Відкриті дані:  шлях до прозорої політики і вибір нардепів Дніпропетровщини

Відкриті дані: шлях до прозорої політики і вибір нардепів Дніпропетровщини

 

Відкритість даних є одним з важливих елементів відкритості державних інституцій. Наразі відкритість — це не тільки те, що дані, які перебувають у володінні державних органів влади, виготовлені в результаті виконання своїх повноважень, є у вільному доступі, оприлюднюються й оновлюються, а і те, що вони представлені у форматі, який є машиночитним - тобто, дані можуть оброблятись комп'ютерними програмами, машинами тощо.

Якщо говорити про відкриті парламентські дані, то їх оприлюднення та оновлення є дуже важливим для відслідковування діяльності парламентарів, комітетів, а також  їх контролю й підзвітності. Відкриті парламентські дані дають змогу за допомогою певних інструментів сприяти обізнаності громадян із роботою парламенту й залученості до парламентських процесів. Така інформація допомагає розуміти логіку законотворчості й підвищує політичну культуру населення.

Із політики відкритих даних у Верховній Раді України відбулось 7 голосувань.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, як народні депутати вплинули на результати голосування по законопроектам “За відкриті дані”.

Аналіз голосувань нардепів від Дніпропетровщини показав, що голосує  «За» – 1 депутат (Шпенов Д.Ю.), послідовно голосують  «За» – 2 депутати (Безбах Я.Я., Дубінін О. І.), максимально голосують «За» – 4 депутати (Гальченко А.В., Кришин О.Ю., Курячий М.П., Павлов К.Ю.), переважно голосують «За» – 8 дніпропетровських нардепів, ніколи не голосують «За» – двоє (Денисенко А.С., Ярош Д.А.)

Хто і як вплинув на результат голосування дивіться на сайті rada4you.org.

Нагадаємо, що у парламентів таких країн, як Австрія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Чілі, Коста-Ріка, Чеська Республіка, Данія, Франція, Італія, Норвегія, Парагвай, Російська Федерація, Швеція, Швейцарія, Україна, Великобританія та парламент Шотландії є розділ чи окремий сайт, що присвячений парламентським відкритим даним.

Повноцінні портали парламентських відкритих даних розгорнуті у Бразилії (при чому в обох палатах), Чілі, Данії, Франції, Італії, Норвегії, Парагваї, Швеції і, звичайно ж, у законодавця цього інструменту - Великобританії.

Експерт Громадянської мережі ОПОРА Надія Бабинська та народний депутат України Іван Крулько представляли Україну на регіональному семінарі “Відкриті парламенти, заангажовані громадяни” (Casta-Pepiernicka, Словаччина). Іван Крулько презентував План дій з реалізації Декларації відкритості парламенту України, який було прийнято 5 лютого 2016 р. за наказом Спікера Верховної Ради України. Народний депутат окреслив основні положення Плану дій та взяті зобов'язання. Надія Бабинська розповіла про його розробку, специфіку взаємодії з адміністративним відділом Верховної Ради та народними депутатами.

Отже, надання публічної інформації у форматі відкритих даних - це шлях до підвищення прозорості держави. Україні варто тримати курс на прозорість, який мають розвинені країни світу й послідовно впроваджувати план дій з реалізації відкритості парламенту.

Більше про голосування народних депутатів України читайте на сайті Вони голосують для тебе.

Олена Таранова
Юлія Лисенко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровській  області, тел. +380501008891, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.