Політична мапа  одномандатного виборчого округу № 203 (Чернівецька обл.)

Політична мапа одномандатного виборчого округу № 203 (Чернівецька обл.)

Опис одномандатного виборчого округу

Адміністративно-територіальні одиниці округу

Одномандатний виборчий округ № 203 розташований на південно-східних теренах Чернівецької області й об’єднує Новоселицький, Глибоцький, Герцаївський, частково Сторожинецький райони та частину Садгірського району міста Чернівці. Окрім частки обласного центру, в межах округу знаходяться 113 населених пунктів, з них є районними центрами: міста Новоселиця, Герца та смт. Глибока. Орієнтовна кількість жителів складає 226 тисяч, більше ніж 175 тисяч з яких мають право голосу на виборах. Центр виборчого округу знаходиться в місті Новоселиця, на півдні округ межує з Румунією та Республікою Молдова, довжина кордону з якими складає  97 та 11 кілометрів відповідно, а з північного заходу оточує Чернівці на його південних та східних межах. В сучасних межах округ було створено напередодні парламентських виборів 2012 року, тоді, задля урівноваження кількості виборців, до існуючого виборчого округу, який через національний склад населення називали «румунським», були приєднані одні з найбільш україномовних сіл Сторожинецького району та частина Садгірського району міста Чернівці. Такі зміни викликали чимало зауважень зі сторони громадськості у питанні невідповідності принципам «Кодексу належної практики у виборчих справах» Венеціанської комісії в статті «2.2 Рівноправність голосів», в пункті «не завдавати шкоди інтересам національних меншин».

Соціально-економічна структура округу

Основною галуззю економіки округу є сільське господарство, виняток складає хіба що Садгірський район міста Чернівці, в якому зосереджена значна частка промислового комплексу. В окрузі функціонує близько півсотні сільгосппідприємств та двохсот фермерських господарств, на яких вирощують фрукти, овочі, зернові, технічні та кормові культури, розводять свиней, овець, свійську птицю тощо. Серед найбільших з них УПГ «Малинівка», АПОП «Золотий колос», ДП «Рокитне», ТОВ «Агрофірма ім. Суворова», ФГ «Нива АВК» (Новоселицький район), ФГ «Руно-БТ», ФГ «Еком’ясо – НІК», ПП «Купа – Бюлд» (Глибоцький район), СТзОВ «Колосок-2», ПП СФ «Інтерагропром», ТОВ «Джерело», СВПК «Перемога», ТОВ «Буковинський» (Герцаївський район) та ін. З сільським господарством тісно пов’язана промисловість округу, однією з основних її спеціалізацій є переробка сільськогосподарської продукції в харчовій промисловості. Найбільшими виробниками є ДП «М’ясо Буковини», СТОВ «Тарасовецька птахофабрика», ТОВ «Свіженька», ТОВ «Грін Рей» (Новоселицький район), ТзОВ «ГАЛС ЛТД», ТОВ «Олбісагро», КП «Валякузмінське» (Глибоцький район), ПП «Колос», «Піко-Інвест» (Герцаївський район), ПАТ «Чернівецький олійно-жировий комбінат» (Садгірський район). Серед інших сфер діяльності промислових підприємств чільне місце посідає виготовлення будівельних матеріалів (ТзОВ «Вікна Стиль Трейдинг», ТОВ «Родничок», ПАТ «Мамалигівський гіпсовий завод», МПП «Ритм», ПП «Черленівський цегельний завод»), виробництво деревини та виробів з неї (ТОВ «Неотех», ТзОВ «Техно плюс», Глибоцький держспецлісгосп АПК, ПП «Труд», ТОВ «Карпатія-Бук») та хімічна промисловість (ТДВ «Чернівецький хімічний завод»). Представлена в окрузі і сфера послуг: функціонують відомі за межами області лижна траса Snowпарк в с. Горбово,  туристично-розважальний комплекс «Сонячна долина», готельний комплекс «Буковинська зірка» та ін.

Нерідко власниками підприємств в окрузі виступають відомі в області політики та депутати. Так, директором ТОВ «Круп'янський цегельний завод» в Герцаївському районі є депутат облради від ВО «Батьківщина» Ярослав Шешур, директором ТзОВ «Карпатія-Бук» – депутат облради, член партії «Народний Фронт» Олег Кілару, генеральним директором ПП «Колос» – депутат облради від «Нашої України» Ігор Кібіч, генеральним директором ТзОВ «Надія» – депутат облради, помічник обраного у цьому окрузі народного депутата Григорія Тіміша Василь Бічер, генеральним директором ТОВ «Роднічок», власником туристичного комплексу «Сонячна долина» та готелю «Буковинська зірка» – основний конкурент Григорія Тіміша на парламентських виборах Іван Семенюк.

Розмір нарахованої середньомісячної заробітної плати на одного штатного працівника  у 2015 складає біля 2 597 грн (Глибоцький – 2 285 грн, Новоселицький – 2 267 грн, Герцаївський – 2 329 грн). Основними проблемами округу залишаються питання інфраструктури, газифікації та працевлаштування населення.

Суспільно-політична ситуація в окрузі

Більшість місць в районних радах Новоселицького, Глибоцького та Герцаївського районів  займають колишні члени Партії регіонів, обрані в 2010 році. Тоді представники Партії регіонів склали 36 % Глибоцької райради, 45,2 % – Новоселицької та 67,9% – Герцаївської. За результатами останніх місцевих виборів, в Новоселицькій районній раді більшість мають представники, обрані від Партії регіонів – 28 мандатів (зараз фракція «За єдність»). До Глибоцької райради у 2010 році потрапило шість політичних партій, більшість мають Партія регіонів та «Батьківщина» – 18 та 12 представників відповідно. До Герцаївської районної ради потрапило тільки чотири політичних сили, більшість мають представники Партії Регіонів (19 депутатів). У Садгірській районній  у місті Чернівці раді на сьогоднішній день більшість контролюють 15 членів «Батьківщини» та 12 членів «Фронту Змін». (повний партійний розподіл в міських та районних радах див. табл. 2)

Голови районних рад в окрузі є представниками різних політичних сил: очільник Новоселицької Роман Криган – член «Фронту Змін», голова Глибоцької, брат колишнього голови Чернівецької ОДА Григорій Ванзуряк – член партії «УДАР», голова Герцаївської Петро Георгіу – член «Батьківщини», голова Садгірської Юрій Бурега – член «Батьківщини», від якої балотувався на останніх парламентських виборах у 201 окрузі.

Указом Президента України від 31 березня 2015 року в окрузі змінилися ряд голів районних державних адміністрацій, в результаті чого керівниками місцевих органів виконавчої влади майже в усьому виборчому окрузі стали представники однієї політичної сили – «Народного Фронту». Так, на посаді голови Новоселицької районної державної адміністрації Віталія Балту змінила депутат Чернівецької обласної ради від «Фронту Змін», 155-ий номер у виборчому списку цієї політичної сили Євгенія Бойко. Колега Євгенії Бойко по фракції в обласній раді, член партії «Народний Фронт» Георгій Придій став очільником Глибоцької РДА. Указом Президента також був призначений головою Герцаївської райдержадміністрації ще один депутат обласної ради, член партії «Народний Фронт», кандидат від цієї політичної сили на минулих парламентських виборах  Віорел Ястремський, який займав цю посаду раніше. Головою Сторожинецької РДА призначений член ВО «Батьківщина» Ярослав Бартош.

Серед загальнонаціональних та загальнорегіональних політиків-вихідців з територіальних громад округу слід згадати народного депутата-мажоритарника від «Блоку Петра Порошенка», «УДАРівця» Григорія Тіміша, голову Чернівецької обласної ради, Михайла Гайничеру,  начальника Чернівецької митниці ДФС, члена депутатської фракції «Народного Фронту» в облраді Миколу Салагора, народного депутата попереднього скликання Верховної Ради України від Партії регіонів Михайла Романіва, депутата обласної ради Василя Бічера.

Медійна ситуація у виборчому окрузі

В окрузі постійно діють п’ять друкованих засобів масової інформації, майже всі є комунальними. Три газети засновані відповідними районними радами, райдержадміністраціями та трудовими колективами (україномовна новоселицька газета «Слово правди», україномовна глибоцька газета «Новий день» та румуномовна герцаївська газета «Gazeta de Herta», матеріали двох останніх можна переглядати в мережі Інтернет). Один друкований засіб масової інформації в окрузі заснований міською радою (україномовна газета «Новоселиця») та ще один – приватний (україномовна газета «Район-Інфо», створена приватним підприємством Інформаційне агентство «Новоселиччина», яку можна знайти в електронному варіанті). З території округу працює Новоселицьке Інтернет-радіо «Район-Інфо», все того ж Інформаційного агентства «Новоселиччина», а також записуються радіопередачі «Сьогодення Глибоччини». Керівником проекту агентства є журналіст Андрій Романцов.

Роль національних меншин у територіальних громадах округу

Особливістю виборчого округу є багатонаціональний склад населення. Частка національних меншин у ньому складає близько 57 %, в той час як українців – 43 %. Приблизно третину мешканців округу становлять представники румунської національності (32 %) і майже чверть – молдовської (23 %). Близько 88 % румуномовного населення округу зосереджене в Глибоцькому та Герцаївському районах. Але, якщо в першому частка українців та румун приблизно однакова, в останньому румуномовне населення складає більше 91 % мешканців. Майже всі представники молдавської національності округу (близько 89 %) проживають в Новоселицькому районі області, де вони складають більшість населення (57 %).

В окрузі працюють близько 114 загальноосвітніх навчальних закладів, 62 з яких (54,3 %) з румунською мовою викладання. Найбільша їхня кількість зосереджена в Герцаївському районі – 29 шкіл (проти двох україномовних), по 16 закладів освіти з румунською мовою викладання знаходяться в Новоселицькому та Глибоцькому районах та ще одна в Сторожинецькій частині округу.

Протягом тривалого часу для цього виборчого округу була притаманна потужна електоральна підтримка Партії регіонів та її представників. Значною мірою це можна пояснити сильним впливом на представників румуномовної громади Православної церкви Московського патріархату.

Дані про народного депутата України

Політична історія народного депутата України

На позачергових виборах до Верховної Ради України у жовтні 2014 року від одномандатного округу № 203 до Парламенту було обрано Григорія Івановича Тіміша, представника «Блоку Петра Порошенка». Народний депутат народився 11 грудня 1970 року у селі Купка Глибоцького району Чернівецької області. Вищу освіту здобув у 1993 році, отримавши диплом вчителя географії і біології в Тираспольському державному педагогічному інституті. Протягом свого життя був членом кількох політичних партій (до членства в «УДАРі» був головою Глибоцької районного осередку «Сильної України») та обирався депутатом Глибоцької районної ради протягом останніх  3-х скликань. Вперше посаду в органах державної влади отримав у 2005 році, коли був призначений заступником голови Глибоцької РДА. Через рік став заступником голови Глибоцької районної ради, на посаді якого пропрацював повну каденцію до 2010 року, у 2014 півроку працював за контрактом координатором проекту робочої групи з імплементації транскордонного проекту Сторожинецької районної ради. До Верховної Ради був обраний, перебуваючи вдруге на посаді заступника голови Глибоцької районної державної адміністрації, балотувався двічі, перша спроба відбулась у 2012 році, але, будучи представником «УДАРу», посів друге місце в окрузі, поступившись представнику Партії регіонів Геннадію Федоряку. На позачергових виборах до Парламенту майбутній депутат висувався від «Блоку Петра Порошенка» та переміг, набравши 28,74 % голосів, відрив від самовисуванця Івана Семенюка склав 1 156 голосів (1,6 %). Також основними конкурентами були: Віорел Ястремський 7,48 %, «Народний Фронт»; висуванець Радикальної Партії Олега Ляшка Драгош Козьма, 5,88 %, та самовисуванець Микола Гладчук, 5,48 % .

Бізнес-інтереси народного депутата України

З 2011 по 2014 рр.  Григорій Тіміш  працював приватним підприємцем, надаючи послуги з написання, впровадження проектів та залучення грантових коштів для територіальних громад Чернівецької області. На офіційному сайті ВРУ народний депутат оприлюднив свою Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за 2014 рік, відповідно до неї минулого року буковинець заробив 69 508 грн, з них 64 499 грн – заробітна плата, а 5 009 грн – інші види доходів. Доходи членів сім’ї Григорія Тіміша склали 11 941 грн. Інформація щодо приналежності депутата до фінансово-промислових груп та корупційних скандалів невідома.

Особливості професійної («неполітичної») кар’єри народного депутата України

Після здобуття диплому, Григорій Тіміш тривалий часу працював за спеціальністю. З 1993 по 1995 роки був вчителем географії і біології та педагогом-організатором Купської середньої школи, а з 1995 по 1996 роки працював там директором. З 1996 по 1997 роки – вчитель географії Камишовської середньої школи Одеської області, а з 1997 по 2005 – директор Купського навчально-виховного комплексу. Після закінчення викладацької практики протягом 2011–2014 років працював приватним підприємцем.

Особливості взаємодії народного депутата України із місцевою елітою

У своєму політичному житті Григорій Тіміш асоціює себе з Політичною партією «УДАР Віталія Кличка». На своїй останній прес-конференції у Чернівцях народний депутат висловив незадоволення діями Уряду Арсенія Яценюка та новопризначеного голови Чернівецької облдержадміністрації Олександра Фищука. Критики зазнав як бюджет, так і тарифна політика: «Голосуючи за бюджет, ми розуміли, що робимо серйозну помилку. Готував це все Уряд – давайте так, хто керує урядом – ви знаєте. Але нас переконали, що інакше ми не отримаємо кредити» заявив народний депутат. Окрім того, ще до затвердження на посади голів РДА Григорій Тіміш був занепокоєний поданими кандидатурами, у зв’язку з цим нардеп заявив, що «УДАР» боротиметься за голову Путильської РДА Михайла Ямницького і першого заступника голови Заставнівської РДА Василя Молдована. Народний депутат був схвильований тим, що більшість претендентів є представниками однієї політичної сили «Народного Фронту».

Нещодавно Григорій Тіміш виступив з критикою депутата Чернівецької міської ради, керівника приватного підприємства «Садгора-сервіс» Василя Ткача, який, за його словами, мститься своїй підлеглій Валентині Рибак за політичні симпатії, не допускаючи її на роботу. Не все спокійно в Григорія Тіміша і у відносинах з одним із найбільших підприємств району ТзОВ «ГАЛС ЛТД», якому депутат дорікає у завищенні цін, за якими держава закуповує у підприємства харчі для дітей та відсутності соціального захисту його працівників, з матеріалами щодо цього нардеп пообіцяв звернутися до прокуратури.

Медіавпливи народного депутата України

Народний депутат не володіє активами регіональних медіа в окрузі, відкрито лояльних або ворожих до депутата ЗМІ як в окрузі, так і в області виявлено не було.

Попередній зріз активності народного депутата України

Створення та функціонування постійно діючої громадської приймальні народного депутата України у виборчому окрузі 

Наразі в окрузі діють дві громадські приймальні Григорія Тіміша. Одна знаходиться в м. Новоселиця на вул. Чапаєва 15 (1-й поверх), інша – в смт. Глибока на вул. Першотравневій 7 (3-й поверх). Прийом громадян в Новоселицькій приймальні ведеться щопонеділка, середи та четверга з 9:00 по 15:00, а в Глибоцькій – в понеділок з 9:00 по 14:00 та п’ятницю з 9:00 по 13:00.

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За словами народного депутата, візити в округ та зустрічі з виборцями є регулярними. На офіційному сайті Чернівецької обласної організації політичної партії «УДАР» розміщена інформація про прийом громадян Глибоцького району, за результатами якого було підготовлено ряд запитів; було організовано зустрічі нардепа з жителями районів області, на яких в Новоселиці, Глибоці та Садгорі у присутності чиновників та громадських активістів обговорювалися питання оптимізації бюджету, залучення інвестицій, відновлення військових частин тощо. Окрім того на сайті проанонсували обговорення методів покращення громадських ініціатив у форматі «Світового кафе» в трьох районних центрах. У березні народний депутат взяв участь у прес-конференції та поспілкувався з журналістами з приводу своєї діяльності у Парламенті. (детальніше про заходи за участю Народного депутата див. табл. 3)

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

Григорій Тіміш є членом Комітету з питань європейської інтеграції та представником фракції «Блок Петра Порошенка». За свою діяльність подав 16 депутатських запитів щодо завершення будівництва та утриманням навчальних закладів, цікавився захистом прав окремих громадян; також йшла мова про недопущення ліквідації консульських установ у Сучаві та Пряшеві,  уникнення розвитку конфліктної ситуації навколо гуртожитку Глибоцького професійного ліцею, встановлення «зеленого» тарифу на електроенергію, включення у перелік інвестиційних програм добудову ЗОШ в селах Йорданешти Глибоцького району і Тернавка Герцаївського району та побудову нового корпусу Рідківської ЗОШ в Новоселицькому районі, сприяння у реставрації покрівлі Іллінської церкви у селі Топорівці Новоселицького району, прискорення розподілення стабілізаційної дотації з утримання дитячих дошкільних закладів, будинків культури, клубів та бібліотек на території Путильського району. До місцевих органів влади народний депутат звертався двічі, одного разу до ПАТ ЧЕРНІВЦІГАЗ щодо усунення недоліків в подачі електроенергії мешканцям села Слобідка Глибоцького району, а іншого – до голови Чернівецької ОДА щодо завершення будівництва мосту у селі Маршинці Новоселицького району.

 На відміну від депутатських запитів, жодна із законодавчих ініціатив безпосереднього стосунку до Чернівецької області не мала, вони стосувалися змін щодо переліку і кількісного складу комітетів Верховної Ради України, звернення до ряду установ та національних парламентів щодо масового розстрілу людей під Волновахою, проведення парламентських слухань на тему перспективи запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Звітування депутата за результатами 100  днів діяльності

З нагоди 100 днів у якості народного депутата 31 березня у Чернівцях Григорієм Тімішем була організована прес-конференція, на якій він озвучив напрямки роботи у Парламенті та окрузі, їх кількісні показники.

Присутність народного депутата України у ЗМІ

Наразі присутність Григорія Тіміша в районних ЗМІ досить низька. Куди частіше він з’являється у регіональних засобах масової інформації, на сайті «Молодого буковинця», «BukNews», «БукІнфо» та інших розміщувалась інформація щодо прес-конференції депутата, його декларації про доходи, прогнозів введення безвізового режиму, призначення Тіміша головою обласної організації політичної партії «УДАР» та аналізу його діяльності Громадянською мережею ОПОРА.

ТАБЛИЦІ-ДОДАТКИ ДО ПОЛІТИЧНОЇ МАПИ
ОКРУГУ № 203
 

Таблиця 1: Партійність керівників місцевих органів влади виборчого округу № 203

АТО (область, місто, район) Голова держадміністрації (обласної,  районної, міської) Голова ради (обласної, районної, міської, селищної)

Примітки

 

ПІП голови Партійність голови ПІП голови Партійність голови
Чернівецька область (частково)

Фищук Олександр Георгійович

«Народний Фронт»

Гайничеру Михайло Іванович

Безпартійний

Гайничеру обирався до облради у 2010 році від Партії регіонів.

Фищук – депутат ВРУ попереднього скликання від ВО «Батьківщина»

Новоселицький район Чернівецької області Бойко Євгенія Володимирівна «Народний Фронт» Криган Роман Володимирович «Народний Фронт» Бойко є депутатом облради від «НФ»
Місто Новоселиця    

Нікорич Марія Іллінічна

Безпартійна

У 2010 обрана  на посаду міського голови від Партії регіонів
Глибоцький район Чернівецької області

Придій Георгій Васильович

«Народний Фронт»

Ванзуряк Григорій Степанович

Політична партія «УДАР»

Придій є депутатом облради від «НФ».

Ванзуряк - брат колишнього голови Чернівецької облдержадміністрації

Селище міського типу Глибока     Горячко Костянтин Іванович

Безпартійний

 

Герцаївський район Чернівецької області

Ястремський Віорел Михайлович

«Народний Фронт»

Георгіу Петро Петрович

ВО «Батьківщина»

Ястремський балатувався на останніх парламентських виборах від «НФ» в окрузі № 203, є депутатом облради від «НФ»
Місто Герца     Скрипкару Василь Васильович

Безпартійний

 

 

 

Сторожинецький район (частково) Чернівецької області

Бартош Ярослав Михайлович

ВО «Батьківщина»

Гуцуляк Катерина Георгіївна

ВО «Батьківщина»

 
Садгірський район (частково) міста Чернівці    

Бурега Юрій Іванович

ВО «Батьківщина»

Балатувався на останніх парламентських виборах від ВО «Батьківщина» в окрузі № 201
АТО (місто обласного підпорядкування) Міський голова Секретар ради Примітки
ПІП голови Партійність голови ПІП секретаря Партійність секретаря  
Місто Чернівці (частково) Каспрук Олексій Павлович «Народний Фронт»

Кушнірик Ярослав Денисович

Безпартійний

Кушнірик обирався до міської ради у 2010 році від Партії регіонів

Таблиця 2:  Партійний та фракційний склад місцевих рад округу № 203

Назва ради (обласна, міська, районна, селищна) Назва фракції/групи Чисельність фракції/групи    Примітки
1. Чернівецька обласна рада Фракція «Народний Фронт» 14 Усі є членами партії Народний Фронт
    Група «Християнське відродження» 13 Усі є безпартійними, та обрані до облради від Партії регіонів
    Фракція «Наша Україна» 9 7 є членами партії Наша Україна
    Фракція «За Батьківщину» 6 Усі є членами партії ВО «Батьківщина»
    Фракція партії ВО «Батьківщина» 6 Усі є безпартійними
    Фракція партії ВО «Свобода» 3 Усі є членами партії ВО «Свобода»
    Позафракційні 52 Більшість з них обиралися до ради від Партії регіонів
2. Чернівецька міська рада «За Батьківщину» 16  
   

«Батьківщина»

6  
    «Свобода» 3  
    Позафракційні 35  
3. Новоселицька районна рада Фракція «За єдність» 27 Усі є безпартійними, але обрані до райради від Партії регіонів
    Фракція «За Батьківщину» 6 4 обрані від ВО Батьківщина, 2 – від «Фронту Змін»
    Фракція КПУ 5  
    Фракція СПУ 5  
    Група «Народна партія» 4  
    Група «Наша Україна» 3  
    Група «Сильна Україна» 3  
    Позафракційні 9 4 обрані від ВО батьківщина, 2 – від «Фронту Змін», та по 1 - від ВО «Свобода», Громадянської позиції та безпартійний колишній регіонал (заступник голови райради)
4. Новоселицька міська рада Фракція «За Батьківщину» 11 Інформація отримана від голови міської ради. У відкритому доступі відсутня.
    Група КПУ 4  
    Позафракційні 21  
5. Глибоцька районна рада Фракція партії ВО «Батьківщина» 8 6 з них є безпартійними
    Фракція партії «Наша Україна» 4 2 з них є безпартійними
    Фракція Народної партії 3 2 з них є безпартійними
    Фракція партії «УДАР» 2 Обиралися від «Сильної України» та ВО «Батьківщина»
    Позафракційні 32 30 позапартійних (18 з них обиралися від Партії регіонів), інші двоє – голова райради (член «УДАРу»), заступник голови («Наша Україна»)
6. Глибоцька селищна рада Позафракційні (усі) 29 Інформація отримана від голови міської ради.
7. Герцаївська районна рада Позафракційні (усі) 28 Інформація отримана від голови райради. 19 з них були обрані до райради від Партії регіонів
8. Герцаївська міська рада Позафракційні (усі) 16 Інформація отримана від голови міської ради. У відкритому доступі відсутня.
9. Сторожинецька районна рада Група «Єдина Сторожинеччина: розвиток, добробут, порядок» 9 Обрані до райради у 2010 році від Партії регіонів
    Фракція партії ВО «Батьківщина». Група «Народна рада» 7  
    Фракція партії «Наша Україна» 6  
    Фракція партії ВО «Батьківщина». Група «За батьківщину» 5  
    Група СПУ 5  
    Група партії «Народна партія» 4  
    Позафракційні 16  
10. Чернівецька міська рада Фракція «За Батьківщину» 16  
    Фракція партії ВО «Батьківщина» 6  
    Фракція партії ВО «Свобода» 3  
    Позафракційні 35  
11. Садгірська районна у місті Чернівці рада Члени ВО «Батьківщина» 15 На сайті ради розміщена інформація щодо партійної приналежності депутатів. Інформація щодо фракцій відсутня.
    Члени «Фронту Змін» 12  
    Члени «Нашої України» 1  
    Члени «Сильної України» 1  
    Члени ВО «Свобода» 1  
    Безпартійні 8 5 з них обиралися від Партії регіонів, та по 1 - від «Нашої України», «Сильної України» та Республіканської партії України

Таблиця 3:  Особиста активність народного депутата України Тіміша Григорія Івановича у виборчому окрузі № 203

Інформація отримана з офіційного сайту Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР»

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст
1. 31.03.2015 м. Чернівці Прес-конференція з приводу 100 днів у парламенті Офіс Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР» Розповів пресі про свої досягнення в якості народного депутата
2. 25.03.2015 смт. Глибока Зустріч з жителями району   Обговорив з жителями основні проблеми  району, отримав звернення громадян
3. 24.03.2015 м. Новоселиця Зустріч з жителями району   Обговорив з жителями основні проблеми  району, отримав звернення громадян
4. 23.03.2015 Садгірський район м. Чернівці Зустріч з жителями району   Обговорив з жителями основні проблеми  району, отримав звернення громадян
5. 27.02.2015 м. Вижниця Зустріч з мешканцями області у форматі «Світового кафе»   Обговорив з мешканцями механізми покращення перспективності громадських ініціатив, привабливості інвесторів та пошуку додаткових ресурсів для покращення ситуації в громадах
6. 25.02.2015 смт. Глибока Зустріч з мешканцями області у форматі «Світового кафе»   Обговорив з мешканцями механізми покращення перспективності громадських ініціатив, привабливості інвесторів та пошуку додаткових ресурсів для покращення ситуації в громадах
7. 24.02.2015 м. Новоселиця Зустріч з мешканцями області у форматі «Світового кафе»   Обговорив з мешканцями механізми покращення перспективності громадських ініціатив, привабливості інвесторів та пошуку додаткових ресурсів для покращення ситуації в громадах
8. 28.01.2015 смт. Глибока Прийом громадян   Обговорив з жителями основні проблеми району, отримав звернення громадян

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.