Як працювали нардепи з Дніпропетровщини в лютому

Хто відвідав найбільше засідань парламенту? Які депутати пишуть законопроекти разом? Чи є результат? Експерти Громадянської мережі ОПОРА дослідили роботу народних депутатів з Дніпропетровщини.

У лютому місяці відбулось дев’ять засідань Верховної Ради України. Всі парламентські засідання відвідали дев’ятеро народних депутатів з Дніпропетровської області. Не відвідав жодного засідання лише позафракційний депутат Дмитро Ярош.

Найактивніше участь у голосуванні брали Іван Куліченко, Юрій Береза, Тетяна Ричкова.

Цього місяця депутати, які представляють Дніпропетровщину зареєстрували 48 законопроектів та постанов. З них прийнято лише дві постанови, що зареєстровані за підписом Андрія Денисенка та Юлії Тимошенко.

З трибуни парламенту мали виступи Віктор Галасюк, Олександр Вілкул, Віталій Купрій, Віктор Кривенко та Юлія Тимошенко.

Депутат

Фракція

Письмова реєстрація

Електронна реєстрація

Постанови

Законопроекти

Голосування

Виступи

Запити

Яків Безбах

24

позафракційний

9

9

0

0

24,41

0

2

Максим Курячий

25

Блок Петра Порошенко

9

9

0

0

64,17

0

0

Андрій Денисенко

26

позафракційний

3

1

1

2

21,26

0

0

Тетяна Ричкова

27

Блок Петра Порошенко

9

8

0

1

76,38

0

0

Іван Куліченко

28

Блок Петра Порошенко

8

9

0

1

94,09

0

0

Віталій Купрій

29

позафракційний

6

7

0

4

3,54

1

1

Олександр Дубінін

30

позафракційний

9

5

0

2

37,8

0

0

Костянтин Павлов

31

Опозиційний блок

7

9

1

3

25,2

0

0

Андрій Гальченко

32

Опозиційний блок

7

9

2

4

42,52

0

2

Костянтин Усов

33

Блок Петра Порошенко

8

8

0

0

64,96

0

0

Олег Кришин

34

Народний фронт

3

1

0

1

14,96

0

0

Андрій Шипко

35

Відродження

3

9

0

2

6,3

0

0

Артур Мартовицький

36

Опозиційний блок

9

9

0

1

68,11

0

2

Дмитро Шпенов

37

Опозиційний блок

3

8

0

1

14,17

0

1

Вадим Нестеренко

38

Блок Петра Порошенко

2

2

0

1

6,69

0

0

Дмитро Ярош

39

позафракційний

0

0

0

0

0

0

0

Валентин Дідич

40

позафракційний

9

9

0

3

22,44

0

0

Юрій Береза

 

Народний фронт

9

9

0

0

87,4

0

0

Віктор Галасюк

 

Радикальна партія

9

8

1

0

52,12

5

0

Сергій Рибалка

 

Радикальна партія

4

8

0

3

43,31

0

1

Дмитро Колєсніков

 

Опозиційний блок

9

9

1

3

34,65

0

2

Андрій Немировський

 

Блок Петра Порошенко

3

4

0

0

29,13

0

0

Андрій Павелко

 

Блок Петра Порошенко

5

6

0

0

12,6

0

0

Віктор Кривенко

 

Блок Петра Порошенко

6

6

0

2

11,02

1

2

Олександр Вілкул

 

Опозиційний блок

5

9

1

4

10,24

2

1

Юлія Тимошенко

 

Блок Юлії Тимошенко

3

1

1

2

7,87

1

0

Денис Дзензерський

 

Народний фронт

3

1

0

0

3,94

0

0

Андрій Денисенко зареєстрував два законопроекти та проект постанови «Про проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд"», зареєстровану 28 лютого, а 1 березня вже підтриману парламентом.

Віталій Купрій, Андрій Денисенко та Валентин Дідич, разом з іншими співавторами зареєстрували два законопроекти: «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо фінансового забезпечення бюджетної програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів» та «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо скасування мораторію на проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища».

Віталій Купрій, Олександр Дубінін, Валентин Дідич зареєстрували проект закону «Про внесення змін до статті 24 Закону України "Про засади державної мовної політики" щодо розширення сфери застосування української мови в друкованих засобах масової інформації».

Також, кремо від колег по області Віталій Купрій зареєстрував проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства».

Тетяна Ричкова зареєструвала в співавторстві проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження присвоєння територіальним громадам почесного звання».

А ось Іван Куліченко зареєстрвував законопроект особисто проект пакону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо порушення встановленого режиму зон санітарної охорони водних об'єктів)».

Олександр Вілкул, Костянтин Павлов, Дмитро Колєсніков, Андрій Гальченко зареєстрував проект постанови «Про виконання резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи 2198 (2018) "Гуманітарні наслідки війни в Україні"», Проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" (щодо підвищення державних соціальних стандартів)», проект закону «Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" (щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук)», проект закону «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" (щодо забезпечення реалізації державних житлових програм для молодих сімей та внутрішньо переміщених осіб: державної підтримки за програмою доступного житла, а також пільгового довгострокового державного кредиту на будівництво (реконструкцію) та придбання житла)».

Андрій Гальченко та Артур Мартовицький зареєстрували спільно проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлювальної енергетики)».

Окремо від колег з Кривого Рогу Андрій Гальченко долучився до написання проекту постанови «Про визнання роботи Міністерства фінансів України незадовільною та звільнення із займаної посади Міністра фінансів України Данилюка О.О.».

А от Олександр Вілкул особисто зареєстрував проект закону «Про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо уточнення деяких положень».

Олег Кришин та Вадим Нестеренко разом з іншими народними депутатами зареєстрували проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого розподілу державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників».

Андрій Шипко та Дмитро Шпенов зареєстрували Проект Кодексу України з процедур банкрутства.

В співавторстві Андрій Шипко зареєстрував проект закону «Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо законодавчого врегулювання окремих питань виборів народних депутатів України)».

Віктор Галасюк став єдиним автором проекту постанови «Про прийняття за основу проекту Закону України про франчайзинг».

Юлія Тимошенко в лютому стала співавтором постанови, яку вже було прийнято «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження політичних репресій Російської Федерації проти громадян України внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та звільнення політичних в'язнів - громадян України» та підписалася під двома законопроектами «Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях)», «Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та державної підтримки».

Віктор Кривенко зареєстрував проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення інституційної спроможності Служби безпеки України» та проект закону «Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про політичні партії в Україні" щодо здійснення внесків на підтримку політичних партій».

Сергій Рибалка подав до Верховної Ради «Проект Закону про рейтингування», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо рейтингування», «Проект Закону про установу фінансового омбудсмена».

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Юлія Лисенко, громадська консультантка ОПОРИ в Дніпропетровській області

тел.: 0501008891

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.