Хто найчастіше з черкаських мажоритарників виступає в парламенті

Громадянська мережа ОПОРА дослідила, як часто черкаські мажоритарники виступали під час парламентських засідань протягом цього року. Також зосередила свою увагу на загальній кількості виступів.

Рекордсменом серед спікерів у Верховній Раді серед нардепів від Черкаської області є Антон Яценко (ОВО №200), на рахунку в якого 26 виступів по суті протягом цього року. Усього мажоритарник виступав 85 разів протягом всього періоду роботи VIII скликання Верховної Ради, серед яких 5 разів передавав слово своїм колегам.

Аутсайдером у рейтингу є Володимир Зубик (ОВО №195), який жодного разу не виступав, як цьогоріч, так і за весь період роботи цього скликання парламенту.

Тим часом Олег Петренко (ОВО №194) у цьому році  не виступав жодного разу. Але має два виступи по суті в парламенті протягом часу роботи цієї каденції ВР. Ще один раз передавав слово колезі.

Лише один раз, а саме 2 грудня 2014 року виступав депутат Геннадій Бобов (ОВО №196).

А Владислав Голуб (ОВО №197) має 17 сутнісних виступів протягом цього року. Загалом депутат виступив 78 разів, 11 з яких передавав слово своїм колегам.  

На рахунку в Сергія Рудика (ОВО №198) 46 виступів усього, ще два сутнісних виступи протягом цього року. Слово колезі депутат передавав лише один раз. 

Два рази у цьому році виступив і Валентин Ничипоренко. Загально – 24 рази. З них – лише один раз передавав слово.

Депутат

Кількість виступів у сесійній залі по суті

Олег Петренко

2

Володимир Зубик

0

Геннадій Бобов

1

Владислав Голуб

67

Сергій Рудик

45

Валентин Ничипоренко

23

Антон Яценко

80

Цікаво, що за даними сайту РАДАОпора, улюбленими словами депутата Владислава Голуба під час виступів на засіданнях ВР є: підприємство, колега, який, Україна, тому, дякувати, шановний, також, такий, законопроект; Сергія Рудика: Україна, шановний, сьогодні, державний бюджет, який, тому, колега, законопроект, люди; Валентина Ничипоренка: треба, тому, казати, шановний, мати, такий, його, тільки, знати, закон; Антона Яценка: дужий, тому, колега, буде, закон, людського, дні, дякувати, шановний, такий.

Згідно з Регламентом Верховної Ради України, Головуючий на пленарному засіданні надає слово для виступу народним депутатам із дотриманням черговості, визначеної при записі на виступ.

Народний депутат, записаний на виступ, у будь-який час може відмовитися від свого права на виступ. Також він може передати це своє право іншому народному депутату.

Загалом депутат може виступити з доповіддю, співдоповіддю, виступові при повному обговоренні питання, заявою, зверненням, повідомленням, декларацією, резолюцією, інформацією на вимогу Верховної Ради, обґрунтуванням відповіді на депутатський запит. Це все виголошуються з трибуни.

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА  в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Більше відомостей про роботу депутатів ви можете знайти на наших сайтах rada4you, РАДАОпора та на офіційному сайті Верховної Ради.

 

За коментарями звертайтеся:

Захар Колісніченко, громадський консультант ОПОРИ в Черкаській області

тел.: 0934212840

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.