Звіт щодо активності народного депутата України Марченка Олександра Олександровича у виборчому окрузі № 90 за період з 1 по 31 травня

Звіт щодо активності народного депутата України Марченка Олександра Олександровича у виборчому окрузі № 90 за період з 1 по 31 травня

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Народний депутат проживає у місті Біла Церква і тому фактично на окрузі буває постійно. У дні, визначені Верховною Радою для роботи з виборцями – у період з 25 по 29 травня 2015 р., Олександр Марченко не проводив особистий прийом громадян. За словами помічників депутата, він взяв відпустку за свій рахунок до 10 червня та на той час перебував у зоні проведення антитерористичної операції.

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Громадська приймальня Олександра Марченка розташована в штабі ВО «Свобода», у центрі міста Біла Церква (розпочала свою роботу в листопаді 2014 року). На цей момент приймальня готується до переїзду на Торгову Площу, 4, в приміщення, надане місцевою владою. На приймальні зазначені години та дні роботи приймальні (з 9:00 до 18:00) і графік прийому громадян Олександром Марченком (четвертий тиждень місяця: у вівторок та четвер з 10:00 до 14:00).

У приймальні працює один помічник, для його робочого місця виділено стіл та шафи для документації. Громадський консультант ОПОРИ відвідав приймальню у вівторок, четвертого тижня місяця, але народний депутат був відсутній. За повідомленням у соціальній мережі Facebook журналіста телеканалу ІНТЕР Романа Бочкали від 23 травня 2015 року, Олександр Марченко взяв відпустку та знаходився «на першій лінії оборони» в зоні проведення Антитерористичної операції. Інформацію підтвердили помічники народного депутата.

За час роботи приймальні було зареєстровано 216 звернень від громадян (станом на 26 травня 2015 року). В основному громадяни звертаються за матеріальною допомогою: на лікування, ремонт доріг; просять про виділення безкоштовних лічильників на газ. Було звернення, проблему якого у місті намагаються вирішити декілька років поспіль, а саме – щодо обладнання переходу через залізничну дорогу у Томилівському районі міста.

На всі звернення від громадян Олександр Марченко та його помічники пишуть депутатські звернення у відповідні органи (вже надіслано близько 200 депутатських звернень), значна частина має позитивне вирішення. Інша частина проблем у зверненнях не може бути розв'язана через те, що на це немає повноважень та ресурсів (здебільшого, це стосується прохань про надання матеріальної допомоги).

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу?

За звітний період Марченко Олександр подав один депутатський запит щодо ініціювання перегляду нормативних актів, які визначають перелік спеціалізованих медичних закладів, що забезпечують лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи до Кабінету Міністрів України. Запит був поданий депутатом на звернення громадян округу щодо проблем лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також Марченко вніс одну поправку, що була прийнята до законопроекту про внесення змін до законів України «Про охорону дитинства» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо державної підтримки учасників антитерористичної операції та їх дітей з метою здобуття освіти.

Ця діяльність відповідає передвиборчій програмі народного депутата України, а саме пункту: забезпечити високі соціальні гарантії для учасників АТО.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

У травні 2015 р. народний депутат не звітував за пророблену роботу.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

У Олександра Марченка відсутній особистий веб-сайт, але він веде свою сторінку у соціальній мережі Facebook. На ній народний депутат публікує депутатські запити та відповіді на них щодо вирішення проблем громадян, які зверталися до нього, однак на коментарі не відповідає. За звітний період Олександр Марченко також вітав громадян з Днем матері.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

В основному, Олександр Марченко за звітний період згадується у всеукраїнських ЗМІ, до прикладу, у новинах про знаходження народного депутата «на передовій» у зоні проведення АТО. У місцевих ЗМІ згадки про діяльність депутата майже відсутні.

Таблиця 1: Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Олександра Олександровича Марченка у місцевих ЗМІ виборчого округу № 90 у період з 1 по 27 травня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1. 01.05.2015 Газета «Копейка» 29 РОКІВ ПО ЧОРНОБИЛЮ… Заява стосовно подій нейтральне Під час мітингу до присутніх звернулися міський голова Василь Савчук, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Вадим Маршалок, народний депутат України Олександр Марченко. http://ko-peyka.com.ua/2015/05/01/29-років-по-чорнобилю/

Висновок

Громадські приймальні Олександра Марченка працюють у постійному режимі, помічники завжди відповідають на телефони, що доступні виборцям та надають необхідну інформацію. Олександр Марченко проживає на території виборчого округу і тому перебуває там майже постійно. На цей момент перебуває у відпустці у зоні АТО, тому діяльність була малоактивною, депутат у травні 2015 р. не проводив особистий прийом громадян та не брав участі у колективних заходах у окрузі.