Як рахуються і відображаються Запити / законопроекти / виступи

Як рахуються і відображаються Запити / законопроекти / виступи

Сайт РАДА автоматично збирає та зберігає у профіль кожного депутата багато інформації. Одним із таких блоків даних є кількості запитів, законопроектів та виступів по кожному депутату. Ці цифри знаходяться зліва внизу у кабінеті кожного депутата, як тут, наприклад.
 
zapyty capture
 
Ми хочемо пояснити як це рахується і що буде далі. Зараз сайт просто рахує відповідні кількості у картці депутата на сайті Верховної Ради по кожному показнику. Це означає, до прикладу, що у випадку, коли законопроект подається колективом депутатів, то кожному із них додається по одному на нашому сайті. Ми хочемо звернути увагу, що два з цих показників: запити та законопроекти зараз відображають те, що можна назвати кількістю участей визначеного народного депутата у подачі законопроектів або запитів. Визначений народний депутат міг запрошувати співавторів до своїх документів та приймати участь в підготовці законопроектів/запитів інших своїх колег.
 
На жаль зараз ми не можемо видавати списки документів і ці цифри - лише кількості. Планами на найближче майбутнє будуть саме видача документів, щоб ви могли швидко із ними ознайомитись, сортувати чи самостійно оцінити діяльність кожного нардепа та поділ цифр і документів на самостійну роботу і колективну.