Активність народного депутата України  Курячого Максима Павловича у період з 1 по 31 травня 2015 р. (Дніпропетровська обл.)

Активність народного депутата України Курячого Максима Павловича у період з 1 по 31 травня 2015 р. (Дніпропетровська обл.)

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

У травні Максим Курячий відвідав округ один раз з нагоди святкування Дня Перемоги. Особистий прийом у дні, визначені Верховною Радою України для роботи з виборцями (25–29 травня 2015 р.) депутат не проводив. У громадській приймальні представникам ОПОРИ повідомили, що Максим Курячий є народним депутатом і тому постійно перебуває в Києві. Всі пропозиції, скарги та звернення можна передати через громадську приймальню.

Таблиця 1: Особиста активність народного депутата України Курячого Максима Павловича у період з 1 по 31 травня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 9.05.2015 ж/м Краснопілля, ж/м Сонячний День Перемоги Жителі міста Дніпропетровськ Привітання ветеранів та жителів міста зі святом Дня Перемоги

Фейсбук

https://www.facebook.com/ permalink.php?story_fbid =368233020050408&id =100005911398943

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Громадська приймальня народного депутата Максима Курячого розташована на червоній лінії однієї з найбільших транспортних артерій м. Дніпропетровськ – вул. Робочій, що в безпосередній наближеності до ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова». Приміщення достатньо велике, має кілька кабінетів, ззовні оформлене інформаційними дошками та великим плакатом із зображенням Максима Курячого. Приймальня почала роботу 1 грудня 2014 року, за цей час надійшло більш як 250 звернень від понад 200 громадян. У приймальні здійснюється прийом громадян лише два рази на тиждень, сам Максим Курячий, за словами працівників приймальні, буває на окрузі приблизно раз на місяць, адже весь час перебуває в Києві, оскільки він народний депутат.

Як народний депутат вирішує проблеми свого округу?

У травні Максим Курячий не подав жодного депутатського запиту, але здійснив 6 законодавчих ініціатив, які стосувалися оподаткування земельних ділянок, лікування дітей із зони АТО, електроенергетики та соціально незахищених верств населення. 12 травня, під час засідання Верховної Ради, звернувся до Уряду із проханням сприяти виплаті заборгованості по заробітній платі перед працівниками ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова». Нагадаємо, в квітні Максим Курячий зібрав близько 200 підписів народних депутатів під зверненням до Прем’єр-міністра України з метою вирішення цього питання.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Максим Курячий перед виборцями у травні 2015 р. не звітував.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній Інтернет-сторінці

На сторінці Максима Курячого у Фейсбуці за травень 2015 року з’явилося 9 повідомлень, всі вони були зроблені його помічниками Павлом Медвідем та Наталею Кедою. Повідомлення стосуються виступів Максима Курячого в ефірі загальнонаціональних телеканалів та його роботи у Верховній Раді.

Таблиця 2. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України Курячого Максима Павловича у період з 1 по 31 травня 2015 р.

Адреса сайту/сторінки http://km-ua.com/ Перелік назв публікацій на сайті (з розділу «Новини»)
Кількість усіх публікацій 5
  1. 1.      1939–1945 Пам’ятаємо. Перемагаємо!
  2. 2.      Європейці стурбовані питаннями безпеки
  3. 3.      Результативними голосуваннями за кадрові призначення ми показали, що в Раді є бойова коаліція
  4. 4.      У ВР зареєстровано законопроект щодо захисту інтересів соціально незахищених верств населення
  5. 5.      Нардеп пропонує законодавчо закріпити норму про оздоровлення дітей-переселенців та дітей учасників АТО

Позиція/думка депутата з приводу того чи іншого питання/

законопроекту/проблеми

4

Привітання зі святами/заява з приводу події

1

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Місцеві ЗМІ не містять публікацій про Максима Курячого. Однак Дніпродзержинська «Кстати+» опублікувала дві новини про Максима Курячого, а «Днепропетровская панорама»  цитувала телепередачу за його участю.

Таблиця 3:  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Курячого Максима Павловича у період з 1 по 31 травня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 15.05.2015

«Кстати+»

Новости Днепродзержинска

Нардеп Курячий стверджує, що на «ЮМЗ» працює російська агентура стаття про діяльність депутата у парламенті Схвальне На засіданні ВР Максим Курячий нагадав Арсенію Яценюку про звернення до нього 200 народних депутатів з метою виплати заборгованості по заробітній платі працівникам «ЮМЗ», ініційоване Максимом Курячим http://kstati.dp.ua/content/nardep-kuryachiy-utverzhdaet-chto-na-yuzhmashe-rabotaet-rossiyskaya-agentura
2 26.05.2015

«Кстати+»

Новости Днепродзержинска

У Порошенка хочуть пом’якшити драконів закон Яценюка стаття про діяльність депутата у парламенті Схвальне Максим Курячий зареєстрував проект закону №2945 http://kstati.dp.ua/content/u-poroshenko-hotyat-smyagchit-drakonovskiy-zakon-yacenyuka
3 22.05.2015 Днепропетровская панорама Європейці вимагають від своїх політиків жорсткості, - Курячий стаття про діяльність депутата у парламенті Схвальне Виступ Максима Курячого в ефірі телеканалу 112 http://dnpr.com.ua/content/evropeycy-trebuyut-ot-svoih-politikov-zhestkosti-kuryachiy

Висновок

Максим Курячий повідомляє про свою діяльність через свій офіційний сайт та сторінку Фейсбук (через своїх помічників). На офіційному сайті Максима Курячого в травні  з’явилося п’ять записів, що  частково відображають діяльність депутата. На сторінці Фейсбук дев’ять записів його помічників та жодного запису чи коментаря особисто від Максима Курячого.

Натомість громадська приймальня працює стабільно згідно з графіком роботи, на телефонні дзвінки відповідають та запрошують прийти у дні відвідування. У травні особистий прийом депутат не проводив, чим порушив п. 14 Ст. 24. Закону «Про статус народних депутатів України».