Законотворча активність черкаських мажоритарників за час роботи восьмого скликання Верховної Ради

Авторами або ж співавторами 235 законопроектів виступали мажоритарники від Черкащини за весь час роботи восьмого скликання Верховної Ради.

Найбільше законопроектів (61) подав Антон Яценко (ОВО № 200).  На другому місці – нардеп від 198-го округу Сергій Рудик. Він є автором та співавтором 56 законопроектів. Аутсайдерами в законотворчості серед черкаських мажоритарників є Геннадій Бобов (ОВО № 196) і Володимир Зубик (ОВО № 195), які за 15 місяців роботи VIII скликання зареєстрували 9 і 7 законопроектів відповідно. 

Лише 17 законопроектів з усієї кількості поданих мажоритарниками області (а це трохи більше 7%) стали чинними актами. Для порівняння, семеро мажоритарників від Хмельницької області зареєстрували 272 законопроекти, з яких лиш 19 стали чинними актами. Сімка нардепів від Івано-Франківщини виступали авторами, чи співавторами 287 законопроектів, 23 з яких стали чинними актами. У той час п’ятірка депутатів від Рівненщини подала 315 законопроектів і 35 з них стали чинними.

До слова, за перший рік роботи (тобто станом на 25 листопада 2015-го року) Верховною Радою VIII скликання було розглянуто майже третину (28%) від усіх зареєстрованих законопроектів та проектів постанов Верховної Ради України, а саме 1344 з 4745. Були результативно проголосовані та стали законами 765 законодавчих ініціатив, що складає 16% від загальної кількості зареєстрованих у Парламенті проектів нормативних документів і 57% від числа розглянутих. Серед усіх законопроектів, зареєстрованих протягом року саме народними депутатами, Законами стали лише близько 14%. Варто зазначити також, що депутати-мажоритарники виступали авторами чи співавторами законопроектів лише у 38,9% випадків, тобто мають загалом нижчу продуктивність у законотворчості, ніж їхні колеги «списочники».

Від початку четвертої сесії восьмого скликання мажоритарники Черкащини встигли зареєструвати 18 законопроектів. Зокрема, Антон Яценко є одноосібним автором двох та співавтором чотирьох законопроектів, а Олег Пертенко (ОВО № 194) – співавтор чотирьох законопроектів та одного проекту постанови.

За роботою депутатів ви можете спостерігати на сайтах rada.oporaua.orgrada4you та безпосередньо на сайті Верховної Ради.

За коментарями звертайтеся:
Захар Колісніченко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області, тел.: 093 421 28 40, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських