У Раді зареєстровано законопроект щодо зняття депутатської недоторканності

19 липня у Верховній Раді був зареєстрований проект закону №6773 «Про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності)». Серед підписантів законопроекту – представники Дніпропетровщини.

Серед 158 підписантів законопроекту є представники Дніпропетровської області, зокрема, народні депутати, які обрані в мажоритарних округах від Блоку Петра Порошенка, Іван Куліченко і Максим Курячий, а також позафракційні народні депутати  Дмитро Ярош, Яків Безбах, Олександр Дубінін. Народна депутатка Юлія Тимошенко, депутати Іван Кириленко, Андрій Павелко та Андрій Немировський, хоч і обрані за списками партій, проте, є вихідцями регіону.

Нагадаємо, відповідно до ст. 154-155 Конституції України законопроект про внесення змін до Конституції України може бути поданий до Верховної Ради Президентом України або не менш як третиною народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України, що становить 150 народних депутатів.

Законопроект про внесення змін до Конституції України, попередньо схвалений більшістю від конституційного складу, вважається прийнятим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради України за нього проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради України.

 

За коментарями звертайтеся:

Юлія Лисенко, громадська консультантка ОПОРИ в Дніпропетровській області

тел: 050 100 88 91

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.