Мажоритарники Чернігівщини – хто з пропустив найбільшу кількість засідань Верховної Ради

На скільки дисципліновано депутати від Чернігівщини відвідують засідання Верховної Ради, скільки засідань було відвідано ними в період з 01.02.2016 по 10.10.2016 та скільки "прогулів" відбулося з невідомих причин.

Нагадаємо, що з лютого 2016 року в рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа, Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинг роботи депутатів мажоритарників від Чернігівського регіону (результати моніторингу та рейтинги депутатів тут).

Протягом періоду моніторингу Сергій Березенко (фракція партії "Блок Петра Порошенка"), котрий представляє 205-й виборчий округ, згідно з даними електронної реєстрації відвідав 58 засідань, пропустив 30. Згідно з письмовою реєстрацією 66 засідань відвідав, пропустив по причині хвороби 11 засідань, в зв'язку з відпусткою – 4, та з невідомих причин був відсутній 8 разів. Звертаємо вашу увагу також на такий показник як кількість голосувань протягом пленарних днів, коли депутат перебував в сесійній залі. За період депутатства, тобто з 2 вересня 2015 року, відповідно до інформації порталу Вони голосують для тебе відвідуваність голосувань у Сергія Березенка становить 84 %.

Позафракційний Максим Микитась, обраний у 206-му виборчому окрузі, набув своїх повноважень 06.09.2016 року. З моменту набуття повноважень по 10.10.2016 включно згідно з даними електронної реєстрації був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради 2 рази, відсутній – 16. Згідно з письмовою реєстрацією в 6 випадках був присутній, в 12 – відсутній з невідомих причин. Присутність Максима Микитася під час голосувань протягом пленарних днів складає 40%.

Анатолій Євлахов (фракція партії "Блок Петра Порошенка"), який представляє в парламенті 207-й виборчий округ протягом означеного періоду 85 разів був присутній на засіданнях, 3 відсутній згідно з електронною реєстрацією. Відповідно до даних письмової реєстрації 74 засідання відвідав та був зареєстрований, 15 пропустив з невідомих причин. Кількість голосувань депутата за початку його каденції складає 85%.

Валерій Давиденко, член фракції партії "Блок Петра Порошенка", який представляє виборчий округ № 208, відвідав 42 засідання згідно з електронною реєстрацією, а 46 пропустив. Згідно з письмовою – 73 рази був присутній та 16 відсутній з невідомих причин. Присутність на голосуваннях за весь період депутатства, відповідно до інформації порталу Вони голосують для тебе складає 89 %.

Олександр Кодола, представник фракції політичної партії "Народний фронт", виборчий округ № 209, згідно з даними електронної реєстрації з лютого 2016 року відвідав 88 засідань та жодного не пропустив. Згідно з письмовою реєстрацією 89 разів був присутній, не мав жодного пропуску. З моменту отримання депутатського мандату присутність Олександра Кодоли безпосереднього у сесійній залі під час голосувань складає 95% .

Олег Дмитренко, який є членом фракції партії "Блок Петра Порошенка" та обраний від 210-го виборчого округу, з лютого 2016 року згідно з даними електронної реєстрації 88 разів був присутній на засіданнях та жодного не пропустив. Відповідно до письмової реєстрації 71 раз присутній, 18 – відсутній з невідомих причин. Присутність на голосуваннях за весь період депутатства, відповідно до інформації порталу Вони голосують для тебе складає 97 %.

Відвідування пленарних засідань згідно з даними електронної реєстрації

 12 10 chernigiv 

Відвідування пленарних засідань згідно з письмовою реєстрацією

12 10 chernigiv2  

За коментарями звертайтеся:
Висіканець Наталія, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Чернігівській області
тел. 0952850539
 
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.