З початку сесії черкаські мажоритарники зареєстрували 42 законопроекти

Громадянська мережа ОПОРА порахувала статистику продуктивності черкаських мажоритарників за три місяці шостої сесії Верховної Ради України VIII скликання. За цей час представники Черкащини зареєстрували 42 законопроекти.

Член депутатської фракції БПП Сергій Рудик (ОВО 198) став автором двох та співавтором дев’яти законопроектів. Від початку скликання – ста одного, 10 з яких стали чинними актами. Його колега по фракції Олег Петренко (ОВО 194) був співавтором дев’яти законопроектів. Від початку скликання він зареєстрував 81 законопроект, з них дев’ять стали чинними.  Віднедавна (з 7.04 цього року) позафракційний Владислав Голуб (ОВО 197) став співавтором семи зареєстрованих від початку сесії законопроектів, а від початку скликання зареєстрував їх 77 і 18 з них стали чинними. Член депутатської групи «Партія «Відродження» Антон Яценко (ОВО 200) був автором одного та співавтором шести законопроектів. А загалом за сьоме скликання він подав 98 законопроектів і шість із них стали чинними актами. Його «одногрупник» Геннадій Бобов (ОВО 196) – автор двох та співавтор трьох зареєстрованих законопроектів впродовж сесії. За весь же час він зареєстрував 22 законопроекти, два з який стали чинними. Ще один депутат із групи «Відроження», Валентин Ничипоренко (ОВО 199),  був співавтором двох законопроектів. А від початку скликання він зареєстрував 38 законопроектів, з них чинними стали два. Володимир Зубик (ОВО 195), також із групи «Відродження» був співавтором одного законопроекту. Тринадцять він зареєстрував від початку скликання, один з них став чинним. Слід зазначити, що жоден із законопроектів зареєстрованих черкаськими мажоритарниками під час шостої сесії ще не став чинним актом.

 

Олег Петренко

Володимир Зубик

Геннадій Бобов

Владислав Голуб

Сергій Рудик

Валентин Ничипоренко

Антон Яценко

Відвідуваність засідань

36/0
(0)

15/21
(0)

8/28
(0)

32/4
(3)

27/9
(4)

22/14
 (6)

29/7 (0)

Кількість законопроектів

9
 (81/9)

1
(13/1)

5
(22/2)

7
(77/18)

11 (101/10)

2
(38/2)

7
(98/6)

Депутатські запити

14/5

2/1

2/1

2/1

11/9

4/2

3/0

Щодо депутатських запитів, то їх черкаські мажоритарники подали 38. Олег Петренко подав 14, п’ять з яких безпосередньо стосувались проблем його округу. Сергій Рудик – 11, і дев’ять з них стосувались проблем округу. Чотири запити, два з яких щодо питань округу, зробив Валентин Ничипоренко. Три запити на рахунку Антона Яценка, і по два подали решта депутатів від Черкащини.

Експерти ОПОРИ також відстежили відвідуваність черкаськими мажоритарниками засідань Верховної Ради від початку шостої сесії. Згідно з даними письмової реєстрації, на всіх 36 засіданнях був присутній Олег Петренко. Владислав Голуб пропустив чотири засідання, три з яких через відрядження. Сім засідань пропустив Антон Яценко, 21 – Володимир Зубик, 28 – Геннадій Бобов. Валентин Ничипоренко пропустив 14 засідань, шість із яких через хворобу. Сергій Рудик пропустив дев’ять, з них чотири теж через хворобу.

Моніторинг проходить у рамках проекту Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» за підтримки Фонду Східна Європа.

Більше відомостей про роботу депутатів Ви можете знайти на наших сайтах rada4you, РадаОпора та на офіційному сайті Верховної Ради.

 

За коментарями звертайтеся:

Захар Колісніченко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області

тел.: 0934212840

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.