в округах.

Моніторинг проходить у рамках проекту Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за підтримки Фонду Східна Європа.

 

За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області

тел.: +38095 490 0504

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.