Чернігівщина: ОПОРІ потрібні спостерігачі на день голосування 27 березня в окрузі №206

Чернігівщина: ОПОРІ потрібні спостерігачі на день голосування 27 березня в окрузі №206

ОПОРА шукає спостережливих, незаангажованих та відповідальних осіб для незалежного громадського спостереження на виборчих дільницях у день голосування 27 березня 2022 року в одномандатному виборчому окрузі №206 (Чернігівська область).

Що потрібно робити?

  • Спостерігати за перебігом виборів і наявністю чи відсутністю випадків ігнорування чи порушення процедур і правил проведення виборчого процесу під час голосування, підрахунку голосів і встановлення результатів виборів.
  • Фіксувати виявлені порушення під час голосування і на інших етапах виборчого процесу та оперативно звітувати про них.
  • Отримати протокол засідання дільничної виборчої комісії після завершення підрахунку голосів і встановлення підсумків голосування.

Хто наші спостерігачі?

  • Громадяни України віком від 18 років.
  • Безпартійні та політично нейтральні.
  • Мають досвід спостереження за виборами.

Якщо це все про Вас – долучайтеся до команди ОПОРИ у день голосування 27 березня, заповнивши коротку заявку до 17 березня 2022 року: https://forms.gle/KAxfrBtysbexjhV69

Нагадаємо, що вибори відбудуться в межах виборчого округу №206, куди входять Новозаводський район м. Чернігова, Гончарівська, Михайло-Коцюбинська, Олишівська, Седнівська, Любецька, Добрянська і Ріпкинська селищні громади, Іванівська, Новобілоуська, Киселівська та Киїнська сільські громади.

Разом слідкуймо за тим, щоб на виборчих дільницях не було порушень, щоб комісія все правильно порахувала, не фальсифікувала протокол і не викривила результатів голосування!

Нагадаємо, впродовж усього виборчого процесу в окрузі №206 працюватиме гаряча лінія Громадянської мережі ОПОРА. Закликаємо усіх виборців інформувати спостерігачів про порушення: +38 067 720 16 68.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернігівський області
тел.: +380937656931         
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить кампанію спостереження за проміжними виборами народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №206, які відбудуться 27 березня. З початку виборчого процесу свою роботу вже розпочали довготермінові спостерігачі, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі на дільницях. Повідомляйте спостерігачів про виборчі порушення за номером гарячої лінії: +38 067 720 16 68. Оперативні новини щодо спостереження читайте також на Facebook-сторінці ОПОРА Чернігів: www.facebook.com/opora.chernihiv